Cea mai înaltă clădire din lume ar urma să fie construită în Azerbaidjan

Cea mai înaltă clădire din lume va fi construită în Azerbaidjan

Cea mai înaltă clădire din lume va fi construită în Azerbaidjan

Clădirea Burj Khalifa, momentan deţinătoarea titlului de cea mai înaltă clădire din lume, cu o mărime de 828 de metri, ar putea să piardă această titulatură în curând. O nouă clădire care ar urma să fie construită într-un arhipelag artificial pe ţărmurile Mării Caspice, la sud-vest de capitala Azerbaidjan-ului, Bakou, va fi, se pare, cea mai înaltă construcţie a globului, scrie gizmag.com.

Clădirea din Azerbaidjan propusă pentru a lua locul lui Burj Khalifa, va ajunge până la o înălţime de 1050 de metri, chiar mai înaltă decât Kingdom Tower cu 50 de metri, o altă construcţie impresionantă din Arabia Saudită. Potrivit celor de la News Az turnul azerilor va avea 189 de etaje urmând să fie construit de Avesta Consern în cadrul proiectului Khazar Islands. Clădirea aceasta va fi de fapt cel mai atractiv punct dintr-un arhipelag constituit din 41 de insule artificiale răspândite pe o suprafaţă de 2.000 de hectare.

Costurile turnului vor ajunge la aproximativ 20 de miliarde de dolari, în timp ce oraşul de pe arhipelagul pe care vi-l menţionam mai sus poate găzdui un milion de rezidenţi. În plus, se pare că metropola va fi „dotată” şi cu o pistă de Formula 1 în care se vor investi 100 de miliarde de dolari.

Înălţimea turnului va fi de 1050 de metri

Înălţimea turnului va fi de 1050 de metri

Compania care va construi clădirea susţine că va începe lucrările în 2015, urmând să o finalizeze în 2018-2019. Cât despre arhipelagul artificial, acesta va fi gata în 2022. Deşi planurile sunt măreţe, iar sumele anunţate sunt cu adevărat uluitoare, entuziasmul constructorilor este privit cu scepticism din moment ce întreaga planetă încă nu şi-a revenit complet din criza financiară. Despre acest turn puteţi afla detalii în plus şi de pe gizmag.com.

Surse foto: Ceyhun Ibrahimov/ Youtube.com

Adauga un comentariu