Cum să te fereşti de răceli şi microbi în călătoriile cu avionul

avion

Tu ştii să te fereşti de răceli şi microbi în avion?

Cu toţii ştim că atunci când călătorim cu avionul împărţim un spaţiu cu zeci sau sute de alte persoane. Deoarece există multe persoane în jurul nostru, e foarte greu de spus care coleg de călătorie ne poate îmbolnăvi fără a avea vreo intenţie. Mă refer la momentele acelea în care după o vacanţă minunată şi o lungă călătorie cu avionul ne întoarcem acasă cu cea mai nesuferită răceală posibilă.

Studiile au arătat că ustensilele, mobilierul şi accesoriile dintr-un avion sau dintr-un aeroport sunt gazda a sute, sau poate chiar miliarde de bacterii. Ce putem însă să facem pentru a evita contractarea vreunei răceli sau vreunei boli destul de grave? Trebuie însă să recunoaştem că uneori un pic de ”ajutor” pentru a ne alege cu vreo răceală pe durata călătoriei noastre ne poate da şi colegul de zbor. Totuşi, iată câteva sfaturi pentru a evita situaţiile neplăcute legate de răceli sau bacterii periculoase:

Hidratarea e importantă

Consumarea lichidelor este foarte importantă pe durata zborului. De asemenea, menţinerea căirlor respiratorii umede poate ajuta la evitarea contractării vreunei boli. În plus, căile respiratorii ale cavităţii nazale se recomandă a fi umezite cu o substanţă uşor sărată deoarece aceasta pate reduce riscul apariţiei vreunei infecţii.

Mâinile tale să fie mereu curate

Ţineţi aproape de voi un fel din acela dezinfectant pe care ar fi indicat să îl folosiţi constant după ce atingeţi diverse suprafeţe. Nu vă atingeţi pe faţă sau în zona gurii fără a avea mâinile curate. De asemenea, curăţaţi măsuţa din avion pe care vă va fi servită masa.

Deschideţi aerul condiţionat în avion

Este recomandat să ţineţi pornit jetul de aer condiţionat în avion şi să îl îndreptaţi în aşa fel încât să treacă prin faţa voastră. Aerul condiţionat poate direcţiona microbii sau bacteriile din aer.

Dacă simţiţi nevoia schimbaţi scaunul

Dacă staţi aproape de o persoană care tuşeşte sau strănută cereţi stuardesei să fiţi mutat din actualul loc. Astfel, puteţi evita contractarea vreunei răceli ”direct de la sursă”. Ar fi de preferat să evitaţi pernele şi păturile din avioane, deoarece acestea pot fi gazde pentru bacterii.

Despre sfaturi pentru a evita răcelile şi bacteriile din avion puteţi citi şi pe ediţia electronică a The Wall Street Journal.

Sursă foto: mrkathika/ Flickr.com

Adauga un comentariu