De la A la Z despre Salonic

Totul despre Salonic

Bine ai venit dragă week-end! Dar parcă nu ar suna mai bine “bine ai venit dragă city break la Salonic”? Până să vă faceţi voi timp de o mini vacanţă avem noi grijă să vă spunem tot, dar absolut tot ce trebuie să ştiţi despre oraş.

Este sâmbătă şi suntem convinşi că vă gândiţi cât de bine ar fi ca acum, în loc să fiţi în România şi să nu aveţi alte planuri pentru diseară decât să vă uitaţi la un film bun, să fiţi pe faleza din Salonic ori într-o cafeanea grecească. Cum sunteţi sigur, sigur în România dacă citiţi acest text (dacă vreţi să vă mai dau veşti proaste aş putea să vă aduc aminte că nu mâîne, ci poimâine veţi începe o nouă săptămână de trezit dimineaţa şi job) zic să vă înveselim puţin şi să trecem în revistă ce v-am tot povestit eu toată săptămâna despre superbul oraş din Grecia.

Informaţii extrem de utile

Luni v-am spus cum este vremea în Salonic şi că lunile pe care vi le recomandăm pentru o mică escapadă acolo ar fi aprilie, mai, iunie şi septembrie. Cât costă avionul? În jur de 170 euro. Cu ce vă deplasaţi în Salonic? De preferat chiar cu mijloacele lor de transport în comun, mai ales că au rute speciale pentru turişti. Unde vă cazaţi? Eh, doar nu o să vă fac chiar tot rezumatul, aflaţi despre toate acestea şi multe altele dacă veţi citi cap – coadă textul cu informaţiile generale pentru Salonic.

Ultim sfat: nu uitaţi să “salvaţi la loc sigur” mai ales informaţiile cu privire la centrele de informare turistică, veţi avea nevoie de ele exact atunci când vă aşteptaţi mai puţin, iar “legile Universului” spun că fix atunci nu veţi avea cu să aveşi acces la internet şi nu veţi găsi nici pe nimeni care să vorbească în engleză.

Atracţii turistice importante

Marţi, când alţii numărau cele trei ceasuri rele, noi vă invitam cu mare drag să vedeţi care sunt cele mai importante atracţii turistice din Salonic. Evident, am început cu Turnul Alb, pentru că dacă nu vă duceţi acolo este ca şi cum v-aţi duce în Paris şi nu aţi vrea să vedeţi Turnul Eifel.

Mult mai mic decât fratele lui din Franţa, Turnul Alb măsoara doar 30 de metri înălţime, dar ştiţi ce se spune “Esenţele puternice se ţin în sticluţe mici”. Din turn puteţi admira chiar şi faimosul Munte Olimp, pentru că nu se află decât la câţiva zeci de kilometri depărtare.

Despre multe alte puncte de interes pentru cei care vizitează Salonicul pentru un week-end ori, de ce nu, pentru o vacanţă ceva mai lungă, citiţi despre obiectivele turistice de neratat din Salonic.

Stradă din Salonic

Inedit în Salonic

Pentru că noi suntem convinşi că nu veţi vrea să ajungeţi doar pe acele “rute bătute de turişti în lung şi-n lat”, ci veţi vrea să descoperiţi şi alte zone mai puţin cunoscute ale Salonicului, v-am propus miercuri o întreagă listă cu obiective de vizitat sau locuri de văzut ce nu sunt printre primele alegeri ale unui turist “old school”.

De exemplu, vorbeam despre cartierul Ladadika care este singura parte a oraşului ce a “supravieţuit” incendiului din anul 1917. Cu o istorie mai mult decât importantă pentru greci în spate şi cunoscut de cei care locuiesc în zonă precum locul unde strămoşii lor depozitau uleiul de măsline, acum veţi putea să aflaţi “pe viu” de ce Salonicul este cunoscut şi sub denumirea de oraşul artiştilor şi al celor care iubesc istoria! Există lucruri care aduc aminte de trecut peste tot, de la clăriri vechi care au făcut faţă cu brio trecerii anilor, până la monumente mutate de greci pentru a construi alte puncte de interes (pentru că la ei nu se distruge mai nimic din patrimoniul cultural)

Avem “di toate”: gări mutate, grădină zoologică fix ca cele pe care le vedem în filme şi care nouă ni se par ireale, locuri istorice şi până şi stadioane pentru împătimiţii sportului.

De-ale gurii sau de-ale sufletului

Dragostea trece prin stomac! Indiferent că este vorba despre dragostea pentru o anumită ţară/oraş sau dragostea pentru o anumită persoană.

Imaginaţi-vă Salonicul ca pe un bucătar bun la toate care vă oferă şi un pahar cu vin fin în timpul mesei! Mi se pare doar mie sau e de vis ca după o zi lungă cu multe locuri de vizitat şi multă distracţie să staţi la o tavernă pe malul mării şi să mâncaţi bine, iar după să mai savuraţi un vin roşu grecesc?

Atât despe felurile de mâncare, cât şi despre tavernele (da, da, taverne nu restaurante) unde veţi găsi cea mai gustoasă masă aflaţi din articolul “ce nu vă pune pofta-n cui” ba chiar vă sporeşte pofta de mâncare şi oferă şi informaţii valoroase despre locurile de evitat şi cam care sunt preţurile.

Turişti

Activităţi speciale

Să ne închipuim următorul scenariu: tocmai ce aţi anunţat pe Facebook că aveţi nevoie de un city break! Care credeţi că ar fi prima reacţie a prietenilor, sincer? Oare nu vor cuge comentariile cu “Şi, ce-mi vei aduce drept cadou?!”. Pentru acest moment şi nu numai am povestit chiar ieri, vineri, despre locurile unde shopping-ul din Salonic prinde viaţă.

Munte, mare, piscină, parc de distracţii sau festivaluri greceşti? Ori toate? Eh, până vă decideţi vă direcţionăm pe toţi către lista cu locurile unde veţi putea să faceţi tot ce am enumerat eu mai devreme.

Gata, s-a terminat săptămâna! De fapt, mai este o zi până luni, dar vreau să cred ca astăzi veţi începe să căutaţi promoţii pentru transport şi cazare în Salonic pentru a pune în practică ideile prezentate de noi.

Ne luăm “La revedere” de la Grecia pentru o perioadă, îi spunem “Rămas bun!” Salonicului şi începem de luni să luăm la puricat alt oraş din altă ţară destinaţie bună pentru un city break savuros.

Înainte să ne luăm“Rămas bun!” şi de la voi însă, vă întrebăm: voi aţi fost la Salonic? Împărtăşiţi cu noi câteva sfaturi/idei?

Adauga un comentariu