Plaja din sticlă din Fort Bragg sau cea mai colorată plajă din lume

Plaja de sticla

Plajă de sticlă

Dacă ne gândim la nisipul de pe o plajă putem să spunem că este fin sau nu ori că gădim multe scoici ori ba. Ei bine se pare că acestea nu sunt singurele “categorii” pentru o plajă, pentru că există şi unele locuri colorate. Cea mai colorată plajă din lume este cu siguranţă Fort Bragg din California.

Plaja era în trecut un loc unde oamenii aruncau tot felul de deşeuri menajere. Plaja devenise în anul 1949 o adevărată groapă de gunoi pentru localnici, dar în 1967 autorităţile au curăţat locul, dar au lăsat în urmă mai multe cioburi care erau imposibil de adunat. În timp, datorită valurilor, a devenit un loc de basm, unde bucăţile de sticlă au fost şlefuite de apă şi au acoperit nisipul, arătând acum ca nişte adevărate pietre preţioase.

Locul a devenit acum un adevărat punct turistic şi, chiar dacă acum zeci de ani autorităţile ar fi dat orice pentru cineva care să adune bucăţile de cioburi de pe plajă, acum turiştii nu au voie să ia nimic de pe plajă, pentru a o putea conserva, atât cât se poate.

Surse foto: recyclart.org, CasparGirl/ Flickr.com, CasparGirl/ Flickr.com, Sam Beebe, Ecotrust/ Flickr.com, Sam Beebe, Ecotrust/ Flickr.com, naotakem/ Flickr.com şi mamojo/ Flickr.com.

Adauga un comentariu