Informaţii despre Berlin, wrap-up al city break-ului german [video]

Berlin la apus

Berlin la apus

Ne-am distrat, am umblat, ne-am plimbat şi am ”degustat” din ce a avut să ne ofere Berlinul, dar din păcate suntem nevoiţi să încheiem aici city break-ul de săptămâna aceasta. Sfatul meu este simplu. Înainte de a pleca la drum luaţi aminte la ce traseu puteţi lua să fie cel mai scurt, la câţi bănuţi daţi pe cazare sau în ce perioadă a anului mergeţi în Berlin. Mai simplu şi totodată mai amplu recitiţi materialul de luni cu City break-ul la Berlin, vacanţă germană şi veţi vedea acolo că e tot ce trebuie să ştiţi. Cât ne facem bagajele haideţi să ne reamintim de aventura pe care am avut-o în capitala Germaniei şi să ne aducem aminte că am trecut pe la cele mai importante obiective turistice din Berlin, ocazie cu care am vizitat ce era mai important de vizitat în acest cochet orăşel. Bineînţeles că drept cap de afiş a fost Zidul Berlinului , poziţie care o împarte împreună cu Porţile Brandenburg. Trecând peste aspectelea acestea să rememorăm şi faptul că am văzut şi ce mulţi turişti nu apucă să vadă în inima Germaniei. La mijlocul săptămânii am cunoscut în amănunt obiectivele inedite din Berlin şi sper că aţi pozat şi aţi notat date cât mai multe, cine ştie când vom mai avea ocazia să trecem pe aici.

O mică recapitulare asupra părţii culturale din Berlin şi vă reamintesc, aşa cum v-am spus şi marţi că oraşul este renumit pentru numeroasele sale instituţii culturale, dintre care multe se bucură de renume internaţional. Diversitatea şi vivacitatea Metropolis Zeitgeist a condus la o imagine foarte bună pentru berlin printre marile oraşe ale lumii Scena artistică este foarte diversificată şi este dominată de galerii de artă, vreo 420, cu aproximaţie. Mulţi tineri şi artişti internaţionali continuă să se stabilească în acest oraş, deoarece aşezământul acesta chiar dă şanse mari artei. Pe parcursul anilor, Berlin s-a impus în lumea bună cu o imagine similară cu cea a unui centru de tineret, sau a unui epicentru cultural popular în Europa.

Destule vorbe acum şi ne îndreptăm înspre ideea că imaginile fac cam cât o mie de cuvinte. Un mic video despre capitala Germaniei care sper să vă placă.

[vimeo]http://vimeo.com/35082497[/vimeo]

Ne-am clătit ochii cu imagini frumoase acum să ne reamintim cum am învăţat noi joi despre cum şi ce gătesc berlinezii în materialul despre bucătăria şi obiceiurile culinare din Berlin. Să aveţi în vedere totuşi de un lucru important. Carnea de porc, carnea de vită, şi păsările de curte sunt principalele tipuri de carne consumate în Berlin, dintre acestea cea mai populară fiind cea de porc. Deci atenţie vegetarieni! De asemenea, pentru noi ca români nu cred ca vă fi o problemă cu preferinţele celor din Berlin la cârnaţi, care sunt extrem de populari în capitala Germaniei aici existând destule tipuri de cârnăciori. Tradiţia cârnaţilor încă se respectă aici şi mă refer că măcelarii încă se ocupă cu ”fabricarea” lor, asta pe lângă cei făcut în casă.

Ne mutăm din sectorul gastronomic şi abordăm partea de ”fun & games” sau a distacţiei fără limite. V-am explicat ieri că în Berlin se fac destul de multe festivaluri, evenimente şi există şi o groază de locuri de unde vă puteţi face cumpărături. E drept că mai sunt şi activităţi cu iz sportiv pe care le puteţi pune în aplicare în Berlin. De pildă, maratonul anual care are loc aici. Distanţa oficială a cursei este de 42.195 km fiind constituit ca o cursa de anduranţă prin oraş la care sportivii profesionişti şi amatori alergători pot participa în comun. Primul maraton a avut loc în 1974. Având peste 40000 de participanâi din 107 de ţări şi mai mult de un milion de spectatori cursa berlineză este unul dintre cele mai mari şi mai populare maratone din lume.

Berlinul nu duce lipsa de locuri in care poti face shopping

Berlinul nu duce lipsa de locuri in care poti face shopping

Şi pentru că tot am zis de cumpărături sau shopping, aşa cum e mai popular să numim activitatea astea, ar trebui să vă temeţi pentru portofelele voastre fiindcă aici sunt o groază de locuri pentru a vă face ”plinul” de haine, încălţăminte, bijuterii sau suveniruri. Kaufhaus des Westens este un magazin mare în centrul Berlinului la care vă sfătuiesc să mergeţi. Acesta se află în Tauentzienstraße în districtul Schöneberg, aproape de Kurfürstendamm. Acesta este cel mai mare magazin din Europa continentală, cu aproximativ 60000 de metri pătraţi ca suprafaţă de vânzare şi mai mult de 380000 de articole diferite. Cea mai mare parte a magazinelor sunt de lux dar veţi găsi şi tarife okei. Numărul de angajaţi ai departamentului de magazin este de aproximativ 2400.

Cam acesta a fost city break-ul din Berlin. Acum fuga fuga cu bagajele la aeroport şi drum bun la întoarcere. Din pură curiozitate aş vrea să ştiu ceva de la voi totuşi. Sincer m-ar mulţumi să aflu.

Care a fost ziua voastră preferată din city break-ul berlinez?

Surse foto: wikipedia.org şi abbilder/ Flickr.com

Adauga un comentariu