Mâncăm sănătos cu legume şi fructe în Bratislava

asd

Localuri de tot soiul în Bratislava

Suntem deja de câteva zile în Bratislava şi după ce ne-am plimbat şi am vizitat o grămadă de locuri spectaculoase cred că merităm şi noi o mică răsplată. Ar fi timpul să vorbim un pic şi despre ce frumuseţi culinare are Bratislava, dar şi cam ce mănâncă slovacii în general. Se spune că poporul slovac nu are o bucătărie tradiţională şi că ar împrumuta foarte mult de la ţările învecinate. Eu cred că este doar o exagerare gogonată să credem lucrul acesta. Fiecare ţară mănână în felul ei, şi fiecare turist îşi alege mâncarea după bunul plac. De obicei atunci când te aşezi la masă în Slovacia vei găsi preparate care conţin musai cartofi, făină, brânză de vai sau oi, varză, ceapă şi usturoi. Deci iată că cei din Bratislava, şi implicit Slovacia stau bine de tot la legume şi produse lactate. Aproape nelipsit de pe mesele celor din Bratislava este şi orezul. Chiar dacă acesta nu este crescut în propria lor ţară, acest aliment este unul preferat de locuitorii de aici.

De asemenea, fasolea, porumbul şi multe alte leguminoase sunt la loc de mare cinste pe farfuriile slovace. La capitolul carne, aici se mănâncă cea de porc, de vacă, de găină şi rareori peşte. Foarte, dar foarte rar la mesenii din Bratislava nu veţi întâlni consumul de carne de miel, gâscă, raţă sau viţel. Pâinea este un “must” la mesele de dimineaţă şi uneori şi la cină. În funcţie de regiune pâine din această zonă se face altfel. Cam ce preparate tradiţionale au cei din Bratislava de oferit, păi ar fi:

  • Bryndzove halusky – Sunt mici chifteluţe dintr-un aluat de cartof cu bucăţele de brînză de oaie şi bacon.
  • Parenica – Sunt diverse sortimente de brânză, fie ele afumate ori nu.
  • Treska – Este o salată rece alcătuită din cod, maioneză şi câteva legume. Este o gustare foarte populară din Bratislava, dar şi din alte părţi din Slovacia.
asdaa

Bratislava

La prima gustare virtuală, nu-i aşa că preparatele din Bratislava sună bine? Eu sunt de părere că da. Scoutingul de locuri bun pentru a mânca. Nu este niciodată simplu ca turistul să îşi găsească un local curăţel, de bun gust şi nu prea scump. Da, da ştiu o să ziceţi: Nu poate fi atât de greu, dar în fond este. Am să încerc să vă dau o mână de ajutor şi am să vă spun despre pub-ul Hysterka. Acesta este un bar tipic pentru cei care au nevoie de un pahar pentru călătoria lor. Meniul de băuturi este bogat, iar barmanul tot timpul cu zâmbetul pe buze este. După ce terminîăm cu barul şi încă avem o dilema în ceea ce priveşte meniul şi bunătăţilr locale, eu vă sfătuiesc sî fiţi în trecere şi pe la Restaurantul Dilema.Găseşti aici lux şi vanitate, dar mâncare bună,însă cu pureţuri ceva mai mari. Localul este o leacă mai scump, dar parcă orice bănuţ contează.

Alte locarui, dacă tot ne punem pe căutat unele serioase ar mai fi cam peste tot în orăşel, pentru că, o capitală se respectă şi nu duce lipsă de absolut nimic. Eu v-aş mai recomanda şi altele precum:

asdas

Mâncăm ceva bun în stil slovac

  • Restaurantul Prasna
  • Bucătăria celor de la Prasna este delicioasă şi mâncarea este nu doar bună, ci foarte bună. Totul este preparat după vechi reţete slovace care se respectă şi în ziua de astăzi.

  • Palatul Berii
  • Pub-ul acesta ar trebui să fie premiat, având cea mai tare reclamă. Dacă se numeşte “Palatul Berii” vă imaginaţi cam câtă bere este consumată zilnic în acest loc.

  • Cafeneaua Shtoor

Un pic de imaginaţie cu o mână de bun gust. Ca acesta este Shtoor, unde preparatele suntfoarte proaspete, iar bucătarii foarte dornici sa fac de mâncare.

Cam astea sunt cele mai tari localuri de băut şi de mâncat prin Bratislava. Orăşelul nu este prea bine structurat încă la capitolul aspect din partea mea primeşte un mare 10. Acum că ai gustat din toate parcă nu ar strica o plimbare pe străduţele din Bratislava nu? Urmează ca după ce vă reveniţi un pic, de la o masă aşa bogată şi bună, să căutaţi locuri în care vă puteţi distra puţin. Dar staţi fără nicio grijă şi vă urăm să vă bucuraţi de citybrek-ul vostru în continuare, pentru că la capitolul distracţii vă vom da noi o mână de ajutor cu nişte locaţii foarte faine, dar asta abia mâine.

Resurse: wikitravel.net

Surse foto: restauracie.etrend.sk, tripadvisor.com şi bratislavaguide.net

Adauga un comentariu

Bratislava
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica