Rimini, city break în cea mai atractivă staţiune de pe litoralul Italiei

Ce poti face la Rimini

Ce poţi face la Rimini

Rimini este cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul mării Adriatice. Cu 15 kilometri de nisip fin şi plaje întinse, locaţia este fantastică pentru un city break de vară.

Dacă ziua vă puteţi împărţi timpul între plajă şi obiective turistice, serile le puteţi începe în cluburi sau baruri, pentru că staţiunea este plină de localuri care atrag deopotrivă turiştii, cât şi localnicii. Să nu uit însă faptul că oraşul a fost unul dintre cele mai importante localităţi ale Imperiului Roman, aşadar mai peste tot veţi da de monumente sau clădiri vechi.

Când e de preferat să ajungem în Rimini?

Iunie, iulie, august şi septembrie sunt lunile în care temperaturile se situează între 25 si 30 de grade Celsius, adică numai bine pentru o baie în mare şi stat la plajă.

Cu alte cuvinte, dacă nu aveţi încă planuri pentru vara aceasta, atunci ar trebui să vă faceţi cât de repede rezervare pentru a prinde preţuri cât mai ok la cazare şi la drum. Nu cred că mai e cazul să vă spun că dacă vă veţi planifica din timp vacanţa va fi cu mult mai ieftină, nu?

Cât costă cazarea

Evident, depinde ce hotel alegi, cât de aproape vrei să staţi faţă de obiectivele turistice importante şi de noroc.

Trei nopţi la final de august, într-o cameră dublă, dintr-un hotel de trei stele situat foarte aproape de buricul târgului şi la 400 de metri de o plajă privată pentru clienţii hotelului costă în jur de 400 de euro, potrivit Booking.com. Hotelul oferă şi biciclete gratuit clienţilor, iar micul dejun este inclus în pachet.

Dacă veţi apela însă la agenţiile de turism de la noi sunt convinsă că veţi găsi un preţ cu mult mai bun decât cel de mai sus.

Cum ajungem la Rimini şi cum stăm cu transportul în comun în localitate

Preţul biletului de avion dus-întors, cu toate taxele de aeroport incluse, este undeva în jurul sumei de 250 de euro, iar drumul ar trebui să dureze în jur de o oră. Asta la o primă vedere, pentru că, aşa cum vă spuneam şi mai sus, dacă vă veţi duce la o agenţie de la noi sunt convinsă că veţi scoate un preţ mult mai bun şi la transport.

Veţi ajunge pe Aeroportul Internaţional Federico Fellini ce se află la 16 kilometri de centrul staţiunii Rimini. Este un aeroport mic, destul de diferit dacă-l comparăm cu cele ce deservesc capitalele europene, dar trebuie să ţinem cont că în cazul de faţă situaţia este cu totul alta. Unde mai pui faptul că aici chiar nu aveţi cum să vă rătăciţi, nici dacă aţi vrea acest lucru…

Cum ajungeţi din aeroport în centrul staţiunii? Foarte simplu şi cu foarte puţini bani scoşi din portofel. Autobuzul cu numărul 9 are staţie chiar în faţa aeroportului, iar biletul costă undeva în jur de 1 euro, bilet care poate fi achiziţionat de la magazinul din interiorul aeroportului. Nu uitaţi să vă validaţi biletul de călătorie. Dacă nu l-aţi validat este ca şi cum nu l-aţi cumpărat şi chiar dacă veţi încerca să le explicaţi controlorilor că abia aţi ajuns în Italia şi nu ştiţi încă toate regulile nu veţi scăpa fără o amenză de peste 40 de euro.

Asteapta turisti...

Aşteaptă turişti…

Transportul în oraş

Transportul în oraş se face cu… bicicleta. Serios acum, aşa cum vă spuneam şi mai sus multe hoteluri oferă clienţilor biciclete gratuite pentru a putea face turul oraşului cu ajutorul lor. Oraşul nu este deloc mare, tocmai de aceea nu ştiu cât de des veţi avea nevoie de o maşină sau de un autobuz care să vă ducă la destinaţie.

Dacă nu vreţi să faceţi mişcare, atunci puteţi apela la transportul în comun. Compania care se ocupă de transport în Rimini este AM (fosta TRAM) şi are un sistem destul de bine pus la punct. Autobuzele ajung în staţii la maxim 6, 7 minute.

Poate cel mai cunoscut autobuz este cel cu numărul 11, pentru că are staţii atât în centrul oraşului, cât şi pe plaje sau la gară.

Acum, cred că trebuie să ştiţi şi alte informaţii cu privire la transportul în comun. Mai exact, un bilet este valabil timp de aproximativ 90 de minute după ce l-aţi taxat. Dacă trece această perioadă veţi avea nevoie de un altul pentru a călători în legalitate. Amenzile sunt foarte mari, aşa că e bine să nu vă urcaţi în autobuz fără să compostaţi un bilet de călătorie, care costă circa 1 euro. Dacă ştiţi că veţi colinda oraşul, atunci cereţi o cartelă de o zi. Aceasta este portocalie şi costă 3 euro. Cât despre programul de funcţionare pentru autobuze, ele funcţionează până la 1:00 am.

Încă ceva foarte important: odată ce ajungeţi în staţie trebuie să faceţi semn şoferului să oprească, mai ales dacă sunteţi singuri în staţia cu pricina. Altfel, este foarte posibil să nu oprească autobuzul.

Siguranţa turiştilor

Ca în orice alt oraş unde numărul turiştilot îl depăşeşte câteodată pe cel al localnicilor există şi pericole. Dacă sunteţi atenţi la genţi şi la obiecte de valoare, mai ales când vă aflaţi în zone aglomerate, nu ar trebui să vă faceţi griji. Un sfat bun de urmat ar fi să nu vă opriţi la comercianţii stradali sau la cei care vă îndeamnă să intraţi în tot felul de jocuri de tipul “alba-neagra”, nu veţi câştiga niciodată, apoi este posibil ca atenţi la joc să vă treziţi fără portofel sau telefonul mobil.

Unul dintre frumoasele poduri din localitate

Unul dintre frumoasele poduri din localitate

Hartă turistică Rimini

Nu avem de-a face cu o staţiune mare, dar nici nu putem spune vreodată că e exclus să ne pierdem într-o localitate în care am păşit pentru prima dată în viaţa noastră.

De aceea, pentru a mă asigura că totul decurge “conform planului” şi că nu veţi avea incidente neplăcute în city break, am căutat pentru voi o hartă turistică ce vă poate veni în ajutor.

Info utile:

  • Ţară: Italia
  • Regiune: Emilia-Romagna
  • Provincie: Rimini
  • Suprafaţă: 134,52 km²
  • Locuitori: 143,830
  • Fus orar: CET
  • Cod poştal: 47921-47924
  • Prefix telefonic: 0541
  • Patron sfânt: Gaudenzio

Scurt istoric

Bazele oraşului au fost puse de romani, Rimini având în spate o istorie de 2.000 de ani. În trecut, localitatea era cunoscută sub numele de Ariminium.

Al Doilea Război Mondial a fost momentul în care oraşul a fost distrus şi preluat de greci şi canadieni, dar în 1944 a fost eliberat, moment care a marcat şi începutul dezvoltării sale.

Gata pentru azi! Voi aţi ajuns aici? Sau aveţi de gând să vă planificaţi acum un city break la Rimini?

Dacă ajungi în Rimini, fă-ţi timp şi pentru o vizită în San Marino. Micuţul stat se afla la doar 22 de kilometri de Rimini. Tot din faimoasa staţiune poţi ajunge repede la Castelul San Leo. Detalii despre aceste destinaţii găseşti pe tai-tai.net.

Surse foto: Siri B.L./ Flickr.com, Ru Lochlea/ Flickr.com şi *clairity*/ Flickr.com.

Resurse: virtualtourist.com şi tripadvisor.com.

 

Adauga un comentariu