Distracţie şi shopping la Florenţa

In Florenta The Space este poate cel mai cautat outlet

În Florenţa The Space este poate cel mai căutat outlet

Pentru că mai avem puţin şi intrăm în luna martie vom începe cu distracţia preferată a doamnelor şi domnişoarelor: shopping-ul! 😀

Cum vă sună un outlet special Prada? La doar o oră de mers cu maşina de Florenţa veţi da de The Space (e pe Strada Statale 69, Montevarchi). Pentru că Prada nu se joacă nici atunci când vine vorba despre outlet-uri, magazinul nu este unul care să iasă în evidenţă, dar toată lumea ştie de existenţa lui, aşadar puteţi întreba orice localnic pentru că o să vă dea informaţii corecte cu siguranţă.

Sfatul meu este să nu ajungeţi aici pe seară, pentru că numărul clienţilor este limitat, chiar nu am glumit când am spus că Prada are mare grijă cine, când şi cum ori ce cumpără de la ei. Să vă explic mai pe îndelete: în interior nu au voie decât 100 de oameni pe zi, în câte 10 grupuri în 24 de ore. Cu alte cuvinte, doar maxim 1.000 de persoane intră în outlet-ul Prada zi de zi. Când ajungeţi acolo întrebaţi de unde puteţi lua un număr de ordine, căci fără el degeaba aşteptaţi, iar apoi puteţi sta cuminţi în cafeneaua de la intrare până să vă vină rândul la cumpărături de vis, la un preţ redus la jumătate.

Calcio Storico Fiorentino

Calcio Storico Fiorentino

Cât despre cumpărături de suveniruri sau alte mici cadouri pentru cei de acasă nu cred că mai e cazul să vă povestesc prea multe, pentru că numărul mare de pieţe din Florenţa cred că vă asigură locuri destul de ok pentru a achiziţiona tot ce doriţi la preţuri mai mult decât mici.

Sporturi extreme sau nu prea

Ştiaţi că la Florenţa puteţi să urcaţi şi pe munte? Bine, nu tocmai în oraş, ci la distanţă de aproape o oră şi jumătate de mers cu maşina, la Abetone. Localitatea este o mică staţiune montană cu mai multe locuri de schi, situate la o înălţime de 1.400 de metri. Este deschisă din decembrie şi până la final de martie şi vă aşteaptă pe toţi.

Apropo de sport, în noiembrie are loc Maratonul din Florenţa, unde oameni din toată lumea se adună pentru a alerga împreună de la Piaţa Michelangelo şi până în partea veche a oraşului şi apoi Parcul Cascine.

Calcio Storico Fiorentino este un joc din antichitate, un fel de combinaţie de soccer, footbal şi box. Este un joc destul de dur, fără să intru în prea multe detalii cred că e destul de interesant de văzut un astfel de meci dacă aveţi ocazia, măcar pentru simplul fapt că sunt şanse destul de mari să nu mai prindeţi prea curând unul de acest tip.

Tot un sport este şi mersul pe bicicletă, iar priveliştea e cu adevărat spectaculoasă dacă veţi alege dealurile din jurul oraşului. Cu doar câteva zeci de euro veţi reuşi să vizitaţi tot oraşul şi să faceţi şi mişcare, iar de-mi veţi spune voi o modalitate mai bună de a vizita un oraş decât să-l luaţi la pas / la pedale în cazul nostru, atunci promit să renunţ la ideea închiriatului de biciclete.

Asa arata orasul in timpul Scoppio del Carro

Aşa arată oraşul în timpul Scoppio del Carro

Festivaluri

Festivaluri şi evenimente naţionate sunt multe şi de frică să nu uit unul important mai bine vi le listez mai jos:

  • Parada de modă: are loc în ianuarie când mai toţi designerii italieni îşi prezintă colecţiile de primăvară si de toamnă.
  • Scoppio del Carro: tradiţia spune că în duminica Pastelui coboară un porumbel din altarul catedralei, pe un fir. Fix în acest moment localnicii se bucură de un foc de artificii.
  • Calcio in Costume sau Festivalul fotbalului în costume medievale: la final de iunie în Piazza di Santa Croce are loc jocul de care vă spuneam şi mai sus.
  • Festa della Rificolona: pe 7 septembrie an de an în Piazza della Santissima Annunziata se adună toţi copiii din Florenţa. Cei mici au în mână lumânări şi serbează naşterii Fecioarei Maria.
  • Festivalul internaţional de antichităţi sau Mostra Mercato Internazionale dell’Antiquariato: se desfăşoară din septembrie până în octombrie şi este unul din cele mai importante festivaluri de antichităţi.

În speranţa că nu am uitat ceva important de menţionat vă întreb pe voi cum v-aţi distrat prin Florenţa?

Surse foto: Photocapy/ Flickr.com, Lorenzo Blangiardi/ Flickr.com şi moniko moniko/ Flickr.com.

Resurse: virtualtourist.com şi aboutflorence.com.

Adauga un comentariu
Florenta
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica