Ce trebuie să ştiu despre Amsterdam?

Plimbare de strazile orasului

La plimbare prin Amsterdam

Citiţi mai jos şi aflaţi TOTUL! “Totul” adică tot ce este interesant, ne ştiţi că nu am începe să vă povestim despre lucrurile pe care noi nu le-am încercat sau nu le-am încerca! 🙂

În ţara lalelelor toată lumea vrea să ajungă primăvara, aşa că să nu vă miraţi dacă alegeţi acest sezon şi vedeţi străzile pline de turişti. Asta nu înseamnă însă că e de evitat primăvara, pentru că primăvara înseamnă pentru Olanda culoare, dat fiind faptul că toate grădinile sunt pline de lalele. Pe scurt, orice perioadă este ok, chiar şi vara, când temperaturile sunt mai scăzute decât la noi, numai iarna zicem noi să nu vă planificaţi city break-ul pentru că veţi avea de furcă cu multe rafale destul de puternice de vânt!

Am mai spus-o şi o repet: cred că după ce veţi ajunge acolo şi după ce vă veţi caza primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi este să căutaţi un centru de închiriere pentru biciclete. Bicicleta poate deveni cel mai bun prieten al vostru în ceea ce priveşte transportul în Amsterdam. Apropo de transport, ar fi bine să aveţi la voi şi o hartă turistică a oraşului, iar pentru a afla despre sfaturile legate de siguranţa voastră citiţi tot textul de luni, pentru a vă informa cum se cuvine.

biciclete in Amsterdam

Cel mai bun mijloc de transport este bicicleta

Care sunt cele mai frumoase atracţii turistice din Amsterdam? Ufff, greu de spus, dar dacă veţi arunca un ochi prin lista noastră de marţi sunt singură că veţi descoperi cele mai faine atracţii pentru voi şi vă veţi face propria listă pe care să o respectaţi întocmai! Biserica Veche, Muzeul Van Gogh, Palatul Regal, Muzeul Municipal, Grădina Zoologică Artis sau vestitul Cartier Roşu! Toate acestea sunt doar câteva dintre punctele de interes ale Amsterdamului! Apropo de atracţii principale, mai avem câteva recomandări pentru voi, de data aceasta fiind vorba despre acele locuri care nu se află pe toate hărţile turistice, adică de acele locuri pe care mulţi turişti nu le iau în calcul, dar care pot face deliciul unei vacanţe! Să nu le rataţi! Ne-ar plăcea tare mult dacă am reuşi, cu ajutorul vostru, să mărim aceste două liste şi să descoperim totul legat de locurle care v-au plăcut vouă în Olanda! 🙂

Dragostea trece prin stomac, dar şi distracţia tot pe acolo trebuie să treacă pentru a fi maximă! 🙂 V-aţi prins nu? Nici nu aveam cum să nu vorbim şi despre ce mâncăm şi ce bem la Amsterdam. Câteva specialităţi tradiţionale olandeze, câteva sfaturi legate de localurile nici prea scumpe, nici prea ieftine, dar fiecare special în felul său!

Canale Amsterdam

Canalele oraşului, pe înserat

La final vă întreb doar atât: voi aţi fost plecaţi pe undeva şi v-aţi întors acasă fără cadouri pentru prieteni? Nu cred că s-a întâmplat asta! Ei bine, venim în ajutorul vostru şi vă spunem noi pe unde trebuie să umblaţi ca să cumpăraţi cele mai frumoase suveniruri şi dacă tot suntem la capitolul acesta aţi putea să vă luaţi o amintire şi pentru voi! Citiţi totul şi aflaţi când au loc cele mai important festivaluri din Olanda!

Nu uit să vă dau un pont: puteţi vizita Amsterdamul aproape gratis, nu rataţi povestea!

Gata! Am luat la puricat destul Amsterdamul! Promitem să revenim cu o altă destinaţie turistică pentru voi, dar doar dacă ne spuneţi şi nouă de ce v-ar plăcea să ajungeţi prin Amsterdam?

Surse foto: ♀Μøỳαл_Bгεлл♂/ Flickr.com, ♀Μøỳαл_Bгεлл♂/ Flickr.com şi Martin Schmid/ Flickr.com.

Aflați cum puteţi vizita Amsterdamul aproape gratis!

Adauga un comentariu