Parcul Natural Plitvice sau cum să ne bucurăm cu adevărat de natură

Parcul Natural Plitvice

Parcul Natural Plitvice

Dacă aveți pe lista cu destinații Dubrovnik, Zadar sau Zagreb, atunci musai trebuie să ajungeți și pe la Parcul Natural Plitvice din Croația, vă asigur că nu veți regeta nici măcar un minut că ați ajuns acolo.

Parcul este situat între Zadar si Zagreb și adună peste un milion de oameni an de an. Cum de a devenit un punct de atracție atât de mare un parc natural?

Are 16 lacuri și foarte multe cascade, multe dintre ele la peste 600 metri altitudine, fauna este neatinsă de mână omului, iar Râul Plitvice (cu o lungime de 4 kilometri este parte integrată a rezervației) oferă o cascadă de peste 76 de metri înălțime.

Intrarea în parc costă 140 kuna, un preț nici prea mare, nici prea mic, dar care este valabil pentru cinci ore, timp în care puteți să vă plimbați în parc și să vă bucurați de tot ce oferă el. Fix la intrarea în parc veți primi o hartă cu punctele de atracție pe care nu trebuie să o pierdeți, pentru că altfel sigur veți rata atracții importante.

Interesant de știut este și faptul că aici, în parc, a fost dat starul Războiului Croat pentru Independență. Croații au pierdut în 1991 în fața sârbilor, dar croații au fost alungați două zile mai târziu, în urma bătăliilor rămânând însă un teren minat. Autoritățile croare au început însă imediat să curețe parcul de bombele rămase, așadar acum Parcul Plitvice este redat naturii și oamenilor, fiind pentru croați nu doar un loc minunat, ci și simbolul lor pentru libertate.

Și pentru că atunci când povestesc despre un parc mai importante sunt fotografiile, vă las cu o galerie foto:

Sursă foto: The Plitvice Lakes National Park/ Facebook.com.

Parcul Natural Plitvice (Plitvice Lakes National Park)
  • Adresa Plitvička Jezera, Croatia
  • GPS 44.858059,15.589891
  • Tip Parc
  • Distanta de centru 139
  • Cost 140 ku
  • Durata vizitare 5h
  • Facebook
Adauga un comentariu