Distracţie non stop la Amsterdam

Parada florilor

Nu rataţi Parada Florilor

La Amsterdam doar dacă chiar nu vrei, nu te distrezi! Serios! Păi, nu trebuie să faci nimic altceva decât să fii un pic atent prin jurul tău atunci când ieşi de la hotel şi tot dai de un eveniment făcut ad-hoc pe stradă sau de un bar fain ori de un grup de oameni zâmbăreţi. Asta ca să nu mai spun despre festivalurile tradiţionale olandeze ori despre alte tipuri de distracţii.

Cred că v-aţi prins: povestim despre distracţiile speciale din Amsterdam astăzi şi încercă să nu uităm niciuna, deşi asta este tare greu de crezut, tocmai pentru că sunt foarte multe. Ne bazăm însă pe faptul că veţi veni voi în ajutorul nostru pentru a completa “lista”!

Despre viaţa de noapte din Amsterdam vă spun că este cât se poate de vie, terasele şi barurile nu dorm niciodată, iar petrecerile se mută deseori chiar pe stradă, în funcţie de cheful celor care sărbătoresc! Cu puţin noroc însă, veţi avea parte de o noapte albă fără să vă daţi seama cum trece timpul!

Shopping… olandez

După o noapte în club, a doua zi trecem printr-o tură de shopping! Pe unde? Cel mai la îndemână ar fi pur şi simplu să vă plimbaţi pe cele nouă străduţe care fac legătura cu toate canalele istorice din Amsterdam. Pe aceste străzi veţi găsi de la galerii de artă, la magazine de tip vintage cu haine sau cu decoraţiuni interioare.

În cazul în care doriţi să luaţi ceva drept amintire pentru cei dragi, atunci fiţi cu ochii pe pieţele în aer liber sau târgurile care au loc mai peste tot, pe tot parcursul anului, aici veţi găsi o mulţime de lucruşoare numai bune de dăruit prietenilor care au rămas acasă. Sfat: întrebaţi de piaţa Albert Cuyp (e undeva pe lângă parcul Sarphatipark) e una dintre cele mai vechi pieţe de acest fel din Amsterdam, dacă nu chiar cea mai veche, având “frumoasa vârstă” de 100 şi ceva de ani!

Magazin Amsterdam

Amsterdam este plin de buticuri vintage

Dacă vreţi ceva de lux, atunci schimbaţi ruta către strada Hoostraat, unde îşi au buticurile firme de renume mondial, precum Louis Vuitton, Chanel ori Mulberry şi multe altele, dar nici buricul oraşului nu este de evitat!

Încă una şi promit că mă opresc cu acest capitol: zona Jordaan, o comoară pentru doamnele şi domnişoarele care fac colecţie de genţi şi de pantofi (aşa că domnilor dacă voi ciţi primii acest text faceţi în aşa fel încât fetele să treacă repede de acest paragraf). 😀

Sport pe două roţi

Încă de la textul în care povesteam ce trebuie să ştii despre Amsterdam spuneam că bicicletele sunt la mare căutare atât printre localnici, cât şi printre turişti şi că a merge pe două roţi este nu doar natural, cât şi foarte practic în Olanda.

Sportul cel mai la îndemână şi cel mai util (pentru că ajungeţi cel mai repede de la o atracţie turistică la alta) este… pedalatul! Nu vă faceţi griji pentru parcări, pentru că sunt unele chiar special amenajate pentru biciclete (nici nu e de mirare, acolo sunt mai multe biciclete decât maşini) şi să nu uitaţi ca atunci când vă duceţi să închiriaţi una nu e indicat să o alegeţi pe cea mai arătoasă! E frumos la Amsterdam, dar bicicletele noi şi performante atrag, pe lângă privirile invidioşilor, şi privirile hoţilor care vor să-şi mărească prada fiecare cum reușește!

Evenimente tradiţionale

Eh, aici e complicat, pentru că sunt extrem de multe! Vă povestesc un pic despre evenimentele care mi-au atras mie atenţia şi, în funcţie de perioada în care v-aţi planificat city break-ul în Amsterdam, căutaţi voi pe site-ul oficial al Oficiului Turistic Amsterdam, bine? 🙂

Primul eveniment despre care e musai să vă spun câteva vorbe este Parada Florilor care are loc an de an la Keukenhof. Nu cred că mai are rost să vă spun despre cât de frumos este: culoare, zâmbete şi parfumul florilor!

Ziua Reginei

Aşa se serbează Ziua Reginei în Amsterdam

Un alt eveniment unic este Ziua Reginei Beatrix, care se sărbătoreşte cu foarte mult fast şi o petrecere la nivel… mare! Toate străzile, parcurile şi casele din Olanda devin brusc portocalii, pentru că portocaliu este culoarea Casei Regale de Orania-Nassau, şi toată lumea iese în stradă pentru a o celebra pe regină! Concursuri, dans, târguri!

30 mai e o zi tare veselă an de an! Pe Viajoa.ro găsiţi o poveste despre cum a fost sărbătoarea anul trecut!

La final nu am cum să nu amintesc nimic despre Taste of Amsterdam – cel mai mare festival dedicat bucătăriei olandeze! Are loc la final de septembrie şi mai toţi localnicii abia aşteaptă startul, pentru că aici se adună unii dintre cei mai buni bucătari din împrejurimi.

Apropo de mâncare: pentru că la atracţiile inedite am zis să nu fac o listă prea stufoasă pe care să nu o puteţi cuprinde am renunţat la a vă spune despre Fabrica Heineken, dar acum nu mai scăpaţi! Toţi cei care i-au trecut pragul spun că este o experienţă unică şi că preţul biletului (un pic piperat de altfel) de 15 euro merită pe deplin, pentru că, timp de mai bine de o oră, un ghid vă povesteşte despre istoria berii în general, dar şi despre cum a fost lansat Heineken şi, nu în ultimul rând, odată ce aţi intra acolo aveţi bere gratuită pe tot parcursul vizitei!

Acum că am terminat şi cu berea Heineken şi fabrica ce trebuie vizitată dacă aveţi timp, vă las pe voi să ne spuneţi ce alte distracţii pe care am putea să le încercăm mai ştiţi prin Amsterdam? 😀

Surse foto: Metro Centric/ Flickr.com, Loving Photography/ Flickr.com şi e~s/ Flickr.com.

Resurse: tripadvisor.com şi virtualtourist.com.

Adauga un comentariu