Obiective turistice inedite în Geneva

Cladirile Schtrumpfs

Clădirile Schtrumpfs

Care sunt atracțiile turistice speciale din Geneva? Acele locuri pe care nu le descoperiți în toate ghidurile turistice, dar care fac deliciul unui city break în Elveția? Am povestit despre cele care mi se par mie mai importante un pic mai jos.

Nu pot însă să nu încep cu clădirile Schtrumpfs, care sunt situate pe strada Louis-Favre din Geneva, din cartierul Les Grottes. Ne e vorba despre o instituție importantă, nici măcar despre un monument istoric, ci despre un bloc de locuințe care a devenit un adevărat punct de interes datorită arhitecturii sale. Trei arhitecți au lucrat la design și, cu gândul să devină cea mai originală clădire din Geneva, au transformat blocul într-o clădire ce juri că este marca Gaudi.

Un alt cartier unde e musai să ajungeți este The Paquis. Considerat de cei mai mulți ca fiind “cartierul cu felinarii roșii” din Geneva, practic “sora mai mică” a Moulin Rouge-ul din Paris, este de fapt una dintre cele mai colorate zone din oraș. Cu multe restaurante tradiționale, magazine mai mici sau mai mari, baruri sau cluburi de noapte, la fiecare colț de stradă veți da de ceva interesant.

    Insual Rousseau in timpul Festivalului Luminii

    Insula Rousseau în timpul Festivalului Luminii

  1. Insula Rousseau (Ile Rousseau)

    Odată ce ați ajuns în Geneva nu aveți nicio scuză pentru a nu vizita Insula lui Rousseau. Cu numele celebrului filosof din Elveția, insula este acum un loc al relaxării și liniștii. Aici veți descoperi o rezervația de păsări, dar și un restaurant unde vă puteți odihni și gusta câte ceva din gustările tradiționale. Atenție însă, prețurile sunt un pic cam piperate, dar dacă bugetul vă permite eu zic că experiența este una unică.

    Interesant de știut este însă faptul că dacă acum insula este una liniștită și relaxată, în trecut nu este nici de departe un loc asemănător, ba chiar a avut o istorie foarte agitată. Înconjurată de ziduri, la finalul secolului al XVI-lea, insula a fost fortăreață pentru oraș. În 1628 a fost transformată într-un loc unde se adunau vasele din regiune, de aceea a și primit numele “Insula bărcilor”. Abia în 1832, când a fost construit podul care leagă insula de oraș, a primit numele filosofului Jean- Jacques Rousseau și a fost transformată într-o grădină publică.

  2. Muzeul Barbier-Mueller (Barbier-Mueller Museum)

    Pentru că până acum nu am povestit despre niciun muzeu dedicat artiștilor, m-am gândit să vă aduc aminte că Geneva are și colecții care merită văzute. La Muzeul Barbier-Mueller sunt lucrările a doi dintre cei mai mari colecționari de artă: Josef Mueller și Jean Paul Barbier.

    Cei doi au căutat obiecte de artă toată viața lor, în Africa sau Asia ori din alte colțuri ale globului și le-au adus în Geneva pentru a marca una dintre cele mai mari colecții de acest fel din Europa. Cu peste 7.000 de măști, statui, orgamente sau alte lucruri din antichitate, muzeul atrage pe oricine pasionat de artă.

  3. Muzeul Jocurilor Olimpice din Lausanne

    Muzeul Jocurilor Olimpice din Lausanne

  4. Muzeul Olimpic (Olympic Museum)

    Mai sus spuneam despre pasionații de artă, iar acum mă adresez pasionaților de sport. La o distanță destul de mică de Geneva se afă Muzeul Olimpic, un adevărat tribut adus Jocurilor Olimpice. Muzeul prezintă istoria evenimentelor sportive încă de la edițiile din Grecia și cum au evoluat ele până la edițiile din prezent.

  5. Muntele Salève (Mount Salève)

    Nici acest loc nu se află chiar în Geneva, dar, dacă aveți timp și vreți să vedeți atât Alpii, cât și Munții Jura, atunci veți ajunge pe Vârful Saleve. Se află la mai puțin de 10 kilometri de Geneva și veți urca cu o telecabină pe vârful care măsoară aproape 1.400 de metri.

    O astfel de excursie vă va ajuta să vă dați seama că Geneva nu este doar “casa” unui superb lac, ci și a unui lanț de munți care se întinde pe aproape 19 kilometri.

    Pentru a ajunge aici puteți folosi liniile de autobuz cu numerele 8, 34 și 41, care au stație chiar în centrul localității.

  6. Asa se vad muntii din Geneva

    Aşa se văd munţii din Geneva

  7. Casa Tavel (Maison Tavel)

    Ultimul punct de interes pentru astăzi este cea mai veche casă din Geneva. A fost distrusă de un incendiu în anul 1334, dar a fost restaurată pentru a arăta fix ca originalul. În interiorul casei veți găsi tot felul de obiecte din Geneva, de la unele care datează din Evul Mediu, până la altele din anii 1800. De asemenea, trebuie văzute și desenele de pe pereții din subsol.

    În prezent, casa este parte a Muzeului de Artă și Istorie a Genevei, iar piesa “de rezistență” este un model în relief ce descrie Geneva în 1850, model cunoscut ca “Magnin Maquette”.

Chiar dacă mai sunt multe atracții turistice în Geneva, cred că nu veți avea timp în city break să vedeți mai multe decât cele de mai sus, așadar mă limitez la acestea și vă urez o vacanță cât mai frumoasă, cu multe obiective turistice vizitate.

Voi ce ați vizitat sau ce aveți de gând să vizitați în Geneva?

Surse foto: munksynz/ Flickr.com, wonder_j/ Flickr.com, eGuide Travel/ Flickr.com și ELIANC/ Flickr.com.

Resurse: geneve-tourisme.ch și geneva.info.

Adauga un comentariu