Insulele artificiale garantează o distracţie naturală

Insula Amwaj

Insulele Amwaj

Dacă peste tot se vorbeşte despre cât de căutat este aşa-numitul turism bio, atunci de ce nu am povesti un pic şi despre câteva dintre cele mai căutate insule artificiale.

E drept, nu natura a fost cea care le-a lăsat aşa, dar mai contează care este adevărata tehnologie din spatele lor atâta vreme cât se lasă cu distracţie?

Pe primul loc în topul cu cele mai scumpe insule artificiale din lume se află insulele Amwaj, din Bahrain. Acestea au fost construite în 2006, iar investiţia iniţială s-a ridicat la aproximativ 1.5 miliarde de dolari.

Locul secund este deţinut de Dubai Palm Jumeriah, care este şi cea mai mare insulă artificială din întreaga lume. A costat 12 miliarde de dolari şi ca să vedeţi că artificialul are “partea lui de natural” aici au fost aduşi chiar şi 28 de delfini pentru turiştii.

Utimul loc de pe podium a fost rezervat pentru insula Umihotaru, care se întinde de-a lungul golfului Tokyo până în mijlocului apei, iar pe locul patru în topul cu cele mai scumpe insule artificiale esre Harbor Island, care nu este tocmai o insulă de lux, ci mai degrabă un port artificial.

V-ar plăcea să ajunge pe una dintre insulele de mai sus?

Vedeţi topul complet pe incont.ro.

Sursă foto: alhaiky/ Panoramio.com.

Adauga un comentariu