Evenimente, festivaluri tradiţionale şi shopping în Rimini

Pe plaja din Rimini

Pe plaja din Rimini

Aş fi vrut să vă povestesc astăzi şi despre sporturile pe care le puteţi practica aici, dar, având în vedere faptul că staţiunea este una la mare, cred că vă puteţi da singuri seama despre distracţia pe apă sau… în apă, pentru că se fac şi scufundări. În plus, nu ştiu, sinceră să fiu, dacă o să aveţi şi timp pentru asta, pentru că presimt că puţinele ore libere pe care le veţi mai avea după atâtea atracţii turistice de neratat sau atracţii turistice inedite probabil că le veţi petrece pe plajă, încercând să vă adunaţi. 🙂

Un altfel de sport este însă mersul la cumpărături, iar doamnele şi domnişoarele care citesc acest articol cred că sunt de acord cu mine atunci când spun că e imposibil să plecăm pe undeva şi să nu venim măcar cu un lucru, două în plus. Amintiri pentru noi şi pentru prieteni… şi iar pentru noi! Doar merităm cu vârf şi îndesat!

Unde te duci la shopping în Rimini?

Spre fericirea celor care vor să cumpere câte un suvenir din fiecare loc nou vizitat, Rimini are multe magazine chic, mai mari sau mai mici, de la mici magazine de designer, la case de modă sau tarabe cu obiecte tradiţionale. Nu uitaţi însă să faceţi câţiva paşi şi într-o piaţă, oricare o găsiţi în drumul vostru. Mie una îmi place să mă plimb prin pieţele mici, unde pot observa producătorii locali, le pot vedea reacţiile şi ştiu sigur că ce am să găsesc aici sunt acele lucruri pe care le cumpără zi de zi localnicii, preţurile sunt mici şi atmosfera una de neegalat.

Miercurea şi vinerea la Piazza Malatesta şi Piazza Cavour au loc un fel de târguri cu tot felul de lucruri. Târguri de antichităţi şi obiecte hand made se ţin de obicei în Piazza Cavour, Vecchia Pescheria şi Piazza Malatesta, în ultima duminică a fiecărei luni, excepţie fac însă lunile iulie şi august.

Corso d’Augusto este locul central pentru cumpărături, începând de la Arco d’Agosto, prin Piazza Tre Martiri şi până la Ponte di Tiberio. Haine, magazine de designeri, ceramică realizată de localnici sau suveniruri – pe toate le veţi descoperi în această zonă.

La plimbare

La plimbare

Multe magazine veţi găsi şi în zona Marina Centro. Dacă vreţi să vă cumpăraţi haine de firmă, atunci cred că e de preferat să alegeţi mall-ul Le Befane. Este imens, de fapt este cel mai mare mall din Rimini (are peste 130 de magazine).

Mai trebuie să ştiţi că de obicei pieţele se deschid în jurul orei 7 de dimineaţă şi că e bine să ajungeţi aici cât mai repede dacă vreţi preţuri bune şi produse la fel de bune. Magazinele însă îşi deschid uşile pentru clienţi ceva mai târziu, pe la ora 9 şi finalul programului este undeva în jur de 19 – 20. De la ora 13 şi până la 15:30, uneori chiar 16 mai toate magazinele sunt închise, angajaţii fiind în pauză de masă.

Festivaluri şi evenimente tradiţionale

Ar fi frumos să prindeţi unul dintre festivalurile tradiţionale de aici. Nu de alta, dar Rimini devine un oraş şi mai colorat şi mai plin de viaţă în acest timp. Cum numărul evenimentelor este foarte mare, am ales câteva din cele mai importante şi inedite pentru a vă spune căteva despre ele.

Prima lună a anului vine cu festivalul SIGEP, care este de fapt o expoziţie internaţională unde italienii îşi scot la gustat îngheţata, produsele de patiserie şi suvenirurile hand made. De asemenea, vizitatorii pot participa la diverse cursuri speciale sau la prezentări inedite.

În martie are loc La Fogherraccia, eveniment care marchează finalul iernii. vestitele “bonfires” sau cum sunt cunoscute de localnici “fogheraccie” luminează tot oraşul în această perioadă.

Festival de zmeie pe plajă

Festival de zmeie pe plajă

Festivalul de Jazz din Rimini are loc la mijlocul lunii iunie, perioadă în care staţiunea italiană devine capitala jazz-ului, pentru că cei mai cunoscuţi muzicieni din lume vin aici pentru a încânta turiştii şi localnicii cu măiestria lor.

Pentru că mai sus vă povesteam despre modă şi magazinele dedicate, vă spun şi că în august, în Piazza Cavour, are loc “Riviera delle mode” Fashion Show – eveniment cu stil, designeri, concepte şi modele.

Dacă aveţi deja programat city break-ul pentru o altă perioadă decât cele prezentate de mine mai sus, să nu vă supăraţi: chiar dacă nu sunt festivaluri sau evenimente tradiţionale, eu sunt convinsă că nu vă veţi plictisi nici măcar pentru câteva minute în Rimini şi apoi… este posibil să daţi de spectacole pe stradă sau să existe chiar festivaluri naţionale pe care le-am pierdut eu din vedere.

Apropo: voi ştiţi de alte evenimente care au loc în Rimini şi despre care merită să povestim mai pe larg?

Surse foto: Franco Farina – progetti fotografici/ Flickr.com, Franco Farina – progetti fotografici/ Flickr.com şi paulbai/ Flickr.com.

Resurse: rimini.world-guides.com şi virtualtourist.com.

 

Adauga un comentariu

Rimini
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica