Informaţii “la pachet” despre Milano

Strada din Milano

Stradă din MIlano

Recunosc faptul că nu e la fel de greu să vă spun că suntem la finalul city break-ului virtual ca atunci când mă aflu la finalul unei vacanţe!  😀

Astăzi este timpul să ne luăm “La revedere!” de la Milano şi voi încerca să adun toate informaţiile de care aveţi nevoie înainte de a pleca în Italia. Bine, nu voi reuşi să vă povestesc aici despre tot, dar vă voi trimite (aşa cum sper că v-am obişnuit până acum) la textele din timpul săptămânii de unde cu siguranţă veţi primi răspunsul la cele mai multe dintre întrebările pe care le aveţi. Iar de nu, ne lăsaţi comentarii cu întrebările voastre şi noi promitem să revenim cât de repede cu răspunsuri!

Cum, când, unde?

Pe scurt: cu avionul ajungeţi în aproape 2 ore şi jumătate (un drum fără escală), e de preferat să vă planificaţi city break-ul toamna, deci acum ar fi numai bine de plecat, iar cazarea chiar în buricul târgului poate fi destul de costisitoare, aşa că dacă puteţi face un compromis şi să alegeţi cazarea undeva pe la periferie, “portofelul vostru ar fi mai fericit la final”. Detalii legate de transportul de la aeroport şi în interiorul oraşuui, precum şi alte informaţii despre trecutul şi prezentul oraşului, dar şi o hartă turistică veţi găsi în articolul de luni, când punem la punct esenţialul despre Milano!

De vizitat

Atunci când ajungem într-un oraş pe care nu l-am mai vizitat până în acel moment e clar că o listă cu obiectivele turistice care merită văzută trebuie făcută. De fapt, cred că şi când ajungem pentru a doua sau a treia oară într-un oraş e binevenită o astfel de listă, pentru a ne putea organiza mai bine timpul. Nici Milano nu face excepţie, tocmai bazându-ne pe această idee am detaliat pentru voi de ce ar trebuie să vedeţi anumite obiective turistice importante.

Domul din Milano

Domul din Milano

La acestea se adaugă şi unele locuri mai necunoscute! Pentru a simţi că nu aţi pierdut niciuna dintre atracţiile turistice care merită.

Gustăm şi cumpărăm!

Nu neapărat în această ordine! 🙂 Veselia trece prin stomac, aşadar pastele italieneşti nu sunt de ratat, dar nici brânzeturile care se fac în regiunea Lombardiei. Cum suntem simpatici, ne-am gândit să vă dăm şi câteva ponturi despre unele restaurante unde puteţi gusta cum se cuvine din bucatele tradiţionale din Italia.

De cumpărat nu ne putem plânge că nu avem ce! Milano este unul dintre oraşele recunoscute de designeri şi de împătimiţii modei, iar dacă hainele nu se află printre dorinţele voastre, aici există şi o mulţime de pieţe cu suveniruri şi alte accesorii care abia aşteaptă să fie aduse prietenilor din România, aşa că nu săriţi peste capitolul cu festivaluri, distracţie şi shopping în Milano!

Şi gata! Nu mai aveţi de făcut decât să vă faceţi planuri şi să plecaţi către Milano! City break frumos vă urăm de pe acum şi sperăm ca atunci când vă întoarceţi să “treceţi şi pe la noi” şi să ne spuneţi cum vi s-a părut! 🙂

Surse foto: Friar’s Balsam/ Flickr.com şi Friar’s Balsam/ Flickr.com.

Comentarii 1
  1. Pingback: Oferte City Break Milano Aprilie 2012

Adauga un comentariu

Milano
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica