Servitul mesei în aeroport, mai frecvent printre călători faţă de cinele în avion

Mancarea de la aeroport, in topul preferintelor calatorilor

Mancarea de la aeroport, in topul preferintelor calatorilor

În timp ce companiile aeriene nu se pot lăuda că reuşesc să scoată bani frumoşi din serviciile culinare pe care le oferă, servirea unei mese în aeroport pare a fi mai atractivă faţă de preparatele care sunt oferite la bordul aeronavei. Conform unui studiu realizat de către GO Airport Express, doar 2% dintre călători aleg să îşi comande mâncare pe timpul zborului, scrie traveldailynews.com.

În cadrul studiului una dintre întrebările care făceau referire la serviciile culinare în aeroport dar şi în timpul zborului, era structurată foarte simplu sub formă de variante de răspuns. 55% dintre respondenţi au mărturisit că ei aleg să facă o pauză de masă imediat după ce au trecut de controalele din cadrul aeropoartelor. Există însă şi persoane care preferă să nu mănânce deloc în timp ce călătoresc, iar acest lucru este demonstrat de către cei 26% dintre respondenţi care nu cheltuiesc bani pe mâncare când ajung în aeroport. Cum foarte mulţi sunt conştiincioşi, o parte dintre călători, 8% mai exact, preferă să îşi aducă de acasă propria mâncare, sub formă de sandwich-uri sau snacks-uri pe care le consumă în timpul zborului. Studiul a fost realizat de către compania americană pe un număr de 400 de persoane.

Foarte mulţi călători şi turişti îşi petrec timpul liber de până în zbor profitând de restaurantele puse la dispoziţie în aeroporturile existente acum. Aeroporturile ar putea profita de această situaţie dacă ar diversifica specificul restaurantelor şi ar satisface atât gusturile cât şi posibilităţile financiare ale clienţilor lor”, a declarat Johm McCarthy, preşedintele Go Airport Express, conform sursei citate.

Analizând după ceea ce McCarthy a declarat putem spune că un business de succes întradevăr ar trebui să profite de un public ţintă căruia, momentan, se pare că nu îi sunt satisfăcute nevoile aşa cum trebuie. Deschiderea unor restaurante cu specific, într-un calup gastronomic nu numai că ar atrage clienţi-călători mai mulţi în aceste sectoare ale aeropoartelor, dar ar şi „cizela” gusturile turiştilor în a alege pe ce aeroport să aterizeze atunci când se întorc sau pleacă dintr-o destinaţie.

Despre acest studiu puteţi citi şi pe traveldailynews.com.

Sursă foto: wEnDaLicious/ Flickr.com

Adauga un comentariu