Cu de toate de la Munchen

Munchen din Bavaria

Cum e să fii turist în Munchen?

City break here I come! Problema intervine însă atunci când ar mai trebui să ne mai întoarcem şi pe acasă!

Important este ca atunci când ţi-ai terimnat mica vacanţă să ai puterea să înfrunţi tot ceea ce te va aştepta în programul zilnic, dar şi să faci o scurtp recapitulare pentru a vedea ce clipe frumoase ai petrecut, cum şi cu ce te-a încântat oraşul pe care l-ai vizitat şi să pui bine de tot amintirile la ”naftalină” 😀

Vei putea astfel să le povesteşti celor dragi cum te-ai distrat tu peste mări şi ţări sau cum ai deprins obiceiurile frumoase ale unui alt popor pe care l-ai descoperit într-un timp destul de scurt. Sperăm că v-am dat o mână de ajutor cu detalii stufoase despre Munchen , iar informaţiile pe care le-am pus cap la cap au fost de un real folos pentru city break-ul savurat.

Informaţii utile despre Munchen

Localnicii din Munchen sunt foarte primitori atunci când vine vorba de oaspeţi de prin alte ţări. Ospitalitatea este deci ca la ea acasă prin Bavaria, iar cu un pahar de bere autentică şi un cârnăcior bine făcut, nemţii te vor face să te simţi parcă mai ceva ca acasă. Asta nu este însă singura informaţie utilă pe care ar trebui să o ştii atunci când planifici un city break în  Germania, aşa că mai bine vă lăsăm cu toate informaţiile esenţiale pe care trebuie să le cunoşti înainte să te urci în avion spre Munchen!

Ce poţi vedea în Munchen

Munchen e cu adevărat un oraş cultural, care are muzee din plin, parcuri din belşug şi spaţii de agrement apetisante. Grădinile publice sau parcurile, spaţiile de agrement ori muzeele sunt executate în stilul german, adică foarte bine, în aşa fel încât, nu vei găsi ceva care să nu fie la locul lui în Bavaria. Vă reamintim că puteţi merge la Palatul Nymphemburg, un aşezământ ca rupt din poveste, recunoscut ca unul dintre punctele cele mai „iubite” de turişti. Palatul acesta este construit în stil baroc şi este amplasat în partea vestică a Munchenului. Pe timp de vară monarhii bavarezi îşi petreceau aici vacanţele. Sau poţi încerca Parcul Olimpic Munchen, care este în câteva cuvinte un centru internaţional de evenimente sportive şi nu numai. Aici vă puteţi încumeta la o promenadă pe cinste, alături de familie sau cu oricine sunteţi la drumeţie.

Clădirile din cadrul parcului sunt unice, iar până acum destul de multă lume a vizitat zona. 182 de milioane de oameni au fost pe aici, şi dacă vi se pare o cifră mică, să ştiţi că nu e chiar aşa, din moment ce spaţiul de agrement încă atrage oameni în fiecare an.

Aflaţi despre atracţii turistice importante din Munchen din textul complet legat de toate acestea!

Locuri ceva mai deosebite din Munchen

În capitala Bavariei poţi descoperi locuri mai puţin ştiute, iar Parcul Englisher se vrea a fi un soi de grădină englezească, de mari dimensiuni, dar pe tărâm german. Sau poate vă încântă Olympiaturm şi cei 182 de metri ai săi.

Turnul are încorporat un restaurant de 230 de persoane care se roteşte.

Adică poţi mânca la înălţime, şi aici nu vorbesc figurat, ci chiar la propriu. Cu liftul turnului faci până în vârf cam 30 de secunde, aşa că în scurt timp poţi avea Munchen-ul la picioare.

Food & Drinks in Munchen

Din bucatele tradiţionale

Ce e bun de mâncare prin Munchen

În Munchen nu duci lipsă de locuri în care poţi mânca bine de tot în purul stil nemţesc. La ce mă refer când spun ”stil nemţesc”? Foarte simplu. Ei bine germanii şi-au făcut un obicei ca la fiecare masă să mănânce bine şi bogat în cărnuri sau amestecuri de cărnuri. Cârnăciorii, pastramele, fripturile, preparatele din carne de vită sau porc sunt bine servite, gătite şi mâncate copios de germani şi oaspeţii lor, în cazul acesta voi cei care treceţi sau vei trece prin Munchen.

Pe unde te distrezi în Munchen

Nemţii sunt obşinuiţi să transmită din generaţie în generaţie tot ceea ce au mai bun şi acum ne referim şi la tot felul de distracţii şi festivaluri naţionale. Mai mult de atât, ei parcă au un simţ mai dezvoltat atunci când vine vorba de protejarea trecutului, lucru bun, zicem noi!

“Auf Wiedersehen” din Munchen-Germania dar când vă întoarceţi în Bavaria?

Surse foto: lostajy/ Flickr.com şi cote/ Flickr.com.

Adauga un comentariu

Munchen
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica