Muzică bună şi shopping la Haga

asd

Suveniruri din Haga

Ca turist în vacanţele sau călătoriile pe care le faci, vrei să cunoşti cât mai multe posibil despre oraşul în care te duci! Poate că la început o să fii curios atunci când vine vorba de stilul de viaţă al oamenilor ce trăiesc în oraşul în care tu ai venit pur şi simplu pentru a te relaxa.

Sunt multe lucruri interesante pe care le poţi face şi pe care le poţi vizita în Haga şi vă garantez că în orăşelul acesta nu prea ai cum să te plictiseşti. Fie că faci o plimbare pe străduţele cochete de aici, fie că vrei să vezi obiectivele inedite din Haga sau poate vrei pur şi simplu să practici un gen de turism culinar şi te interesează unde se mănâncă bine în Haga, oraşul olandez este o mică bijuterie culturală pe care ar fi păcat să o rataţi.

E drăgut şi chiar e o datorie a unui turist ca atunci când vizitează un oraş străin să nu se întoarcă cu mâna goală din vacanţa sa. Veţi găsi în Haga diverse magazinaşe de suveniuri de unde poţi cumpăra pentru cei dragi căni personalizate sau inscripţionate cu numele oraşului sau poate te încântă să le iei un zmeu autentic olandez. Nici “caiaţelele” sau notebook-urile cum se numesc ele de fapt în engleză nu sunt de neglijat. Veţi avea de unde alege, asta vă garantez, pentru că boutiqurile pentru turişti sunt deschise până pe la ora 20:00 de luni până vineri.

Shopping in Haga

Shopping in Haga

 Shopping olandez în Haga

Dacă vă place shopping-ul Haga este locul în care chiar aveţi de unde alege dacă plecaţi la cumpărături. Un mic pont am să vă dau: pe strada Noordeinde pot fi găsite cele mai elegante magazinaşe de haine, parfumuri sau orice alte tipuri de articole vestimantare şi accesorii. Un loc bun de început pentru shopping-ul în Haga este Palatul Noordeinde, care se află chiar pe strada de care v-am spus mai sus. În  preajma palatului sunt amplasate o groază de magazine cu lucruri drăguţe, acum depinde însă şi care este bugetul pregătit pentru cumpărături.

Încă un magazin interesant este ”Red Chocolate”, unde găsiţi foarte multe colecţii de sandale, pantofi sau încălţăminte sport. Cei de la acest magazin reînnoiesc destul de des colecţiile pe care le expun în vitrinele boutiqului, iar preţurile sunt mai mult decât rezonabile.

Biciclete in Haga

Biciclete în Haga

 Ce sport poţi practica în Haga

Mişcarea este foarte importantă, nu ştiu despre voi dar eu sunt foarte atent atunci când vine vorba de făcut mişcare zilnic. În Haga unul dintre principalele mijloace de transport ale oraşului este de fapt şi o metodă bună de a face sport. Mă refer desigur la plimbatul cu bicicleta.

Acum să nu vă imaginaţi că trebuie să veniţi cu bicicleta direct de acasă pentru a vă plimba cu ea prin Haga. Există destul de multe centre de unde puteţi închiria una. Dacă vă interesează puteţi arunca un ochi pe unul dintre site-urile de top de unde se pot închiria biciclete în Haga!

Dacă nu vă daţi în vânt după plimbatul cu bicicleta însă, vă propun altceva: vă place fotbalul? Haga are o echipă de fotbal care activează în prima ligă olandeză. Este vorba despre ADO Den Haag. Puteţi vizita stadionul celor de la ADO, locul în care aceştia îşi dispută meciurile de acasă în Eredivisie. Amănunte pentru programul de vizitare sau cum puteţi să vă alegeţi şi cu ceva suveniruri de aici găsiţi pe site-ul oficial al clubului din Haga.

Ce evenimente mai sunt prin Haga?

Cei din Haga iubesc evenimentele tradiţionale, de bună calitate şi organizate ca la carte. Unul dintre cele mai importante evenimente este Festivalul de Jazz din Haga… depinde dacă vouă vă place sau nu acest gen de muzică. Sfatul nostru este totuşi să încercaţi să mergeţi la jazz pentru că nu se ştie cum dintr-o vacanţă în Haga ajungeţi să fiţi mare fan al jazz-ului olandez. 😀

Că tot vorbim de muzică, ce ziceţi dacă mergeţi voi la festivaul Parkpop? Este cel mai mare festival de muzică pop din Europa. Acest festival a fost organizat pentru prima dată în 1981, atunci participând cam 35.000 de oameni. În zilele noastre la eveniment vin cam 350.000 de oameni. Eu cred că cifrele vorbesc de la sine pentru calitatea festivalului. Nu?!

În mare cam acestea sunt lucruri cu care poţi avea ”fun” prin Haga. După gusturi şi preferinţe eu cred că nu este un oraş în care să te simţi ”boored”. Voi cam ce alte distracţii mai ştiţi prin Haga?

Surse foto:moma.org, virtualtourist.com , zemistor/Flickr.com

Resurse: denhaag.nl, wikipedia.org şi virtualturist.com

Adauga un comentariu

Haga
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica