Festivalul Internaţional al Gheţii de la Harbin

Festivalul de Gheata de la Harbin

Festivalul de Gheaţă de la Harbin

Prima ninsoare serioasă a anului parca a trezit vechi sentimente despre dragostea şi pasiunea pentru anotimpul rece. Zăpada a fost întotdeauna un captiol fascinant al iernii pentru noi toţi, dar în câţiva ani ea a lipsit. Ce ne facem atunci când zăpada nu e prezentă pentru a ne bucura 100% de iarnă? Ei bine, e destul de simplu: mergem la Festivalul Internaţional al Gheţii de la Harbin.

Festivalul are o tradiţie de zeci de ani în spate fiind organizat încă din 1963. Din păcate, vreo câţiva ani activitatea a fost întreruptă, mai exact în perioada revoluţiei culturale. Festivalul Internaţional al Gheţii a fost apoi reluat prin 1985.

Localitatea Harbin, locul de desfăşurare al festivalului, este de fapt capitala provinciei Heilongjiang situată în partea de nord-est a Chinei. An de an festivalul are loc în aceeaşi locaţie şi reuşelte să atragă sute de mii de vizitatori, astfel încât Harbin a primit alintul şi totdată numele de ”Oraşul Gheţii”.

Cateva din creatiile Festivalului de Gheata de la Harbin

Câteva din creaţiile Festivalului de Gheaţă de la Harvin

În mod oficial, festivalul debutează în fiecare an pe data de 5 ianuarie şi este menţinut deschis o lună de zile. Uneori acesta este menţinut deschis pentru vizitatori şi ceva mai mult, dar asta în funcţie de vreme. la Festivalul Internaţional al Gheţii din Harbin veţi fi pur şi simplu uimiţi de măiestria şi frumuseţea creaţilor din gheaţă şi zăpadă. Aici puteţi vizita palate din gheaţă în mărime naturală, sculpturi din gheaţă sau construcţii ale celor două ”materii prime” combinate luminate frumos cu diverse instalaţii şi ghirlande.

Bineînţeles că pentru a construi asemenea clădiri şi atracţii este nevoie de cei mai buni sculptori în gheaţă din lume, care an de an trudesc pentru ca totul să iasă perfect. Importanţa Festivalului de Gheaţă din Harbin este incontestabilă, deoarece acesta este considerat cel de-al patrulea astfel de festival la nivel mondial.

Despre festivalul de la Harbin puteţi afla şi de pe boston.com

Sursă foto: TaQpets/ Flickr.com şi erinohara73/ Flickr.com

Adauga un comentariu