Mâncare aruncată, servită de maimuţe sau preparată pe vulcani

Diablo, unde mâncare se coace pe vulcani

Se spune că dragostea trece prin stomac, dar noi credem mai degrabă că distracţia trece prin stomac şi mai credem faptul că dacă localul unde iei masa nu este unul cu “poveste”, atunci nu faci altceva decât să-ţi potoleşti foamea, nu să te şi distrezi.

Dacă am face o listă cu cele mai ciudate restaurante din lume, am da de localuri în care chelnerii sunt… maimuţe, locuri unde mâncarea nu este servită, ci ea se aruncă ori restaurante unde mâncarea se găteşte la căldura emanată de vulcani.

Primul restaurant în topul cu cele mai ieşite din comun locaţii este, zic eu, Restaurantul Diablo, din Parcul Naţional Timanfaya, Lanzarote, o insulă din arhipelagul Canare. De ce tocmai acesta? Pentru că, în timp ce toate restaurantele din lume încearcă să folosească echipamente din cele mai noi, iar bucătăriile acestora au de multe ori mai multe echipamente decât au toate gospodăriile dintr-un oraş mioritic, aici toate preparatele se gătesc la căldura emanată de vulcanii inactivi din zonă.

Localul este situat în vârf de munte, aşadar priveliştea îi ajută pe patroni să aducă şi mai mulţi turişti care vor senzaţional în vacanţa lor.

Chelnerul restaurantului din Utsunomiya

Pe locul secund se află localul unde chelnerii sunt înlocuiţi de… o maimuţă. Nu vă speriaţi, animăluţul este dresat, ba chiar este îmbrăcat tot timpul la patru ace, doar este chelner la un restaurant cu pretenţii

Dacă ar fi să facem o comparaţie ca mai sus, am zice că toate şcolile de chelneri ar trebui să intre în faliment, ba chiar că patronii marilor lanţuri de magazine ar putea zâmbi fericiţi, doar ar scăpa de plata multor salarii, dacă vor adopta şi ei soluţii mai mult sau mai puţin ingenioase ca aceasta. Singura problema ar fi că unii clienţi s-ar speria la început, dar odată ce se obişnuiesc, vor considera localul exotic.

Restaurantul cu o maimuţă pe post de ospărat este situat în Utsunomiya, Japonia şi în speranţa de a-i deruta şi mai mult pe turişti, maimuţa poartă câteodată mască de om. Nu ştim nici noi dacă a reuşit până acum să păcălească pe cineva, ne întrebăm în schimb dacă vreo doamnă cu pretenţii s-a speriat ori a plecat nervoasă, neştiind de la bun început ce chelner o va servi. 😀

Ospătarii aruncând chiflele către clienţi

Pe ultimul loc pe podium, dar cu o idee la fel de inovativă este Lambert’s Café din Sikeston, Missouri. Este drept, aici nici modalitatea în care este făcută mâncarea nu este ciudată şi nici chelnerii nu sunt animale, însă metoda prin care au ales oamenii să-şi servească clienţii este cel puţin bizară.

Clienţii noştri, stăpânii noştri” spune o vorbă veche, dar de la asta la a arunca cu chifle în clienţi e cale lungă. Când spun că ospătarii aruncă chiflele de pâine în turişti, mă refer la faptul că oamenii au descoperit că este mult mai eficient acest mod de a servi clienţii. Nu ştim nici noi câţi turişti au prins chiflele şi câţi le-au văzut pe sub mese şi nu lângă farfuriile lor, dar ne gândim de ce oare nu au încercat să dreseze şi ei o maimuţă, dacă tot li s-a părut că pierd mult timp ospătarii când servesc “mâncăcioşii”?

Voi aţi servit vreodată masa într-un restaurant atipic? Dacă da, unde? Dacă nu, ştiţi de existenţa altor localuri ciudate? Ne-am bucura să facem o listă cât mai completă!

Citiţi despre mai multe restaurante ciudate pe tuktuk.ro.

Surse foto: panoramio.com, budgettrouble.com şi golfhotelwhiskey.com.

Adauga un comentariu