Evenimente, festivaluri tradiționale și shopping în Rimini

Pe plaja din Rimini

Pe plaja din Rimini

Aș fi vrut să vă povestesc astăzi și despre sporturile pe care le puteți practica aici, dar, având în vedere faptul că stațiunea este una la mare, cred că vă puteți da singuri seama despre distracția pe apă sau… în apă, pentru că se fac și scufundări. În plus, nu știu, sinceră să fiu, dacă o să aveți și timp pentru asta, pentru că presimt că puținele ore libere pe care le veți mai avea după atâtea atracții turistice de neratat sau atracții turistice inedite probabil că le veți petrece pe plajă, încercând să vă adunați. 🙂

Un altfel de sport este însă mersul la cumpărături, iar doamnele și domnișoarele care citesc acest articol cred că sunt de acord cu mine atunci când spun că e imposibil să plecăm pe undeva și să nu venim măcar cu un lucru, două în plus. Amintiri pentru noi și pentru prieteni… și iar pentru noi! Doar merităm cu vârf și îndesat!

Unde te duci la shopping în Rimini?

Spre fericirea celor care vor să cumpere câte un suvenir din fiecare loc nou vizitat, Rimini are multe magazine chic, mai mari sau mai mici, de la mici magazine de designer, la case de modă sau tarabe cu obiecte tradiționale. Nu uitați însă să faceți câțiva pași și într-o piață, oricare o găsiți în drumul vostru. Mie una îmi place să mă plimb prin piețele mici, unde pot observa producătorii locali, le pot vedea reacțiile și știu sigur că ce am să găsesc aici sunt acele lucruri pe care le cumpără zi de zi localnicii, prețurile sunt mici și atmosfera una de neegalat.

Miercurea și vinerea la Piazza Malatesta și Piazza Cavour au loc un fel de târguri cu tot felul de lucruri. Târguri de antichități și obiecte hand made se țin de obicei în Piazza Cavour, Vecchia Pescheria și Piazza Malatesta, în ultima duminică a fiecărei luni, excepție fac însă lunile iulie și august.

Corso d’Augusto este locul central pentru cumpărături, începând de la Arco d’Agosto, prin Piazza Tre Martiri și până la Ponte di Tiberio. Haine, magazine de designeri, ceramică realizată de localnici sau suveniruri – pe toate le veți descoperi în această zonă.

La plimbare

La plimbare

Multe magazine veți găsi și în zona Marina Centro. Dacă vreți să vă cumpărați haine de firmă, atunci cred că e de preferat să alegeți mall-ul Le Befane. Este imens, de fapt este cel mai mare mall din Rimini (are peste 130 de magazine).

Mai trebuie să știți că de obicei piețele se deschid în jurul orei 7 de dimineață și că e bine să ajungeți aici cât mai repede dacă vreți prețuri bune și produse la fel de bune. Magazinele însă își deschid ușile pentru clienți ceva mai târziu, pe la ora 9 și finalul programului este undeva în jur de 19 – 20. De la ora 13 și până la 15:30, uneori chiar 16 mai toate magazinele sunt închise, angajații fiind în pauză de masă.

Festivaluri și evenimente tradiționale

Ar fi frumos să prindeți unul dintre festivalurile tradiționale de aici. Nu de alta, dar Rimini devine un oraș și mai colorat și mai plin de viață în acest timp. Cum numărul evenimentelor este foarte mare, am ales câteva din cele mai importante și inedite pentru a vă spune căteva despre ele.

Prima lună a anului vine cu festivalul SIGEP, care este de fapt o expoziție internațională unde italienii își scot la gustat înghețata, produsele de patiserie și suvenirurile hand made. De asemenea, vizitatorii pot participa la diverse cursuri speciale sau la prezentări inedite.

În martie are loc La Fogherraccia, eveniment care marchează finalul iernii. vestitele “bonfires” sau cum sunt cunoscute de localnici “fogheraccie” luminează tot orașul în această perioadă.

Festival de zmeie pe plajă

Festival de zmeie pe plajă

Festivalul de Jazz din Rimini are loc la mijlocul lunii iunie, perioadă în care stațiunea italiană devine capitala jazz-ului, pentru că cei mai cunoscuți muzicieni din lume vin aici pentru a încânta turiștii și localnicii cu măiestria lor.

Pentru că mai sus vă povesteam despre modă și magazinele dedicate, vă spun și că în august, în Piazza Cavour, are loc “Riviera delle mode” Fashion Show – eveniment cu stil, designeri, concepte și modele.

Dacă aveți deja programat city break-ul pentru o altă perioadă decât cele prezentate de mine mai sus, să nu vă supărați: chiar dacă nu sunt festivaluri sau evenimente tradiționale, eu sunt convinsă că nu vă veți plictisi nici măcar pentru câteva minute în Rimini și apoi… este posibil să dați de spectacole pe stradă sau să existe chiar festivaluri naționale pe care le-am pierdut eu din vedere.

Apropo: voi știți de alte evenimente care au loc în Rimini și despre care merită să povestim mai pe larg?

Surse foto: Franco Farina – progetti fotografici/ Flickr.com, Franco Farina – progetti fotografici/ Flickr.com și paulbai/ Flickr.com.

Resurse: rimini.world-guides.com și virtualtourist.com.

 

Adauga un comentariu