Plaja din sticlă din Fort Bragg sau cea mai colorată plajă din lume

Plaja de sticla

Plajă de sticlă

Dacă ne gândim la nisipul de pe o plajă putem să spunem că este fin sau nu ori că gădim multe scoici ori ba. Ei bine se pare că acestea nu sunt singurele “categorii” pentru o plajă, pentru că există și unele locuri colorate. Cea mai colorată plajă din lume este cu siguranță Fort Bragg din California.

Plaja era în trecut un loc unde oamenii aruncau tot felul de deșeuri menajere. Plaja devenise în anul 1949 o adevărată groapă de gunoi pentru localnici, dar în 1967 autoritățile au curățat locul, dar au lăsat în urmă mai multe cioburi care erau imposibil de adunat. În timp, datorită valurilor, a devenit un loc de basm, unde bucățile de sticlă au fost șlefuite de apă și au acoperit nisipul, arătând acum ca niște adevărate pietre prețioase.

Locul a devenit acum un adevărat punct turistic și, chiar dacă acum zeci de ani autoritățile ar fi dat orice pentru cineva care să adune bucățile de cioburi de pe plajă, acum turiștii nu au voie să ia nimic de pe plajă, pentru a o putea conserva, atât cât se poate.

Surse foto: recyclart.org, CasparGirl/ Flickr.com, CasparGirl/ Flickr.com, Sam Beebe, Ecotrust/ Flickr.com, Sam Beebe, Ecotrust/ Flickr.com, naotakem/ Flickr.com și mamojo/ Flickr.com.

Adauga un comentariu