Puncte turistice importante la Praga

atractii turistice Praga

Care sunt cele mai mari atracţii turistice din Praga?

Praga este un oraş superb din punct de vedere architectural, iar asta nu o spun eu, ci toţi cei care au fost acolo, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din întreaga Europă!

Ieri v-am povestit câte ceva despre informaţiile esenţiale pe care trebuie să le aveţi atunci când vă planificaţi un city break în Cehia. Despre transportul către Praga, clima de acolo sau modalitatea inedită pe care a găsit-o administraţia locală în vederea impunerii unui cost cât mai corect pentru transportul în comun, toate acestea şi multe alte informaţii bine de ştiut le veţi descoperi dacă veţi citi cap – coadă introducerea în city break-ul virtual către Praga.

Aşa cum v-am promis, astăzi revin cu cele mai frumoase atracţii turistice din oraş., vorbim despre acele locuri care sunt vizitate de orice turist şi pe care nu trebuie să le ratezi, chiar dacă eşti convins că o să renunţi la ore bune de somn, numai să te duci să le vezi pe toate. Nu am adunat foarte bune, pentru că m-am gândit că un city break nu este destul de lung încât să permită un număr mare de puncte de interes, dar mai bine trecem direct la ele, nu?

 1. Castelul Praga (Praga Prazsky)

  Castelul face parte din topul cu cele mai inedite clădiri de acest fel din lume! Măcar doar pentru asta şi tot trebuie să ajungeţi să-l vedeţi!

  De fapt, dacă stau să mă gândesc denumirea de “castel” nu este tocmai cea mai corectă, pentru că avem un întreg complex, care include Catedrala Sfântul Vitus, Biserica Sfântul Gheorghe, o mânăstire şi mai multe palate mai mici, la care se adaugă mai multe turnuri.

  Povestea din spatele tuturor acestor construcţii este una fabuloasă, mai ales că se întinde mai mai multe secole. Totul a început în jurul anului 1870, iar numărul mare de proprietari, timpul care şi-a pus amprenta pe stilul arhitectural au adunat la un singur loc mai multe atracţii care fac din Castelul Praga acel “must see” din Praga!

 2. Palatul Lobkowiczký (Lobkowiczký palác)

  Este un palat al artei, aici, zi de zi, începând de la ora 13:00 au loc diferite concerte, iar de veţi intra să-l şi vizitaţi veţi putea vedea manuscrise muzicale semnate de Mozart sau de Beethoven. La toate acestea se mai adaugă şi mai multe colecţii de instrumente muzicale sau colecţii de armă ori tablouri.

  Deşi, la prima vedere nicio colecţie nu are legătura cu alta, toate se leagă printr-un singur concept: arta!

  Mult timp familia Lobkowicz, cea care este proprietarul palatului, nu avea niciun fel de drept asupra lui, din cauza comunismului, abia de curând, prin 2002, palatul a fost retrocedat şi de câţiva ani este deschis publicului ce vrea să vadă o altfel de faţă a Cehiei!

 3. Ceasul Astronimic din Praga

  Ceasul Astronimic din Praga

 4. Ceasul astronomic (Pražský orloj)

  Putem spune că şi Praga are un Big Ben, dar dacă ne vom uita cu atenţie ne vom da seama că nu seamănă deloc.

  Ceasul Astronimic este pe partea dinspre Sud a Vechii Primării din Praga şi, la prima vedere, ochiul unui turist nu o să vadă decât forma sa ciudată, dar voi o să ştiţi mai multe despre el, pentru că vă povestesc mai jos despre ce înseamnă fiecare lucru: ceasul are două panouri imense, primul panou este astronomic (pe care se poate vedea poziţia planetelor) şi cel de jos calendaristic. A fost realizat prin anii 1.400 şi, timp de 300 de ani, acesta era singurul ceas astronomic din Praga după care se puteau ghida cehii.

 5. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0_qvc5JzlxE[/youtube]

 6. Podul Carol (Karluv Most)

  Un alt simbol al oraşului este Podul Carol, care traversează Râul Vltava şi uneşte Centrul Vechi de Mala Strana.

  A fost numit în trecut Podul de Piatră, apoi Podul Praga şi, în cele din urmă, numele i-a rămas Podul Carol.

  Ce este inedit este legenda sau, mai bine spus, legendele, pentru că sunt două, din spatele construcţiei! Bătrânii povestesc cum Regele Carol a vrut ca piatra de temelie a podului să fie pusă în a noua zi din luna a şaptea la ora 5:31, ca să existe o succesiune norocoasă de numere:1, 3, 5, 7, 9, 7, 5, 3, 1, iar alţii spun că pentru construcţie s-a decis să se amestece gălbenuş de ou în amestecul construcţiei, tocmai pentru a avea un rezultat care să dureze peste sute de ani. Indiferent de legende însă, trebuie să ajungeţi aici măcar pentru a admira statuile de o parte şi de alta a zidurilor. Sunt 30 în total, au fost înlocuite cu replici (originalele sunt la Muzeul Naţional) dar dacă nu vă spuneam eu asta nici că vă dădeaţi seama, important este rezultatul, nu?

 7. Turnul Jindrisska

  Turnul Jindrisska

 8. Turnul Jindrisska (Jindrisska Vez)

  Praga este un oraş cu destul de multe turnuri şi, deşi eu tot încerc să nu le listez pe toate ca fiind obiective turistice importante, nu am cum să nu vă povestesc măcar despre câteva!

  Nu intru în foarte multe detalii legate de turn, însă vă spun că în interior sunt trei mari clopotniţe, iar cel mai vechi clopot de aici se numeşte Maria şi cântăreşte 500 de kilograme, pe când cel mai mare este Jindrich, făcut în anul 1680, şi are 3.350 de kilograme!

  De sus priveliştea este minunată, dar fiţi cu băgare de seamă şi luaţi liftul, este destul de mult de urcat până în vârf!

 9. Teatrul Naţional (Narodni divadlo)

  În oraş sunt destul de multe teatre, dar cel mai renumit este Teatrul Naţional, fiind şi cel mai mare dintre toate. Are şi o poveste interesantă şi destul de tristă în spate. Pentru a fi ridicată construcţia oamenii au pus mână de la mână bani şi atunci când totul părea că se va finaliza un incendiu a pus toată clădirea la pământ! În anul 1883 însă teatrul a fost inaugurat cu opera cehă Libuše, compusă de către Bedřich Smetana.

  Acum există trei mari clădiri: una pentru piesele de teatru, alta destinată Teatrului Operei de Stat şi clădirea Teatrului Kolowrat, iar toate formează un trio perfect pentru o seară dedicată spectacolului!

 10. Casa care danseaza

  Clădirea ce pare că dansează

 11. Casa care dansează (Tančící dům)

  Am lăsat la final poate cea mai veselă atracţie din Praga. Este vorba de o casă care… dansează! Eh, serios acum, este o clădire sediul unei bănci (cred!) care iese din comun pe străzile din oraş. Este realizată de un arhitect care a vrut să transpună în opera sa un dans al unui cuplu ceh. Interesant aşa-i?

V-am promis de la bun început că nu o să lungesc lista cu obiective turistice din Praga, aşadar ne aflăm la final. Promit că voi reveni mâine cu atracţii inedite.

Voi aţi fost la Praga? Ce aţi vizitat acolo?

Surse foto: randomaze/ Flickr.com, Ulf Liljankoski/ Flickr.com, Abeeeer/ Flickr.com şi LWY/ Flickr.com.

Resurse: virtualtourist.com şi myczechrepublic.com.

Adauga un comentariu