Despre Geneva, toate informaţiile pe care trebuie să le ştii [video]

De ce merita sa vezi Geneva

De ce merită să vezi Geneva

Săptămâna aceasta am povestit despre Geneva, care, deşi este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din Europa, am observat că este oarecum evitat de către turişti. Tind să cred că asta este cauzată de preţurile destul de mari, pentru că Geneva nu este deloc un oraş care nu reprezintă o atracţie turistică în sine.

Doar dacă punem la socoteală doar aşezarea sa geografică şi faptul că se află între Alpi şi Jura şi are şi frumosul Lac Leman şi tot merită să ajungem aici cât de des putem. Aşadar, ca şi scurtă concluzie, dacă nu aveţi un buget mic pentru city break sau dacă vreţi să ajungeţi într-un oraş micuţ, dar care concurează cu Londra, atunci trebuie să aflaţi toate informaţiile esenţiale despre oraş, să vă împachetaţi bagajele şi să plecaţi la drum.

Aşa cum spuneam şi mai sus, Geneva este un oraş plin de atracţii turistice. Fântâna Jet d’eau, Palatul Naţiunilor sau Grădina Englezească sunt doar câteva dintre atracţiile de neratat din oraş. Mai mult decât atât, trebuie să aveţi în considerare şi obiectivele turistice care sunt ceva mai inedite, cele care nu sunt listate şi descrise în toat ghidurile turistice. Nici acestea nu sunt puţine deloc. Vă spun acum doar despre clădirile Schtrumpfs, care sunt de fapt nişte blocuri de locuit, cu o arhitectură ce-ţi aminteşte de Gaudi şi Barcelona, dar vă las cu toate atracţiile turistice inedite din Geneva pentru a vă alege ce vă face cu ochiul.

Ca la fiecare destinaţie de vacanţă, nu am uitat să vă povestesc despre ce mâncăm şi bem bun. Dacă atunci când a venit vorba despre băuturile tradiţionale am ajuns repede la concluzia că un pahar cu vin din zonă este numai bun, când am avut de povestit despre mâncare lucrurile s-au complicat puţin. Singurul lucru cert e că e de încercat ciocolata elveţiană, iar dacă reuşiţi să ajungeţi la magazinul fabricii de ciocolată Stettler, atunci e perfect. 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZGo__5QVu6E[/youtube]

Ultimul “capitol”, însă nu cel din urmă, este dedicat evenimentelor care au loc aici an de an şi shopping-ului, dar şi altor activităţi de care vă puteţi bucura în Geneva. Evenimente avem multe şi diferite, după gusturi sau luna în care vă decideţi să vă planificaţi city break-ul la Geneva, despre shopping cred că nu mai e cazul să vă spun nimic nou, căci e ştiut faptul că oraşul este unul unde brand-urile cu nume mari au reprezentanţe sau chiar “s-au născut” aici.

Concluzia? Puneţi bani deoparte, Geneva e un oraş ce trebuie văzut cât mai curând!

Voi ce părere aveţi despre Elveţia şi Geneva?

Sursă foto: eGuide Travel/ Flickr.com.

 

Adauga un comentariu