Mâncâm în stil mediteranean la Marsilia

Dar Djerba

Cuş Cuş în stil Mediteranean ca la Marsilia

După o zi plină de umblat în căutarea atracţiilor inedite în Marsilia cred că merităm un tratament ceva mai lejer pentru a ne relaxa. Dar să nu vă gândiţi că vom sta frumuşel în camera de hotel, ci vom merge în alte expediţii, de această dată culinare. Cred că sunteţi deja obişnuiţi să ne plimbăm şi să descoperim lucruri interesante în orăşelul francez de la Mediterană. Aşa cum ne-am aventurat după atracţiile turistice din Marsilia, aşa ne vom aventura şi astăzi pentru a găsi locurile unde se mânâncă bine. Cred că cel mai bine este să aflăm mai întâi cât mai multe posibil despre cum şi ce se găteşte prin Marsilia. E ca şi cum am merge cu tema deja făcută, dar asta nu înseamnă că trebuie să comandăm strict ce se consumă pe aici, avem liber la experimentat, şi cel mai important, degustat.

Bucataria din Marsilia este aclamată la nivel global de către toţi cei care au trecut pe aici. Varietatea alimentelor este reprezentată de condimentele din belşug ale preparatelor. Felurile de mâncare au o aromă aparte, iar amestecurile perfecte vin din modalităţile tradiţionale şi moderne de gătit din acest oraş. Mâncarea din Marsilia este în mare măsură influenţată de condiţiile climatice şi de istoria urbei. Legumele proaspete, fructele, fructele de mare şi felurile de mâncare non-vegetariene, toate au aceeaşi importanţă în Marsilia. Gastronomia de aici este foarte inovatoare. Mulţi factori sunt responsabili pentru tipul de bucătărie care prevalează în mai toate localurile de bun gust. ”Marseille Cuisine” are un amestec perfect din modul de preparare a mâncărurilor franceze contemporane şi modalităţile obişnuite de gastronomie mediteraneană.

Creativitatea este la cele mai bune sale cote atunci când vine vorba de preparatele de aici. Există o gamă largă de produse alimentare, care sunt gătite de oamenii din Marsilia. Soiurile de gătit sunt o afacere de zi cu zi pentru oamenii din Marsilia. Mancare franţuzească din Marsilia este puternic influenţată de istoria şi geografia oraşului. O mare varietate de constituenţi colectaţo din diverse colţuri ale lumii sunt aranjaţi cu pricepere pentru a crea cele mai bune mâncăruri pe care le-ai gustat vreodată.

Gamă largă de condimente cum ar fi pesto, cus-cus, mămăliguţa şi diferitele tipuri de plante sunt folosite pentru gătit. Bucataria din Marsilia include mâncărurile non-vegetariene, fructele de mare, mâncăruri făcute din legume şi fructe proaspete. În majoritatea preparatelor din Marsilia, găsim o mică doză de influenţă venită din Italia şi Africa de Nord, lucru care se poate observa cu foarte mare uşurinţă. ”De vină” este numărul mare de imigranţi, care cu timpul au construit practic o istorie diferită a preparatelor franceze aici în Marsilia.

Şi ca să vedeţi cam ce preferă francezii din Marsilia să consume, mă gândesc să vă spun despre:

 • Daube: carne miel sau de vită, fiere sau prăjite, împreună cu măsline şi morcovi
 • Bouillabaisse: Un amestec special de peşte din Marsilia
 • Cod fiert: preparat în apă şi sare
 • Picior de miel: fiert sau prăjit cu maioneza cu usturoi
 • Barbun: cocoş roşu la grătar cu unt cu rozmarin şi acoperite cu sol proaspat-piper, sare de mare, şalotă tocat, ierburi amenzi şi suc de lămâie

Sper că v-am făcut poftă cu cele de mai sus şi propun să nu mai stăm pe gânduri şi să ne punem pe căutat localuri cât mai bune şi cu mâncare cât mai gustoasă. Am eu deja în mine o idee. Ce ar fi să începem cu:

La Ferme

Mâncâm bine în stil franţuzesc la Le Ferme

 • Restaurantul Le Ferme (Le Ferme)

  Restaurantul Le Ferme este un local cu tradiţie din Marsilia, acesta fiind cunoscut şi arhi-cunoscut nu numai în oraş, ci în toată regiunea. Bucătarul-şef Raymond Borso este un fin cunoscător al preparatelor franţuzeşti şi nu numai. Datorită mâncărurilor excelente pe care le face, acesta a ajuns să fie cam ca o celebritate locală în ale culinăriei. Tocmai din acest motiv, turiştii care se întorc în Marsilia revin la Le Ferme deoarece întotdeauna foarte mulţumiţi de serviciile şi preparatele pe care acest restaurant le pune le dispoziţie. Le Ferme este unul dintre cele mai bune locuri de mâncat din Marsilia şi recomand cu căldură să mergeţi aici dacă aveţi ocazia. Preţurile pentru mâncare sunt acceptabile, e drept unele sunt şi ceva mai măricele pentru preparatele mai complicate şi mai selecte. Poftă mare!
 • Le Miramar

  Le Miramar din Marsilia

 • Localul Le Miramar (Le Miramar)

  Dacă vorbim de mâncare tradiţionala din Marsilia, ei bine, aici este locul perfect pentru a o găsi. Le Miramar are bucătari pricepuţi, are serviciu bun şi are mâncare fabuloasă. Preţurile localului sunt ceva mai mari, dar cred că se merită, fiindcă poţi mânca bine fără regrete.

  Acesta este localul din Marsilia cu cel mai bun Bouillabaisse, preparatul fiind gătit cu cele mai proaspete ingrediente. Nu numai acest tip de mâncare este însă bun aici, trebuie să le încercaţi şi pe celelalte. Nu uitaţi însă de vinurile pe care le pun la dispoziţie cei de la Le Miramar.

 • Restaurantul Dar Djerba (Dar Djerba)

  Aceast restaurant, situat la doar câţiva paşi de Canebière, este un ambasador bun pentru Tunisia. De iluminat supus şi mozaicuri albastru nu duceţi lipsă, iar ţigla colorată oferă fundalul perfect pentru tratament princiar pe care îl veţi primi. Calitatea şi diversitatea de cuş cuş, feluri de mâncare cu carne de miel, au mechoui la grătar, sau macrou care poate lăsa pe oricine cu gura apă. Fiţi însă siguri că, odată ce aţi servit masa aici, nu veţi regreta decizia de a face acest lucru. Luminat generos, şi savuros, felurile de mâncare de aici vă vor transporta la cealaltă parte a Mediteranei. Dacă aveţi loc pentru desert, asiguraţi-vă că la proba de selecţie trebuie inclusă musai patiseria.

 • Cafeneaua lui Victor (Cafe Victor)

După o masă copioasă dacă îţi trece prin cap să te opreşti la o cafea bună, te sfătuiesc să încerci Cafeneaua lui Victor. Aici vei găsi o groază de băuturi interesante, bineînţeles bazate pe coferină, tot felul de amestecuri interesante. În plus vei găsi şi ceva produse de patiserie excelente. Preţurile din acest local sunt moderate, aşa cam pentru toate buzunarele. Cafeaua e bună, patiseria e bună, deci e de mers dragilor.

Sper că sunteţi încântaţi acum, ca şi mine, de obiceiurile şi obişnuinţele culinare ale celor din Marsilia. Am mâncat bine, am băut o cafea bună, mai rămâne să ne delectăm cu o bună promenadă pe străduţele din Marsilia. Cam atât pentru astăzi, e timpul de pauză pentru că mâine mergem la ”vânătoare” de locuri unde să ne putem distra bine de tot în Marsilia.

Surse foto: ukcider/ Flickr.com, maarjaara/ Flickr.com şi tripadvisor.com

Resurse: virtualtourist.com, tripadvisor.com şi wikipedia.org

Adauga un comentariu