Cum ne relaxăm prin Bruxelles

Teatrul Bozar

Teatrul Bozar, intrarea principală a clădirii

Suntem pe finalul city break-ului nostru din Bruxelles dar asta nu ne va opri să ne simţim foarte bine în continuare. După turul pe care l-am făcut, început cu cele mai importante puncte turistice din Bruxelles, continuat cu obiectivele inedite din capitala Belgiei şi completat ieri cu informaţii despre gastronomia celor din Bruxelles, vom merge mai departe astăzi dar pe ideea de relaxare şi distracţie.

Vom vedea care sunt cele mai indicate locuri unde merită să mergem în Bruxelles pentru a ne simţi bine. Dacă mai ţineţi voi bine minte, vă spuneam la începutul călătoriei noastre că Bruxelles este capitala neîncoronată a Uniunii Europene. Ei bine tocmai din acest motiv, Bruxelles este bogat în instituţii culturale şi nu vei avea timp sa te plictiseşi aici.

Da, sunt şi mall-uri unde îţi poţi face cumpărăturile, dar ce rost are să colinzi nişte magazine când ai un aşa oraş frumos de explorat?

Teatru şi Cinema în stil belgian la Bruxelles

Dacă sunteţi cumva cinefili sau îndrăgostiţi pur şi simplu de tainele şi arta teatrului trebuie să ştiţi că la Bruxelles există unele dintre cele mai bune teatre dar şi cinemauri de pe continent. Un mod bun şi chiar indicat de a vă relaxa în Bruxelles, este să mergeţi la Teatrul Bozar, o instituţie de cultură cu totul specială. După cum vă puteţi da seama şi din nume, la Bozar se joacă teatru, dar de asemenea se ţin şi diverse expoziţii culturale. În plus, aici se ţin concerte, se pun filme, se citeşte literatură, se fac expoziţii şi se organizează şi festivaluri. Aşadar, Bozar poate fi numit mai mult decât un teatru. Bozar este de fapt un centru cultural din Bruxelles, cu sute de mii de vizitatori anual.

Skating prin Bruxelles

Skating prin Bruxelles cu rolele sau skateboard-ul

Mişcare în aer liber

Poate că atâta plimbat şi colindat prin Bruxelles nu a fost de ajuns pentru voi. Vă propun o mică vizită la skatepark-ul Des Ursulines. Aici aveţi o groază de rampe, tuburi şi alte ”ustensile” de genul pe care vă puteţi da cu bicicleta sau cu rolele, asta doar să nu uitaţi să le luaţi cu voi. Dacă aş fi în locul vostru rolele le-aş alege, pentru că sunt mai uşor de transportat şi ma fun parcă. Dacă sunteţi în dubiu în ceea ce priveşte un astfel de mod de a vă petrece timpul vă propun să vizitaţi site-ul oficial al skatepark-ului Des Ursulines. Puteţi găsi aici colecţii de poze cu fani ai parkului şi multe alte informaţii despre locaţie. Nu uitaţi să vă notaţi şi adresa pentru că este specificată cu litere destul de mari.

Dacă totuşi nu vă atrage acest tip de activitate, puteţi oricând să recurgeţi la liniştitele promenade prin centrul din Bruxelles. De asemenea, mai aveţi la dispoziţie şi jogging-ul. Cele două activităţi de care v-am spus mai sus o leacă sunt printre preferatele celor din Bruxelles, aşa că vă veţi integra mai repede în atmosfera belgiană de aici.

Centrul de distracţie din Bruxelles

Dacă voi chiar le vreţi pe toate într-un loc vă propun să mergeţi totuşi la Centrul Viage. Ce este Centrul Viage? Simplu trebuie doar să imaginaţi un vast complex dedicat exclusiv pentru petrecerea timpului liber, cu jocuri şi diverse locuri de petrecut cu prietenii sau familia. Este foarte aproape de centrul oraşului iar preţurile sunt acceptabile. Veţi fi încântaţi de câte lucruri veţi descoperi aici, de la jocuri mecanice, la cele fizice, sau de la magazine pentru shopping la cafenele şi fast-food-uri.

Centrul acesta are un spectaculos acoperiş-top cu restaurante, un şir de theme-baruri, o sală internaţională pentru artele spectacolului, şi cele mai bune camere de gaming dotate cu echipamente de ultimă oră foarte bune. Acesta este chiar un loc bun de a petrece timp cu familia sau amicii.

Shopping prin Bruxelles

Shopping prin Bruxelles

Cele mai bune magazine pentru shopping în Bruxelles

Chiar dacă la început vă spuneam că ar fi păcat vă ocupaţi timpul cu umblatul prin magazine după diverse, m-am gândit că dacă prindeţi vreo zi mai ploioasă şi chef de teatru sau filme nu există, nu ar strica totuşi să vă spun cam ce magazine ar fi cele mai indicate pentru făcutul shopping-ului.

Ca în orice oraş mare, şi pe deasupra capitală de ţară, în Bruxelles sunt o groază de magazine, vorba aceea ”bani să ai”. Oricum vei găsi o serie de produse foarte faine, iar partea cu banii trebuie să fie atent gestionată. Sunt ceva magazine care sunt mai scumpe, aşa că aveţi grijă la câţi bani cheltuiţi, nu care cumva să rămţneţi fără prin Bruxelles.

Printre magazinele recomandate de shopping vă aduc aminte de:

 • Oxfam
 • Este un magazin situat pe Boulevard Anspach 137 unde veţi găsi produse de cosmetică naturistă, mâncare sănătoasă şi articole de nutriţie dar şi suveniruri.

 • Herboristerie Moderne
 • Un mic butic de pe Rue du Marché au Charbon 87 cu plante medicinale, ceaiuri naturale, produse de cosmetică naturală şi obiecte de grădină.

 • Christophe Coppens
 • Un magazin special cu cele mai faine pălării pentru femei, fulare, obiecte de vestimentaţie şi multă multă culoare. Îl puteţi găsi pe Rue Léon Lepage 2.

  Destul shopping şi umblat la capitolul relaxare, mâine ne facem bagajele şi părăsim Bruxelles. Vom avea timp de o mică recapitulare şi vom rememora ce am făcut prin capitala Belgiei. Ne vedem pe mâine şi am să vă rog să nu uitaţi de suvenirurile pentru cei dragi. Ar fi şi păcat să mergeţi acasă cu mâna goală la cei dragi.

  Surse foto: jepoirrier/ Flickr.com, celine nadeau/ Flickr.com şi kevgibbo/ Flickr.com

  Resurse: visitbrussels.be şi virtualtourist.com

Adauga un comentariu