Jocurile Olimpice atrag un număr mare de turişti în Marea Britanie

Jocurile Olimpice atrag multi turisti

Jocurile Olimpice atrag mulţi turişti în Londra

O statistică de zbor, realizată de către Amadeus, privind achiziţionarea de bilete pentru Marea Britanie în perioada Jocurilor Olimpice din vară, arată că un număr foarte mare de turişti sunt aşteptaţi să vină în ţara insulară, scrie tnooz.com. Cei mai mulţi dintre călători vor sosi în Anglia pe 26 iulie, adică la o zi distanţă de la începerea marelui eveniment.

Discutând în procente se observă o creştere de 143% a interesului pentru Marea Britanie comparativ cu anul trecut, conform companiei Forward Data. Până şi oraşele prin intermediul cărora se face legătura pentru Londra pe calea aerului au raportat deja creşteri la nivelul rezervărilor pentru bilete de avion. Astfel, în Bruxelles există o creştere de 49%, în Amsterdam de 28% iar pentru Paris există o majorare de 5%. Potrivit Dianei Bouzebiba, directorul Amadeus pe partea Marii Britanii, există un trend printre turişti care îi face pe aceştia să folosească alte aeropoarte din Europa pentru a ajunge cât mai aproape de Londra, după care recurg la o călătorie cu trenul până în capitala engleză. Deşi era de aşteptat, locuitorii din Londra nu se îmbulzesc încă să îşi părăsească oraşul odată cu sosirea Jocurilor Olimpice. Statisticile efectuate de către aeroportul din capitala Angliei arată că există şanse cu 11% mai mult ca londonezii să rămână la casele lor anul acesta, în comparaţie cu 2011.

Cele mai multe rezervări pentru a petrece vacanţe în perioada Jocurilor Olimpice vin din partea turiştilor din Statele Unite ale Americii, cu un procent de 82% mai mult ca în alţi ani. Pe locul doi se află cei din Germania cu 11% mai interesaţi de Anglia anul acesta. În mod curios, se pare că totuşi cei mai mulţi vizitatori ce vor păşi în Londra vor fi cei din Estonia. Ţara ex-sovietică are o creştere de interes pentru insula britanică de 40% în 2012. Un număr seminificativ de turişti vor sosi în Anglia pentru perioada verii din Jamaica şi Brazilia. Datele prezentate de Amadeus sunt bazate pe rezervări din mediul online dar şi de la agenţii turistice de pe întreg mapamondul.

Despre gradul de interes pentru Jocurile Olimpice puteţi citi şi pe Tnooz.

Sursă foto: wikipedia.org

Adauga un comentariu