Cum te distrezi în Munchen

Shopping in Munchen

Unde îţi poţi face cumpărăturile la Munchen

Să vizitezi o ţară străină sau un oraş pe care nu îl cunoşti poate fi de cele mai multe ori foarte incitant şi interesant. În city break-ul tău suntem convinşi că urmăreşti să înveţi cât mai multe despre destinaţia în care ai ales să te relaxezi. V-am povestit despre ce lucruri interesante ai de vazut la Munchen, şi sperăm ca informaţiile furnizate de noi să vă fie de un real folos. Ceea ce este intreresant la acest oraş este tradiţia care parcă refuză să dispară printre germani.

Nemţii sunt obşinuiţi să transmită din generaţie în generaţie tot ceea ce au mai bun. Mai mult de atât, ei parcă au un simţ mai dezvoltat atunci când vine vorba de protejarea trecutului, iar respectul pentru bunicii sau cei care au fost înaintea lor… ei bine… este la loc de cinste.

Ca şi situri, sau ca să nu sune mai pompos, ca şi locuri de vizitat, în Munchen ai o groază de amplasamente care te vor surprinde într-un mod plăcut. Stilul arhitectural şi seriozitate germanilor, atunci când vine vorba de construirea clădirilor ori crearea unor centre culturale sunt mai presus faţă de cele întâlnite la alte popoare. Doar ştiţi vorba aceea ”Nemţii sunt nemţi”, zicală care nu se dezminte în niciun fel nici în Munchen. Capitala, dacă o pot numi aşa, Bavariei a devenit pe tot parcursul anilor ce au trecut un oraş respectat din punct de vedere turistic, iar de cele mai multe ori vizitatorii de prin alte ţări care vin în Germania, preferă să vadă Munchenul în dauna Berlinului. Este surprinzător, cred, pentru că de.. Munchen e Munchen, iar Berlin este totuşi capitala Germaniei.

Ca şi stil culinar germanii nu se dezmint. Tradiţia dăinuieşte şi la acest capitol. Cârnaţii germani, deja celebri în toată lumea, berea sau orice preparate din carne, sunt preţuite ca cea mai importantă comoară a nemţilor în capitala Bavariei, Munchen. V-am explicat noi cum stă treaba cu mâncarea în Munchen şi sperăm că v-am fost de ajutor în alegerea unor preparate care să fie pe gustul vostru, dar în acelaşi timp, să vă şi surprindă plăcut în vacanţa pe care o petreceţi pe tărâm german.

Unde faci shopping în Munchen

O alegere inspirată pentru shopping în Munchen este Centrul Comercial Olympia din oraş. Acest magazin imens, ca şi dimensiuni, este cel mai mare centru de bunuri de orice tip din toată Bavaria. Are în componenţă 135 de magazine, iar de aici veţi pleca mai mult ca sigur plini ochi de plăsuţe cu haine, dulciuri, mâncare sau suveniruri pentru cei dragi de acasă. Acest centru comercial a avut şi un termen limită de finalizare, semn că germanii ştiu să fie ”punctuali” la deadline-uri. Magazinul a fost gata exact la timp înainte de începerea Jocurilor Olimpice din 1972, iar cei care au vizitat atunci Germania, şi în special Munchenul, au avut de unde alege atunci când au plecat pentru a-şi face cumpărăturile.

Cel mai renumit festival al berii din lume

Când spui Oktoberfest (Volksfest), spui prestigiu şi tradiţie. Este imposibil ca cineva să nu fi auzit de festivalul berii numărul 1 din lume. Timp de aproape o lunp de zile oricine doreşte să bea bere bună, să mănânce nemţeşte şi să asculte muzică bună, vine la Oktoberfest. Evenimentul atrage anual mii de turişti din toată lumea, dornici să guste măcar puţin din ceea ce înseamnă cu adevărat Munchenul.

Curse cu bicicleta

Turism in viteza in Munchen

Dacă îţi place sportul, Munchen-ul e locul ideal de vizitat

Împătimiţii de sport se vor simţi ca acasă în Munchen. De ce? Păi pentru că în Germania fotbalul este la putere, iar aici veţi găsi casa uneia dintre cele mai titrate echipe de fotbal din lume, şi mă refer aici la Bayern Munchen. Dacă nu vă daţi în vânt după sportul rege, Munchenul vă poate oferi şi alte activităţi sportive, cum ar fi cele de iarnă.

În Bavaria poţi face sky între decembrie şi aprilie pe una dintre multele spaţii destinate acestui sport. La sud de oraş sunt zeci de astfel de pârtii, iar un bilet pe una dintre aceste spaţii de agrement sportiv vă va costa undeva în jur de 39 de euro.

Nici snowboard-ingul nu va fi uitat, aşa că îţi poţi aduce placa liniştit cu tine, pentru că vei avea unde să o foloseşti. Dacă echipamentul ţi l-ai uitat acasă, nu e nicio problem, pentru că poţi închiria tot ce îţi trebuie, la preţuri care diferă de la pârtie la pârtie.

Piata Dult

Targ sau carnaval in Piata Dult

Poate că eşti un împătimit al bâlciurilor, iar în Munchen vei avea de unde alege. De exemplu, în Piaţa Dult are loc, de trei ori pe an, un soi de carnaval al producătorilor mici şi foarte mici de diverse bunuri hand-made. Tradiţia acestui loc este una veche de tot, practic ca orice alt loc important din Munchen. La început această piaţă era un loc de tranzit în care negustorii bavarezi îşi expuneau mărfurile pentru trecători. De la cărţi la haine vechi, sau de la măşti la vată pe bâţ, în Piaţa Dult le vei găsi pe toate, iar preţurile nu sunt unele foarte piperate.

Plimbările cu bicicleta sunt la ordinea zilei

Tot mai multe oraşe europene au început să adopte un mijloc de transport mai eco-friendly. Cred că vă daţi seama la ce fel de transport mă refer, dacă nu vă divulg secretul. Este vorba de biciclete. Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, în Munchen au loc zilnic organizarea unor trasee de parcurs pe bicicletă. Aşa că te vei plimba fără să dăunezi mediului şi vei admira şi împrejurimile în acelaşi timp prin Munchen. Diverse rute de urmat sunt prestabilite iar o hartă a oraşului, pe care v-o vor oferi organizatorii acestui program de ”biking” din Munchen vă va fi de mare ajutor.

Rămăne la alegerea voastră la care dintre aceste locuri veţi face o vizită, dar sincer să vă spun, toate merită. Aşa că, nu ar fi rău să vă faceţi timp pentru a da o fugă pe la ele.

Suntem curioşi de fel, tocmai de asta vă întrebăm, voi ce părere aveţi, voi cum v-aţi distrat la Munchen?

Surse foto: muenchen.de, ZeHawk/ Flickr.com şi Daveybot/ Flickr.com

Reurse: muenchen.de, virtualturist.com, tripadvisor.com

Comentarii 1
  1. Sunt adeptul balciurilor, vreau sa cunosc fel si fel de lucruri specifice regiunilor pe care le vizitez.

Adauga un comentariu

Munchen
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica