Distracţie, shopping şi festivaluri la Kiev

Activitati din timpul Zilelor Kievului

Activităţi din timpul Zilelor Kievului

Atunci când auzim de Kiev parcă nu asociem oraşul cu distracţie fără limite sau genul acela de activităţi de care te bucuri la Londra, de exemplu. Eh, şi cu toate acestea şi aici există tot felul de lucruri care merită încercate pe propria piele.

De exemplu, cei cu buget de vacanţă ridicat şi dare de mână pot închiria elicoptere sau iahturi. Sunt chiar şi lecţii de condus bărci sau iahturi, numai că preţul pentru un astfel de “curs intensiv” sare de 300 de dolari. Cum Kievul are râul Dnieper, care trece fix prin mijlocul oraşului, sunt şi tot felul de posibilităţi pentru cei care iubesc sporturile pe apă. Există centre specializate care oferă atât echipamente speciale, cât şi instructori, aşadar oricine poate să încerce tot ce-i trece prin cap, important este să aveţi timp la dispoziţie pentru a încerca cât mai multe din ele.

Ce însemană să faci shopping la Kiev?

Ok, lăsăm sporturile pe apă pentru un altfel de sport, destinat de cele mai multe ori doamnelor şi domnişoarelor. Cum îi stă bine unei capitale europene, Kievul are atât centre mari de shopping unde sunt prezente tot felul de brand-uri care se găsesc sau nu pe la noi, dar şi buticuri mici, la colţ de stradă, unde îşi vând creaţiile designerii.

Şi pentru că frumos e să vă spunem măcar care sunt marile mall-uri din oraş le aveţi mai jos:

 1. City Center – Khreshchatyk nr. 7,
 2. Globus – Piaţa Libertăţii,
 3. Mandarin Plaza – Baseyna nr. 9,
 4. Metrograd – Piaţa Bessarabska
 5. Ukraina – Peremohy Prospect nr. 3.
Shopping la Kiev

Shopping la Kiev

Turiştii care nu se dau în vânt după ultimele colecţii de haine se aleg cu sticle de vodcă sau de gorilka, costume tradiţionale, articole de artizanat sau chiar tot felul de obiecte specifice trecutului comunist al ţării. Cele mai multe magazine cu astfel de suveniruri pentru prietenii care au rămas acasă sunt situate în centrul Kievului (asta ca să ştiţi unde să vă direcţionaţi prietenii care pleacă în Kiev înaintea voastră) 😀

Evenimente şi festivaluri

Nu sunt nici multe, dar nici puţine şi spun eu că merită să vă planificaţi vacanţa astfel încât să nimeriţi în Kiev în preajma unui eveniment important.

 • Săptămâna Modei

  Nu pot să compar evenimentul cu cel din Paris, dar şi aici se adună un număr destul de ridicat de designeri şi merită încercat, mai ales dacă vreţi să ştiţi mereu ce se petrece în această zonă.

 • Ziua Kievului

  Ultima săptămână din mai este perioada în care are loc Ziua Kievului. Evenimentul este serbat cu multe spectacole de muzică tradiţională şi tot felul de alte minunăţii, tot centrul oraşului se transformă practic într-o scenă imensă.

  Fiecare zi se finalizează cu focuri imense de artificii, la care se adună toţi cei care au participat, peste zi, la spectacole.

 • Suveniruri

  Suveniruri

 • Festivalul Internaţional de Film Molodist

  Evenimentul a avut loc pentru prima dată în 1970. “Molodist” înseamnă tineret, aşadar cred că v-aţi dat seama deja de faptul că festivalul încearcă să aducă în vizorul marilor nume din cinematografie artiştii tineri.

  Festivalul presupune şi un concurs, la care participă destul de mulţi regizori de filme de scurt sau lung metraj din toate colţurile lumii.

  Evenimentul are loc la final de octombrie, mai exact între 21 31 octombrie.

 • Festivalul de Jazz

  Acesta este un eveniment care a avut prima ediţie de curând, mai exact în 2008. Se desfăşoară la Centrul Internaţional de Cultură şi Arta (sau Palatul Octombrie, cum îi spun localnicii) şi festivalul durează 3 zile.

Acestea fiind spuse eu zic că dacă tragem linie nu ne vom plictisi deloc în Kiev şi că dacă stăm bine să ne gândim un city break poate fi prea puţin, aşadar e posibil să vă mai gândiţi pe viitor la încă unul pentru a “gusta” din tot ce oferă oraşul.

Voi aţi fost în Kiev? Cum v-aţi distrat pe acolo?

Surse foto: Bo&Ko/ Flickr.com, Panoramas/ Flickr.com şi rennes.i/ Flickr.com.

Resurse: tripadvisor.com şi lonelyplanet.com.

Adauga un comentariu

Kiev
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica