Obiective turistice inedite în Geneva

Cladirile Schtrumpfs

Clădirile Schtrumpfs

Care sunt atracţiile turistice speciale din Geneva? Acele locuri pe care nu le descoperiţi în toate ghidurile turistice, dar care fac deliciul unui city break în Elveţia? Am povestit despre cele care mi se par mie mai importante un pic mai jos.

Nu pot însă să nu încep cu clădirile Schtrumpfs, care sunt situate pe strada Louis-Favre din Geneva, din cartierul Les Grottes. Ne e vorba despre o instituţie importantă, nici măcar despre un monument istoric, ci despre un bloc de locuinţe care a devenit un adevărat punct de interes datorită arhitecturii sale. Trei arhitecţi au lucrat la design şi, cu gândul să devină cea mai originală clădire din Geneva, au transformat blocul într-o clădire ce juri că este marca Gaudi.

Un alt cartier unde e musai să ajungeţi este The Paquis. Considerat de cei mai mulţi ca fiind “cartierul cu felinarii roşii” din Geneva, practic “sora mai mică” a Moulin Rouge-ul din Paris, este de fapt una dintre cele mai colorate zone din oraş. Cu multe restaurante tradiţionale, magazine mai mici sau mai mari, baruri sau cluburi de noapte, la fiecare colţ de stradă veţi da de ceva interesant.

  Insual Rousseau in timpul Festivalului Luminii

  Insula Rousseau în timpul Festivalului Luminii

 1. Insula Rousseau (Ile Rousseau)

  Odată ce aţi ajuns în Geneva nu aveţi nicio scuză pentru a nu vizita Insula lui Rousseau. Cu numele celebrului filosof din Elveţia, insula este acum un loc al relaxării şi liniştii. Aici veţi descoperi o rezervaţia de păsări, dar şi un restaurant unde vă puteţi odihni şi gusta câte ceva din gustările tradiţionale. Atenţie însă, preţurile sunt un pic cam piperate, dar dacă bugetul vă permite eu zic că experienţa este una unică.

  Interesant de ştiut este însă faptul că dacă acum insula este una liniştită şi relaxată, în trecut nu este nici de departe un loc asemănător, ba chiar a avut o istorie foarte agitată. Înconjurată de ziduri, la finalul secolului al XVI-lea, insula a fost fortăreaţă pentru oraş. În 1628 a fost transformată într-un loc unde se adunau vasele din regiune, de aceea a şi primit numele “Insula bărcilor”. Abia în 1832, când a fost construit podul care leagă insula de oraş, a primit numele filosofului Jean- Jacques Rousseau şi a fost transformată într-o grădină publică.

 2. Muzeul Barbier-Mueller (Barbier-Mueller Museum)

  Pentru că până acum nu am povestit despre niciun muzeu dedicat artiştilor, m-am gândit să vă aduc aminte că Geneva are şi colecţii care merită văzute. La Muzeul Barbier-Mueller sunt lucrările a doi dintre cei mai mari colecţionari de artă: Josef Mueller şi Jean Paul Barbier.

  Cei doi au căutat obiecte de artă toată viaţa lor, în Africa sau Asia ori din alte colţuri ale globului şi le-au adus în Geneva pentru a marca una dintre cele mai mari colecţii de acest fel din Europa. Cu peste 7.000 de măşti, statui, orgamente sau alte lucruri din antichitate, muzeul atrage pe oricine pasionat de artă.

 3. Muzeul Jocurilor Olimpice din Lausanne

  Muzeul Jocurilor Olimpice din Lausanne

 4. Muzeul Olimpic (Olympic Museum)

  Mai sus spuneam despre pasionaţii de artă, iar acum mă adresez pasionaţilor de sport. La o distanţă destul de mică de Geneva se afă Muzeul Olimpic, un adevărat tribut adus Jocurilor Olimpice. Muzeul prezintă istoria evenimentelor sportive încă de la ediţiile din Grecia şi cum au evoluat ele până la ediţiile din prezent.

 5. Muntele Salève (Mount Salève)

  Nici acest loc nu se află chiar în Geneva, dar, dacă aveţi timp şi vreţi să vedeţi atât Alpii, cât şi Munţii Jura, atunci veţi ajunge pe Vârful Saleve. Se află la mai puţin de 10 kilometri de Geneva şi veţi urca cu o telecabină pe vârful care măsoară aproape 1.400 de metri.

  O astfel de excursie vă va ajuta să vă daţi seama că Geneva nu este doar “casa” unui superb lac, ci şi a unui lanţ de munţi care se întinde pe aproape 19 kilometri.

  Pentru a ajunge aici puteţi folosi liniile de autobuz cu numerele 8, 34 şi 41, care au staţie chiar în centrul localităţii.

 6. Asa se vad muntii din Geneva

  Aşa se văd munţii din Geneva

 7. Casa Tavel (Maison Tavel)

  Ultimul punct de interes pentru astăzi este cea mai veche casă din Geneva. A fost distrusă de un incendiu în anul 1334, dar a fost restaurată pentru a arăta fix ca originalul. În interiorul casei veţi găsi tot felul de obiecte din Geneva, de la unele care datează din Evul Mediu, până la altele din anii 1800. De asemenea, trebuie văzute şi desenele de pe pereţii din subsol.

  În prezent, casa este parte a Muzeului de Artă şi Istorie a Genevei, iar piesa “de rezistenţă” este un model în relief ce descrie Geneva în 1850, model cunoscut ca “Magnin Maquette”.

Chiar dacă mai sunt multe atracţii turistice în Geneva, cred că nu veţi avea timp în city break să vedeţi mai multe decât cele de mai sus, aşadar mă limitez la acestea şi vă urez o vacanţă cât mai frumoasă, cu multe obiective turistice vizitate.

Voi ce aţi vizitat sau ce aveţi de gând să vizitaţi în Geneva?

Surse foto: munksynz/ Flickr.com, wonder_j/ Flickr.com, eGuide Travel/ Flickr.com şi ELIANC/ Flickr.com.

Resurse: geneve-tourisme.ch şi geneva.info.

Adauga un comentariu

Geneva
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica