Interviu theCityBreak: Alo, cum e moda la Paris?

Andreea la Atelierul Brâncuşi

Fetele ştiu deja că pentru a afla ultimele tendinţe din modă, mai ales ale designerilor români, trebuie doar să tasteze în browser AloModa.ro şi gata, ştiu totul! Dacă câţiva băieţi ridică din sprâncene vă lămuresc imediat şi pe voi: nu sunăm pe nimeni pe nume „Moda” şi nici nu mai cumpărăm zeci de reviste glossy să vedem ce se mai poartă, dăm un click şi ajungem simplu pe AloModa.ro!

Am aflat din surse de încredere (pagina AloModa de Facebook :D) că Andreea a plecat la Paris pentru un city break mai lung. Nici nu s-a întors bine în ţară, că noi deja am luat-o la întrebări: cum a fost? Ce ţi-a plăcut mai mult şi mai mult? Ce nu ţi-a plăcut? Ai făcut poze? Ce ne-ai adus drept cadou? Întrebări de genul acesta… iar apoi ne-am gândit că ar fi frumos să facem publice răspunsurile pentru a afla şi voi pe unde „se mai plimbă Andreea de la AloModa”!

theCityBreak: Dacă ai avea de ales între city break sau vacanţă lungă ce ai alege şi de ce?

Cred că ideal este: câte un city break pe lună şi câte două vacanţe lungi pe an. Dar cum este uşor irealizabil în acest moment, cred că prefer mai multe city break-uri pentru că mă plictisesc repede şi consum într-un mod intens o destinaţie şi o astfel de aventură.

theCityBreak: Este pentru prima dată când vizitezi Parisul? Daca dă ce te-a determinat să alegi Franţa?

Da, este pentru prima oară. Motivul pentru care am ales Parisul este un clişeu: moda, faptul că Parisul este capitala europeană a modei. Bineînţeles ca „scopul şi durata vizitei” nu s-au limitat la acest aspect atât de naiv.

theCityBreak: Ce ţi-a plăcut cel mai mult la Paris? Ce nu ţi-a plăcut?

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Parisul respiră şi trăieşte. Atât oraşul ca arhitectură şi manifestări artistice căt şi, în special, oamenii din el. De fiecare dată când intram la metrou şi ajungeam la capătul celalălt al oraşului în maxim 30 de minute, ridicam în slăvi inteligenţa umană pentru realizarea genială a reţelei de metrou pariziene.
Nu prea plăcut că este prea turistic totusi, cel puţin în luna iulie…

theCityBreak: Spune-mi ceva ce doar tu ştii despre Paris…

În Paris, românii ce cântă prin metrou, deşi ar vrea să se considere artişti, sunt brusc scuturaţi de realitate şi se auto-denumesc simpli cerşetori…

theCityBreak: Care e locul preferat din Paris?

Rambuteau, Marais, Saint Honore… locurile în care merg tinerii artişti, studenţii, acolo unde poţi lua contact cu ceea ce este autentic parizian.

Centrul Pompidou

theCityBreak: Care au fost atracţiile turistice pe care le-ai vizitat primele? Pe care ni le-ai recomanda?

Primul lucru pe care l-am vizitat, pentru că am pornit pe jos de la hotel, a fost Cimitirul Montmartre. De altfel, aici am făcut prima şi cea mai bună fotografie din cele şase zile petrecute la Paris. Recomand Atelierul Brâncuşi, Centrul Pompidou, Muzeul de Artă Decorativă, grădinile Luxembourg şi luat la picior oraşul, pierzându-te pe străzi.

theCityBreak: Dacă ai compara Parisul cu o localitate de la noi care ar fi aceea?

Aş putea spune Bucureşti, prin calitatea sa de a fi Micul Paris, nu? Glumesc… nu există sau nu găsesc eu termen de comparaţie.

theCityBreak: Spune-mi ceva despre modă şi Paris.

Deşi aş vrea să spun că la Paris se naşte moda, aş exagera. Moda se naşte în stradă, pe fiecare stradă din lume, dar la Paris se materializează… Ştiam despre stilul pariziencelor, faimos fiind chic-ul parizian, însă ceea ce m-a cucerit au fost băieţii, incredibil de îngrijiţi ca siluetă şi lejer ca stil vestimentar… sunt sigură că nici măcar nu se uitau în oglindă când ieşeau din casă însă arătau impecabil.

La final, avem şi întrebări… lacunare, să vedem cum se descurcă la „test” 😀

Primul lucru pe care l-am facut in Paris este să iau o hartă şi să o înnegresc cu markerul bifând toate obiectivele de vizitat.

M-am supărat atunci când recunoşteam românii pe stradă… ne distingem de restul oamenilor mult prea uşor.

Când am revenit în România am crezut că e anormal de cald şi că am făcut o greşeală să zbor la low-cost (deşi aici, recunosc, 75% din vină îmi aparţine pentru proasta organizare)


Sursă foto secundară: Joakim Westerlund/ Flickr.com.

Adauga un comentariu