Miniatur Wunderland sau cum este lumea în miniatură

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

De departe, cea mai mare atracţie turistică din Hamburg este Miniatur Wunderland, o lume în miniatură. Cu o lungime de 12.000 de metri şi împărţită în nu mai puţin de opt secţiuni diferite, printre care Austria, Hamburg, America, Scandinavia sau Elveţia, construcţia are peste 6.400 de metri pătraţi şi atrage turiştii din toate colţurile lumii.

Totul este realizat cu o precizie şi cu o meticulozitate de invidiat. Construcţia a fost demarată de fraţii Frederik şi Gerrit Braun în luna decembrie a anului 2000, iar primele trei secţiuni erau deja finalizate în august 2001. Acum are în total 900 de trenuri, cu 300.000 de luminiţe, 215.000 de copaci şi 200.000 de păpuşi în miniatură.

Până în anul 2020, expoziţia ar trebui să fie gata în proporţie de 100%. Asta înseamnă în total 10 secţiuni diferite ale căii ferate în miniatură.

Propun să las datele şi vorbele pentru moment şi să vă ofer un videoclip care face cât mai bine de o mie de cuvinte.

[youtube] http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ACkmg3Y64_s [/youtube]

PS – Dacă aveţi de gând să vizitaţi Miniatur Wunderland în curând, vă propunem să achiziţionaţi din timp biletele prin intermediul serviciului online, pentru că este foarte posibil să fiţi nevoiţi să aşteptaţi ceva până să găsiţi un bilet.

Sursă foto: Wikipedia.org.

Adauga un comentariu