De toate pentru toţi de la Viena

Viena în "haine de sărbătoare"

E sâmbătă şi dacă voi căutaţi informaţii online despre vacanţă, înseamnă clar că aveţi timp să vă planificaţi pe îndelete un city break grozav.

Începutul week-end-ului vine la noi cu informaţii complete despre Viena. Am început cu detalii despre vreme, am povestit despre faptul că Austria nu este o destinaţie doar pentru sezonul rece şi doar pentru ski şi apoi am luat la puricat mijloacele de transport de prin oraş. Când a venit vorba despre capcane pentru turişti nu prea am avut ce povesti, pentru că vienezii sunt foarte politicoşi şi respectuoşi, se aşteaptă şi ei la acelaşi tip de comportament atât din partea turiştilor, cât şi din partea celor care s-au mutat ori locuiesc în oraş. Mai bine vă las cu mai multe informaţii pe care trebuie să le citiţi primele dacă vă planificaţi o vacanţă la Viena.

Vacanţa înseamnă implicit multe atracţii de vizitat şi chiar dacă mulţi ridică din sprâncene la unele obiective turistice, e clar că atunci când sunteţi pentru prima dată într-o localitate e musai să vedeţi cele mai impunătoare monumente sau cele mai cunoscute muzee/ parcuri/ instituţii sau mai ştiu eu ce.

Pentru că dintr-un city break nu lipsesc vizitele la obiectivele turistice, le-am listat pe toate şi am vorbit despre cele mai importante dintre cele din Viena. Suntem convinşi că nu am reuşit să le aducăm pe toate de la A la Z, dar ne bazăm pe voi că ne veţi completa informaţiile cu ajutorul comentariilor. Sfat: dacă daţi click pe numele atracţiilor veţi ajunge la multe informaţii utile: adresa lor exactă, harta obiectivelor turistice, programul, preţul unui bilet etc.

Apus în Viena

Tot despre atracţii turistice, dar nu mereu cele mai cunoscute am vorbit miercuri. Ştiaţi că există Muzeul Pompierilor în Viena?

Pentru că vine o vreme când mai trebuie să şi mâncăm ceva şi pentru că ar fi frumos să ştim de la început ce vom avea în farfurie, avem articol dedicat acestui “capitol” important din city break, articol “condimentat” cu câteva localuri nici prea scumpe, nici prea ieftine, dar tare apreciate de toţi cei care au fost acolo.

La final, gura de aer am înlocuit-o cu distracţie şi voie bună, un pic de sport, un strop de romantism la malul Dunării şi multe festivaluri şi cumpărături. Mai bine vă las exact cu diversitatea şi libertatea evenimentelor din Viena.

Ştim că sunt foarte multe lucruri de făcut şi foarte puţin timp, dar din toate cele de mai sus vă puteţi pune la punct un city break pe cinste, după preferinţele voastre.

Noi vă urăm distracţie plăcută!

Care ar fi acel lucru definitoriu pentru tine atunci când te gândeşti la Viena?

Surse foto: lemin76/ Flickr.com şi gnislew/ Flickr.com.

Adauga un comentariu