Cum te distrezi de dimineața și până seara la Napoli

Pulcinella

Pulcinella, oameni deghizaţi care vin cu "norocul" la pachet

Lăsăm știrile în care aflăm ultimele noutăți despre mafie și astăzi ne gândim la Napoli ca un oraș plin de viață, unde nu vă veți plictisi niciun minut. 😀

Vă propunem ca în prima seară să vă plimbați pe Corso, pentru că veți păși practic într-o altă lume. Spectacolele pe stradă au loc zilnic, dansuri africane, piese de teatru printre trecători și câte și mai câte. O astfel de plimbare o să vă ofere energie pentru următoarea zi în care veți păși, cel mai probabil, către obiectivele turistice mari din Napoli.

Pentru că tot am început să povestesc despre distracție și spectacole e musai să faceți o fotografie cu “pulcinella”, simbolul orașului. Este vorba de fapt despre bărbați, îmbrăcați cu o mantie, care cară de obicei și o chitară după ei, iar pentru câțiva euro (în jur de 5) veți putea face o poză cu ei. Legenda spune că o să vă aducă mult noroc, noi spunem că este o super amintire pe care o veți avea mult timp, așadar ar fi mare păcat să plecați din Napoli fără o astfel de poză, mai ales că veți da de acești bărbați la fiecare colț de stradă, deci “norocul vă caută pe voi și nu invers”. 🙂

La plajă

Nu vă uitați costumul de baie acasă. Bine, îl puteți lăsa dacă city break-ul este plănuit iarna…

La Napoli nu toate plajele sunt unele gratuite, în sensul că “intrarea” este obligatorie, iar suma de bani la care se ridică un “bilet” este situată undeva între 7 și 10 euro de persoană. E drept, în acețti bani intră și un șezlong, dar pentru umbrelă trebuie să mai scoateți câțiva euro din buzunar. Deși sunt unele plaje unde nu trebuie să plătiți nimic, sfatul meu este să încercați să faceți tot posibilul să ajungeți la acelea cu plată, pentru că zonele sunt foarte sigure, deci nu există astfel nicio șansă să vă treziți fără acte, bani sau telefon mobil.

Un colţ de plajă din Napoli

Un colţ de plajă din Napoli

Cea mai frumoasă plajă este considerată Bagno Ideal. Dacă ajungeți la plajă ar fi bine să mai știți că este considerată o impolitețe să te schimbi pe plajă, există cabine speciale pentru acest lucru și toată lumea se va uita lung la voi dacă fetele au slip tanga ori băieții slip srâns pe corp.

Legende la Grota Azzuro

La Grota Azzuro puteți ajunge cu o bărcuță, condusă de un luntraș. Se află pe insula Capri, cunoscută ca fiind un loc al celor cu multe conturi în bănci.

Legenda spune că grota era în trecut locul unde se relaxa regele. Nu știu dacă a fost chiar așa, dar experiența este unică, albastrul apei este de vis și atunci când vezi că luntrașul nu are nici măcar cum să folosească vâslele, barca fiind trasă practic de o sfoară, simți că ai intrat în altă lume.

Shopping

Napoli e o localitate de unde veți putea pleca cu geamantane multe în plus, pentru că piețe și magazine se găsesc pe toate drumurile.

Toate ghidurile turistice spun că Centrul Vechi este “ză place for shopping”, noi spunem că da, este un loc plin cu tot felul de minunății, atât pentru prietenii de acasă, cât și pentru voi, dar că mai toate sunt foarte scumpe și că nu-și merită banii. Dacă o să mergeți câteva străduțe mai departe veți găsi poate aceleași produse la jumătate de preț. De ce este o așa mare diferență? Centrul Vechi din Napoli e zonă turistică… Un alt loc lăudat pentru cumpărături este Via Toledo.

Shopping la colt de strada in Napoli

Shopping la colţ de stradă în Napoli

E bine de știut faptul că perioada oficială a reducerilor este cuprinsă între ultima săptămână din iulie și prima din august.

Ca sfat pentru micile cadouri destinate prietenilor de acasă: mici obiecte ceramice colorate în nuanțe puternice. Sunt niște figurine hand made, care, pentru unii sunt lipsite de orice urmă de bun gust, dar zic eu că sunt o amintire frumoasă, mai ales că aveți certitudinea că cineva chiar s-a chinuit să le facă.

Viața de noapte și festivaluri tradiționale

Viața de noapte din Napoli este năucitoare! Asta pentru că în fiecare local, fie el club, cafenea sau bar, se adună, odată cu lăsarea serii, zeci de persoane puse pe distracție.

Bine de știut pentru cei care fumează este faptul că în niciun local public nu se fumează, așa vă o să ieșiți în afara localului, dar și asta poate fi un lucru bun, nu? Se spune că oamenii socializează foarte bine în aceste momente.

Cât despre festivalurile tradiționale din Napoli singurul cunoscut este cel dedicat specialității culinare care-și are originea aici: pizza. Evenimentul se numește Pizzafest și a avut loc undeva prin 2008, iar de atunci nu se mai aude nimic despre el. Mai sunt vestitele evenimente de Sărbătorile de Iarnă și cam atât, asta dacă nu luăm în considerare faptul că, până la urmă, în Napoli este sărbătoare în fiecare zi. 😀

Voi cum și unde v-ați distrat în Napoli?

Surse foto: mari27454/ Flickr.com, me’nthedogs/ Flickr.com și Daveness_98/ Flickr.com.

Resurse: portanapoli.com și comune.napoli.it.

Adauga un comentariu