Croaţii au deschis Muzeul Relaţiilor Eşuate

Relatiile pot merge uneori prost, tocmai de aceea exista acest muzeu

Relatiile pot merge uneori prost, tocmai de aceea exista acest muzeu

Luând la mână zilele acestea am dat peste un articol foarte interesat din Evenimentul Zilei. Cu toţii am trecut în viaţă prin momente mai puţin bune în relaţia noastră cu partenerul sau partenera. De cele mai multe ori este greu să îţi găseşti perechea potrivită, iar majoritatea poveştilor de dragoste se încheie cu despărţiri mai mult sau mai puţin dureroase. Tocmai de la această idee le-a venit o idee de muzeu a două persoane din Croaţia.

Olinka Vistica şi Drazen Grubisi sunt doi artişti care au pus punct idilei lor, dar de ce să nu fructifice acest aspect al vieţii s-au gândit ei? Şi uite aşa a luat naştere ”Muzeul Relaţiilor Eşuate”. Aici sunt expuse diverse amintiri ale zecilor, sau poate chiar sutelor de relaţii care s-au consumat într-un final amical, iar foşii îndrăgostiţi au decis să doneze obiectele lor drag de pe vremuri acestui muzeu. De altel, după acest principiu funcţionează şi Muzeul Relaţiilor eşuate, pe principiul donaţiilor. Muzeul de acest gen este unic în lume şi se află în centrul vechi al Zagreb-ului fiind deschis din 2006. Aici sunt prezente şi expoziţii permanente, dar şi obiecte donate, după cum v-am spus şi mai sus, chiar de localnici. Dar nu trebuie neapărat să fii localnic pentru a dona, poţi să fi de fapt din orice colţişor al lumii. Fiecare obiect în parte are povestea sa în spate, în dreptul lui fiind postat un mic bileţe care explică de când până când a rezistat relaţia, data sau locul unde ea s-a consumat dar şi semnificaţia pe care respectivul obiect îl are.

În muzeu puteţi găsi ursuleţi de pluş, ceasuri de mână, brăţări sau.. mai bine vă las să vedeţi acest video care le explică pe toate.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SVot6hdepKs&feature=player_embedded[/youtube]

Sursă foto: Ed Yourdon/ Flickr.com

Adauga un comentariu