Paris, Barcelona şi Londra, destinaţii preferate de români

destinatii preferate ale romanilor

Cei mai mulţi români vor să-şi petreacă vacanţa în Paris

Cei care utilizează aplicaţia HotelPeeps au întocmit o listă cu acele oraşe în care românii visează să-şi petreacă vacanţele, city break-urile sau măcar o vizită scurtă. În topul cu cele mai “râvnite” localităţi se află Paris (cu 35%), Barcelona şi Londra (fiecare cu 16%), dar nici New York, Roma sau Amsterdam nu se lasă mai prejos, fiind şi ele printre primele oraşe la care se pare că ne gândim când ne planificăm vacanţa, indiferent de sezonul ales.

Lista cu toate oraşele preferate adună nu mai mult, nu mai puţin, de 1.045 de oraşe, din 184 ţări.

În ceea ce priveşte suma de bani pe care românii sunt dispuşi să o scoată din buzunar pentru cazare, mai exact în ceea ce priveşte numărul de stele ale hotelului pe care turistul român le doreşte, acesta diferă foarte mult în funcţie de destinaţie. De exemplu, dacă atunci când sunt programate vacanţe în Turcia, peste 60% vor un hotel de cinci stele, dacă vorbim despre Franţa aproximativ 40% dintre turiştii români vor un hotel de trei stele, iar în Italia şi Austria 50 de procente vor o unitate de cazare de patru stele.

Pentru cei care nu ştiu încă, HotelPeeps, aplicaţia cu ajutorul căruia s-a făcut studiul cu preferinţele românilor în materie de vacanţe, este o aplicaţie Facebook, lansată în martie anul trecut, cu ajutorul căreia utilizatorii pot recomanda prietenilor locuri de cazare pe care le-au încercat. Până în prezent, userii au adunat 4.370 vacanţe! La cât mai multe! 🙂

Care este oraşul în care vreţi să plecaţi în următoarea vacanţă/ city break?

Citiţi mai multe despre studiul realizat de HotelPeeps pe Wall-Street.ro.

Sursă foto: Mario Carvajal/ Flickr.com.

Adauga un comentariu