Despre Salzburg, toate informaţiile pe care trebuie să le cunoşti la city break-ul austriac [video]

Salzburg vazut dintr-un colt al orasului

Salzburg văzut dintr-un colţ al oraşului

Orice turist care se respectă ştie că atunci când trebuie să plece într-un city break se va strădui să afle cât mai multe informaţii despre destinaţia vacanţei sale. Lucrurile astea se aplică bineînţeles şi pentru Salzburg. Buun! Atunci când discutăm despre informaţii cu privire la un city break vorbim despre cât ne poate costa un bilet de avion din România şi până în destinaţia noastră, cât de mulţi bani ne va scoate din portofel cazarea la hotelul la care vom sta, sau cât de bine „se descurcă” oraşul de city break la capitolul de transport public în comun. Bonus la cele enumarate se mai primeşte şi o hartă. Ce tip de hartă? Păi ca şi pentru celelalte city break-uri, pentru Salzburg aveţi de văzut o hartă turistică a oraşului. Pe lângă această hartă turistică vă aduc aminte că am vorbit pe îndelete despre toate informaţiile pe care trebuie să le ştiţi înainte să plecaţi în aventura voastră din Salzburg în articolul de început de săptămână intitulat Salzburg, city break-ul austriac care te întinereşte. Odată ajunşi în Salzburg am despachetat şi ne-am pus la cale planurule pentru săptămnâna minunată petrecută în orăşelul austriac. Primele luate „la mână” au fost ca de obicei cele mai importante obiective turistice din Salzburg. Am continuat pe filiera obiectivelor şi am ales să luăm cunoştinţă şi despre atracţiile turistice inedite din Salzburg, adică acele puncte de interes de care nu toţi turiştii află sau ştiu.

[vimeo]http://vimeo.com/39955809[/vimeo]

După zbenguiala cu vizitatul fie pe la atracţiile cunoscute sau pe la cele inedite evident că am obosit un pic. Tocmai de aceea am decis că nu ar strica dacă ne-am odihni şi totodată am învăţa şi continua city break-ul din Salzburg într-un mod cât mai interactiv. Astfel, undeva pe la final de săptămână am învăţat despre ce putem mânca prin Salzburg. Şi ce am făcut mai concret? Păi am învăţat ca la carte cem ce se mănână dimineaţa, la prânz şi seara prin Salzburg. De asemenea, cărţile de bucate ne-au fost deschise şi am putut „fura” din iscusinţa bucătăreselor din acest orăşel.

Un magazinaş de suveniruri de prin Salzburg

Un magazinaş de suveniruri de prin Salzburg

La finalul săptămânii, asta după ce am epuizat tot ceea ce puteam face prin oraş ne-am mai găsit imediat de lucur. Cum şi cu ce? Păi cu partea distractivă a Salzburgului, cu festlivaluri şi locuri pentru shopping. Cu ceva bănuţi puşi sub saltea am putut merge prin cele mai cochete magazinaşe din Salzburg, sau am putut afla, şi eventual merge, la cele mai importante manifestări şi festivaluri ale oraşului austriac. Acestea fiind spuse, putem declara oficial city break-ul din Salzburg ca fiind încheiat. Ne-am distrat, am învăţat şi am aflat ce presupune să fi un locuitor din Salzburg, aşa că e firesc să vă întreb: care a fost ziua voastră preferată din city break-ul petrecut în Salzburg? A mea sincer vă spun că a fost cea de joi în care am abordat partea culinară. Am recunoscut în trecut că sunt totuşi un gurmand.

Surse foto: Heinz_H/ Flickr.com şi SteFou!/ Flickr.com

Adauga un comentariu