Crăciun italian în Milano

Milan 1

Crăciun în Milano

Pe lista Crăciunurilor ce merită să le facem peste hotare se află unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Italiei. Vorbim despre Milano, oraşul stilat al italienilor. Trebuie să vă aduceţi aminte despre acest aşezământ urban din city break-ul la Milano de care v-am povestit acum ceva timp. Tot de atunci este musai să vă aduceţi aminte că în acest oraş lucrurile cu bun gust şi stil sunt ca la ele acasă. Cumpărături de Crăciun aveţi de unde să vă faceţi, de gustat bunătăţi aveţi de unde gusta, ce să mai e unul dintre locurile ideale pentru o sărbătoare făcută ca la carte.

Milano este un loc bun pentru a veni cu cel mic de Crăciun deoarece prichindelul tău are ocazia să înveţe despre o sărbătoare de acest rang dar sărbătorită conform regulilor italiene. Milano ştie cum şi când este timpul să se pregătească pentru un eveniment important, şi nu este o coincidenţă faptul că operaţiunea de preparare a oraşului pentru Crăciun este întotdeauna un succes. Mai întâi de toate, pe 7 decembrie, care este ziua de sărbătoare a hramului Sfântului Ambrozie. În mod tradiţional an de an se organizează un concert la Teatro della Scala, care printe alte piese prezintă “Valkyrie”, operă celebră de Richard Wagner.

Satul de Crăciun din Milano

Un loc musai de mers în preajma Crăciunului, sau chiar în ziua de Crăciun, dacă sunteţi în Milano cu ocazia acestei sărbători este Satul de Crăciun din Milano. De fapt puteţi simţi atmosfera unui Crăciun adevărat cu doar trei zile mai devreme adică pe 4 decembrie. Porţile deschise ale Satului de Crăciun vă invită la o atmosferă de poveste într-un cadru cald şi relaxat. Într-un decor uimitor copii vor găsi tot felul de distracţii. Adulţii pot experimenta mai mult de patruzeci de cabane din lemn decorate cu pitici si spiridusi. De asemenea, vă puteţi bucura de multe specialităţi culinare. Aici veţi găsi de asemenea şi două piste de patinaj, un teatru al elfilor, şi spectacolul de circ al Orfei Moira. Toate îmbogăţesc un calendar de evenimente de neuitat.

Milan 3

Turtă dulce pentru cei mici la Târgul O Bej

 

Târgul O Bej

Dacă tot vorbim de Crăciun şi de evenimente organizate în cinstea acestei sărbători, la Milano se organizează un târg pe care nu aveţi voie să îl rataţi. Este vorba despre Târgul O Bej. Prima menţiune în tradiţia milaneză a Targului O Bej, chintesenţa Targul de Craciun la Milano, a fost făcută cu foarte mulţi ani în urmă. Acest eveniment se mândreşte cu un trecut istoric bogată, primul astfel de târg fiind organizat în 1288!. Timp de trei zile, mai exact între 5 şi 8 decembrie, în ziua de sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, micuţul vostru se va bucura de un adevărat rai al jucariilor, antichităţilor, bomboanelor, toate reunite în 400 de boxe colorate amplasate între Cattolica şi Castello Sforzesco.

Crăciun la Mediolanum Forum di Assago

Unul dintre cele mai populare locuri pentru petrecerea Crăciunului din Milano este Mediolanum Forum di Assago. La Mediolanum Forum di Assago, practic o piaţă ce le are pe toate vă va permite să vă petreceţi cât de mult timp vreţi aici, dar garantat veţi găsi ceea ce doriţi. Începând cu jucării vechi sau haine “vintage”, articole de tot felul sunt afişate pe tarabele vânzătorilor. Există mai mult de 450 de expozanţi care vin aici cu tot ceea ce au ei mai bun, şi să nu uităm de produse alimentare tradiţionale de Crăciun dar şi de spectacole de muzică live. Piaţa de Crăciun din Mediolanum Forum di Assago este un loc feeric în preajma sărbătorilor, dar de acest lucru vă puteţi convinge dacă mergeţi în Milano.

Milan 2

Piazza Duomo în preajma Crăciunului

 

Cu cel mic la brăduţul din Piazza Duomo

Cum şi plimbările sunt un aspect important în zilele liniştite ale Crăciunului, noi credem că nu ar strica să te aventurezi cu micuţul tău prin Piazza Duomo în preajma Crăciunului. Această piaţă este unul dintre simbolurile ”cu greutate” ale oraşului. În fiecare an Piazza Duomo din Milano găzduieşte un pom de Crăciun imens care iese în evidenţă cu cei 48 de metri înălţime, fiind amplasat chiar în centrul pieţei. Pe deasupra, dacă vii cu cel mic aici îl vei putea ajuta să aşeze un glob în acest pom de Crăciun, o activitate care sigur îl va încânta.

Panettone pentru cei mici

Cu toţii ştim că italienii au un produs celebru în lume care se serveşte cu ocazia Crăciunului. Despre Panettone vorbesc, pâinea dulceagă cu stafide, alune, bombonele sau cacao, un produs care este îndrăgit de oricine. Ei bine Panettone este originar din Milano, asta dacă nu ştiaţi deja acest lucru, iar aici veţi găsi una dintre cele mai bune patiserii din lume care face acest produs. Pentru cel mic va fi un deliciu Panettone-ul de la Sant Ambroeus care vine sub diferite forme şi totodată gusturi. Nu uitaţi că Panettone-ul italian poate fi un cadou perfect pentru cei dragi din ţară. Ambalat frumos şi cu un miros tradiţional de Crăciun produsul italian va fi ”vedeta” mesei voastre de Crăciun.

Cam atât pentru Crăciunul din Milano, şi mă repet aici, un oraş în care chiar merită să îţi petreci această sărbătoare înconjurat de cei dragi şi de prieteni.

Cât încă sunteţi prin România, trageţi un ochi şi pe UrbanKid.ro, pentru că acolo aveţi o rubrică specială cu tot felul de bunătăţi speciale pentru copii, care pot fi servite atât de Sărbătorile de Iarnă, cât şi zi de zi.

Nu uitaţi să trageţi cu ochiul după dulciuri! 😀


Surse foto: angelocesare/ Flickr.com, arco_ask/ Flickr.com şi flyingpurplemonkeys/ Flickr.com

Resurse: ciaomilano.it şi tripadvisor.com

Adauga un comentariu