Obiective inedite “made in” Amsterdam

Amsterdam

Vaporaşele din Amsterdam

Doar după ce aţi trecut prin textul de ieri, cu cele mai importante obiective turistice din Amsterdam, aveţi voie să citiţi despre locurile inedite de care vă povestim astăzi.

Lăsăm la o parte imaginea pe care Olanda o are pentru cei care vor să ajungă undeva unde consumul de droguri uşoare să nu fie ilegal şi vă povestim despre… păi despre un muzeu dedicat Marijuanei! 😀 Glumă, glumă, dar există şi alte muzee în Amsterdam despre care merită să vorbim astăzi, toate care au la bază concepte cel puţin inedite, cum ar fi unul parcă special făcut pentru doamne şi domnişoare: Muzeul Genţilor şi Poşetelor.

Să trecem „la treabă” aşadar şi vă vedem pe unde ne mai oprim în vizite în city break-ul nostru virtual.

 1. Muzeul Marijuanei şi Haşişului

  Ideea unui astfel de muzeu îi aparţine lui Ben Dronkers, colecţionar de artefacte care au legătură cu marijuana. Ben nu s-a oprit aici şi colecţia sa a luat proporţii, fiind completată de tot felul de antichităţi care mai de care mai interesante. De la asta până la a deschide singurul muzeu dedicat marijuanei a fost doar un pas. Atenţie însă, muzeul nu susţine şi nici nu îndeamnă în niciun fel consumul de droguri, este doar o clădire unde toate exponatele au legături, mai mari sau mai mici, cu drogurile uşoare.

 2. Muzeul Genţilor şi Poşetelor

  Continuând seria cu muzee inedite, vă povestim despre o instituţie dedicată genţilor! Serios: este cea mai mare colecţie de genţi din întreaga lume! Sunt practic peste 500 de ani de istorie povestiţi prin… poşete!

  Aici au loc şi tot felul de expoziţii şi chiar workshop-uri dedicate fanilor sau mai bine spus fanelor!

 3. Muzeul Lalelelor

  Un muzeul dedicat lalelelor

 4. Muzeul Lalelelor

  După droguri uşoare şi genţi, trecem la ceva care este pe gustul oricui: Muzeul Lalelelor! A fost fondat relativ recent, în anul 2004, şi muzeul vorbeşte despre toată istoria lalelelor.

  Localizat în cartierul Jordaan, muzeul oferă, pe lângă expoziţiile înmiresmate, şi mai multe videoclipuri care povestesc despre cum şi de ce lalelele sunt atât de cunoscute în Olanda. În plus, tot de aici puteţi achiziţiona câţiva bulbi de sezon, cărţi sau tot felul de lucruşoare hand made speciale ce pot fi oferite apoi drept suverniruri prietenilor.

 5. Muzeul Torturilor

  Ne-ar plăcea să putem schimba accentul de pe „torturi” şi să vorbim despre dulciuri, dar muzeul este unul dedicat metodelor prin care criminalii sau infractorii au fost pedepsiţi, de-a lungul vremii, în Olanda. Din păcate sau din fericire, aici nu există doar instrumentele de tortură, ci sunt şi multe imagini din trecut cu aceste obiecte.

 6. Fabrica de diamente

  „Diamonds are forever!” şi la fel o să fie şi amintirile voastre după ce veţi vizita această fabrică din Amsterdam!

  Mai bine de 350.000 de turişti trec pragul fabricii de diamante an de an, iar faptul că, în timpul unei vizite, primeşti şi explicaţii cu privire la care sunt procesele prin care trec diamantele, transformă un banal tur al fabricii în unul interactiv şi plin de informaţii.

 7. Podul Scheletic

  Amsterdam este un oraş cu un număr ridicat de poduri, asta este clar, dar seara, când se lasă întunericul, multe dintre aceste poduri se transformă în „torţe uriaşe”, pentru că ele sunt ornate cu mii şi mii de becuri care se aprind odată cu lăsarea nopţii. Unul dintre cele mai vechi poduri este Podul Scheletic care a fost ridicat în 1670 şi „momentele sale de glorie” au loc atunci când trec vasele, pentru că podul se deschide, spre bucuria tuturor trecătorilor.

 8. Keukenhof

  O parte din Grădinile Keukenhof

 9. Grădinile Keukenhof

  Pentru a vă putea bucura de toate florile din lume care parcă îşi dau întâlnire la Grădinile Keukenhof, va trebui să vă planificaţi city break-ul în lunile martie, aprilie sau mai, pentru că doar în această perioadă grădinile sunt deschise publicului, motivele fiind unele de la sine înţelese.

  Tot aici, pe lângă frumuseţea florilor, vizitatorii se pot bucura şi de mai multe evenimente care au loc în perioada în care grădina este deschisă. De la parade tematice, până la târguri cu vânzare sau evenimente de tipul carnavalului, puteţi descoperi mai multe detalii în broşura oficială pentru anul viitor.

Nu poţi pleca din Amsterdam însă fără să vezi morile de vânt din buricul oraşului. Chiar dacă la prima vedere poate ai impresia că ele au fost puse acolo doar ca să se poată face un film şi apoi vor fi ridicate, ele nu „pleacă” prea curând! Cea cu cea mai multă istorie este numită De Otter, fiind ridicată în urmă cu circa 400 de ani. Este încă funcţională, dar singura deschisă vizitatorilor este Molen Van Sloten, construită în secolul XIX, aşa că va trebui să vă mulţimiţi cu aceasta.

V-aţi completat lista cu locurile pe care trebuie să le vizitaţi în Amsterdam? Dacă da, care sunt, din cele de mai sus, atracţiile care vă plac cel mai mult?

Sau aţi fost deja în Amsterdam? Nu ne spuneţi şi nouă care a fost cea mai faină experienţă trăită acolo? 🙂

Surse foto: Keukenhof/ Facebook.com, The Glass Beehive*/ Flickr.com şi ♀Μøỳαл_Bгεлл♂/ Flickr.com.

Resurse: virtualtourist.com şi tripadvisor.co.uk.

Adauga un comentariu