Plecăm în city break cu sau fără agenţie?

Vacanţă cu agenţie sau pe cont propriu?

Odată cu începutul crizei economice la români a început o nouă modă: aceea de a pleca în vacanţă fără o agenţie de turism care să le planifice pas cu pas concediu.

Că e bine, că e rău, nu ne pronunţăm încă. Pe de o parte, o vacanţă pe cont propriu este clar muuult mai ieftină şi dacă vrei să-ţi schimbi destinaţia o poţi face în orice moment, deci oferă acea libertate de care avem cu toţii nevoie, că doar d-aia i se zice “vacanţă”. De cealaltă parte însă, o agenţie de turism îţi oferă un dram de siguranţă pe care nu îl ai atunci când pleci singur, cu un rucsac în spate, unde vezi cu ochii.

Pro

O agenţie de turism apără turistul indiferent de situaţie. Dacă în timpul mini vacanţei se întâmplă ceva (se pierd bagajele, camera pe care aţi rezervat-o nu este cea pe care aţi văzut-o când aţi plecat din ţară sau se iveşte orice altă problemă la care vă puteţi gândi) agenţia trebuie să intervină să calmeze spiritele şi să vă redea confortul. Cu alte cuvinte, voi nu ar trebui decât să vă gândiţi la distracţie, pentru că aveţi spatele acoperit. În plus, nu veţi fi luaţi niciodată prin surprindere, pentru că de la plecare veţi ştii exact ce se întâmplă, când se întâmplă şi de ce tocmai asta şi nu altceva.

Contra

Unde mai este acel spirit de aventură de care simţim cu toţii nevoia pentru a nu ne plictisi? Dacă nici măcar în vacanţe nu avem parte de neprevăzut, atunci când?

Mai mult, dacă nu vă place într-un anume loc puteţi pleca în secunda doi, fără a rămâne cu banii de masă şi cazare plătiţi fără posibilitatea de a-i mai vedea vreodată.

Ultimul argument, dar cu siguranţă nu şi cel din urmă este preţul mult mai mic. Cu suma de bani aferentă comisionului agenţiei puteţi cumpără cadouri pentru cei dragi ori vă puteţi prelungi cu o zi city break-ul. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că fără o agenţie de turism puteţi alege să vă cazaţi într-un anumit loc, să mâncaţi în celălalt capăt al localităţii şi să vă plimbaţi în cu totul alt oraş.

Vouă vă place să plecaţi în vacanţă prin agenţiile de turism ori pe cont propriu?

Dacă aţi ajuns la concluzia că o agenţie de turism este pe placul vostru citiţi cum vă alegeţi o agenţie pe placul vostru.

Sursă foto: sun dazed/ Flickr.com.

Adauga un comentariu