Chinezii copiază şi turismul!

Chinezii construiesc replici ale oraşelor celebre

Ne este clar tuturor faptul că în China se pot găsi tot felul de replici, de la gadget-uri, până la jucării, haine de “firmă” sau orice altceva, dar de la asta la a copia turismul e cale lungă.

Eh, se pare că ei au vrut să demonstreze contrariul şi după idea “Noi putem!” chinezii şi-au ridicat oraşe-replici. Un bun exemplu este Tamisei sau “vechiul oraş englez” ce este situate pe malul râului Yangtze care este la care căutare printre chinezii care vor să petreacă în afara ţării, dar bugetul nu le permite. Asta nu este tot, pentru că în prezent se lucrează de zor la ridicarea oraşului-bijuterie Hallstatt din Austria. La ridicarea oraşului în Provincia Guangdong adică! 🙂

Pe de altă parte, construcţia replicilor are şi o cauză financiară. Gândiţi-vă că un chinez scoate din buzunar pentru vacanţe, pe parcursul unui an întreg, în jur de 535 yeni, adică undeva în jurul a 100 de dolari. Ce ar putea să facă un chinez cu 100 de dolari? Mai nimic, dacă vrea să iasă din ţară, aşa că se duce să viziteze “oraşele naţionalizate”.

Ai fost în China până acum?

Citiţi mai multe despre turismul din China pe capital.ro.

Sursă foto: Britrob/ Flickr.com.

Adauga un comentariu