Informaţii despre Dublin, city break-ul irlandez [video]

Un wrap-ul al city break-ului din Dublin

Un wrap-ul al city break-ului din Dublin

Iată că în paşi de dans irlandez încheiem săptămâna departe de tot în Dublin, pe insula britanică dar cu zâmbetul pe buze. Pentru mine e cea mai descurajatoare zi posibilă astăzi într-un city break deoarece ştiu că este cazul să trecem la făcut bagajele, la rememorat şi la părăsit oraşul de poveste în care am petrecut atâtea zile. Poate că la început când am sosit aici nu credeaţi că un city break în Dublin ar putea fi atât de frumos, dar sper că sunteţi convinşi acum de faptul că această capitală a Irlandei este un oraş ce merită cu adevărat vizitat. Dacă tot am pomenit de rememorare haideţi totuşi să trecem în revistă ce am făcut pe la irlandezi acasă. Am început, aşa cum şase bine unui city break, vacanţa în Dublin lunea ce a trecut cu informaţii cât cuprinde despre când să mergem în Dublin, unde să ne cazăm sau ce cale de transport să alegem pentru a sosi aici. Mai pe larg am aflat totul despre ce presupun nişte pregătiri pentru un city break la Dublin, oraşul irlandez cu adevărat ospitalier.

După ce ne-am aşezat cum trebuie în hotelul în care am stat toate bagajele şi am mai prins ceva puteri de pe drum, am plecat la colindat prin oraşul irlandez pentru a vedea ce obiective turistice nu trebuie să ratăm în Dublin. Aţi observat sper că acest conglomerat urban ascunde câteva atracţii turistice fabuloase, şi parcă era păcat să vă faceţi aici un city break dar să nu treceţi pe la ele. De asemenea, oraşul irlandez este de fapt un amalgam de clădiri istorice şi un centru economic dar şi educaţional al Europei. Ce înseamnă asta? Păi înseamnă că în Dublin nu ne vom plictisit. Muzeele sunt frumoase, parcurile lor sunt superbe şi spiritul irlandez, sau britanic totalmente pluteşte peste tot. Să nu vă mai spuns de bisericuţele şi grădina zooligică de aici care sunt într-ul fel aparte, în sensul că obiectivele de aici nu sunt ca celelalte la care aţi mai fost sau de care aţi mai auzit. Iată ţi câteva cadre din Dublin, asta aşa doar ca să vă convingeţi că o vacanţă aici poate fi magnifică.

Frumos Dublinul nu? Ei bine continuăm cu recapitularea şi vă amintesc faptul că pe la jumătatea acestei săptămâni am continuat pe filiera atracţiilor pentru turişti şi am văzut miercuri obiectivele turistice inedite din Dublin. Ce e inedit în Dublin? Păi în Dublin e inedit să afli că oraşul irlandez are câteva spot-uri în care nu toţi turiştii reuşesc să ajungă, iar aici chiar nu glumesc, pentru că da, am obiceiul să mai spun că pe unde trecem chiar sunt locaţii speciale. Nu, nu aici nu glumesc, chiar merită să treceţi prin Dublin.

Ne-au cam ajuns cele două zile de plimbare pentru că mai departe, adică joi, am învăţat la cratiţă cu iscusinţă şi multă poftă cam ce se mănâncă prin Dublin. Am aflat împreună că la micul dejun cei din Dublin mănâncă omletă sau ouă ochiuri, cârnăciori, bacon, ciuperci prăjite, budincă, ceai, cafea şi o jumătate de roşie, sau că dublinezii iubesc bere, dar asta era de aşteptat, doar sunt britanici.

Şi uite aşa am trecut de toate părţile astea şi ce credeţi că ne-a mai rămas? Păi ne-a mai rămas distracţia, shopping-ul şi evenimentele din Dublin despre care am aflat câte ceva.

Aşadar, am încheiat city break-ul în Dublin, dar mai avem o curiozitate. Ştiţi care? Păi cum a fost city break-ul vostru aici în Dublin? Aţi vizitat până acum acest oraş? Ce a fost pe placul vostru?

Surse foto: wikipedia.org

Adauga un comentariu