Praga, cea mai scumpă capitală europeană de Revelion

asd

Praga ar putea fi cea mai scumpă capitală europeană de Revelion

Anul acesta Revelionul nu putea să fie mai extravagant sau mai costisitor. Tocmai din acest motiv, hotelierii din Cehia s-au gândit că nu ar strica dacă ar mări preţurile pentru clienţii lor chiar în noaptea dintre trecerea anilor. Măsura pe care hotelierii din Praga vor să o aplice poate fi însă cu dus şi întors. Experţii în domeniu se tem că odată ce tarifele vor fi majorate tot mai puţini turişti vor prefera altă destinaţie pentru petrecerea Revelionului.

Pentru a înţelege cam cât de mari ar putea fi preţurile pe camere în Praga în noapte dintre trecerea anilor, vă spunem că tarifarea pe o cameră dublă de două persoane într-un hotel, nu foarte luxos din acest oraş, poate ajunge până la 361 de euro per noapte. De obicei, la final de an preţul pe cameră la un asemenea hotel din capitala cehă nu sare de 98 de euro. Pentru a scoate în evidenţă faptul că tarifarea este exagerată, experţii din turismul ceh au preferat să compare tarifele din ţara lor cu alte preţuri practicate de ţări europene. În Paris, de exemplu, preţul mediu al unei camere de hotel în noaptea dintre trecerea anilor nu sunt mai mari de 239 de euro. În alte cazuri, cum ar fi Amsterdam, Edinburgh sau Veneţia tarifele per cameră la un hotel de 3 stele nu sar de 250 de euro.

Regiunea catalună din Spania vine, anul acesta, cu preţuri şi mai mici. De exemplu, în Barcelona pot fi găsite camere de hotel şi la 200 de euro.

Cum vi se par preţurile pe care operatorii hotelieri din Praga vor să le practice?

Despre tarifele din Cehia în noapte dintre trecerea anilor puteţi citi şi pe agerpres.ro

Sursă foto: Ivan Pik/ Flickr.com

Adauga un comentariu