Cum te distrezi de dimineaţa şi până seara la Napoli

Pulcinella

Pulcinella, oameni deghizaţi care vin cu "norocul" la pachet

Lăsăm ştirile în care aflăm ultimele noutăţi despre mafie şi astăzi ne gândim la Napoli ca un oraş plin de viaţă, unde nu vă veţi plictisi niciun minut. 😀

Vă propunem ca în prima seară să vă plimbaţi pe Corso, pentru că veţi păşi practic într-o altă lume. Spectacolele pe stradă au loc zilnic, dansuri africane, piese de teatru printre trecători şi câte şi mai câte. O astfel de plimbare o să vă ofere energie pentru următoarea zi în care veţi păşi, cel mai probabil, către obiectivele turistice mari din Napoli.

Pentru că tot am început să povestesc despre distracţie şi spectacole e musai să faceţi o fotografie cu “pulcinella”, simbolul oraşului. Este vorba de fapt despre bărbaţi, îmbrăcaţi cu o mantie, care cară de obicei şi o chitară după ei, iar pentru câţiva euro (în jur de 5) veţi putea face o poză cu ei. Legenda spune că o să vă aducă mult noroc, noi spunem că este o super amintire pe care o veţi avea mult timp, aşadar ar fi mare păcat să plecaţi din Napoli fără o astfel de poză, mai ales că veţi da de aceşti bărbaţi la fiecare colţ de stradă, deci “norocul vă caută pe voi şi nu invers”. 🙂

La plajă

Nu vă uitaţi costumul de baie acasă. Bine, îl puteţi lăsa dacă city break-ul este plănuit iarna…

La Napoli nu toate plajele sunt unele gratuite, în sensul că “intrarea” este obligatorie, iar suma de bani la care se ridică un “bilet” este situată undeva între 7 şi 10 euro de persoană. E drept, în aceţti bani intră şi un şezlong, dar pentru umbrelă trebuie să mai scoateţi câţiva euro din buzunar. Deşi sunt unele plaje unde nu trebuie să plătiţi nimic, sfatul meu este să încercaţi să faceţi tot posibilul să ajungeţi la acelea cu plată, pentru că zonele sunt foarte sigure, deci nu există astfel nicio şansă să vă treziţi fără acte, bani sau telefon mobil.

Un colţ de plajă din Napoli

Un colţ de plajă din Napoli

Cea mai frumoasă plajă este considerată Bagno Ideal. Dacă ajungeţi la plajă ar fi bine să mai ştiţi că este considerată o impoliteţe să te schimbi pe plajă, există cabine speciale pentru acest lucru şi toată lumea se va uita lung la voi dacă fetele au slip tanga ori băieţii slip srâns pe corp.

Legende la Grota Azzuro

La Grota Azzuro puteţi ajunge cu o bărcuţă, condusă de un luntraş. Se află pe insula Capri, cunoscută ca fiind un loc al celor cu multe conturi în bănci.

Legenda spune că grota era în trecut locul unde se relaxa regele. Nu ştiu dacă a fost chiar aşa, dar experienţa este unică, albastrul apei este de vis şi atunci când vezi că luntraşul nu are nici măcar cum să folosească vâslele, barca fiind trasă practic de o sfoară, simţi că ai intrat în altă lume.

Shopping

Napoli e o localitate de unde veţi putea pleca cu geamantane multe în plus, pentru că pieţe şi magazine se găsesc pe toate drumurile.

Toate ghidurile turistice spun că Centrul Vechi este “ză place for shopping”, noi spunem că da, este un loc plin cu tot felul de minunăţii, atât pentru prietenii de acasă, cât şi pentru voi, dar că mai toate sunt foarte scumpe şi că nu-şi merită banii. Dacă o să mergeţi câteva străduţe mai departe veţi găsi poate aceleaşi produse la jumătate de preţ. De ce este o aşa mare diferenţă? Centrul Vechi din Napoli e zonă turistică… Un alt loc lăudat pentru cumpărături este Via Toledo.

Shopping la colt de strada in Napoli

Shopping la colţ de stradă în Napoli

E bine de ştiut faptul că perioada oficială a reducerilor este cuprinsă între ultima săptămână din iulie şi prima din august.

Ca sfat pentru micile cadouri destinate prietenilor de acasă: mici obiecte ceramice colorate în nuanţe puternice. Sunt nişte figurine hand made, care, pentru unii sunt lipsite de orice urmă de bun gust, dar zic eu că sunt o amintire frumoasă, mai ales că aveţi certitudinea că cineva chiar s-a chinuit să le facă.

Viaţa de noapte şi festivaluri tradiţionale

Viaţa de noapte din Napoli este năucitoare! Asta pentru că în fiecare local, fie el club, cafenea sau bar, se adună, odată cu lăsarea serii, zeci de persoane puse pe distracţie.

Bine de ştiut pentru cei care fumează este faptul că în niciun local public nu se fumează, aşa vă o să ieşiţi în afara localului, dar şi asta poate fi un lucru bun, nu? Se spune că oamenii socializează foarte bine în aceste momente.

Cât despre festivalurile tradiţionale din Napoli singurul cunoscut este cel dedicat specialităţii culinare care-şi are originea aici: pizza. Evenimentul se numeşte Pizzafest şi a avut loc undeva prin 2008, iar de atunci nu se mai aude nimic despre el. Mai sunt vestitele evenimente de Sărbătorile de Iarnă şi cam atât, asta dacă nu luăm în considerare faptul că, până la urmă, în Napoli este sărbătoare în fiecare zi. 😀

Voi cum şi unde v-aţi distrat în Napoli?

Surse foto: mari27454/ Flickr.com, me’nthedogs/ Flickr.com şi Daveness_98/ Flickr.com.

Resurse: portanapoli.com şi comune.napoli.it.

Adauga un comentariu

Napoli
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica