Ce obiective turistice vizităm în Geneva

Asa se vede Geneva din turnul Catedralei St. Pierre

Aşa se vede Geneva din turnul Catedralei St. Pierre

Ieri am povestit câte ceva despre care sunt lucrurile pe care toată lumea ar trebui să fie ştie înainte să plece în Geneva, iar astăzi venim cu cele mai importante locuri pe care le avem de văzut aici, pentru că sunt multe puncte de interes care nu trebuie ratate.

Primul dintre acestea ar fi chiar Lacul Leman sau Lacul Geneva, denumirea pe care o folosesc mulţi dintre turişti. Chiar dacă zona din jurul lacului oferă o mare varietate de activităţi pentru localnici şi turişti cred că cel mai fain lucru pe care îl poţi face în această zonă este pur şi simplu să te plimbi pe malul apei. O să ai cu siguranţă senzaţia că eşti nu lângă un lac, ci mai degrabă la ţărmul mării, datorită dimensiunilor.

Un lucru pe care ar trebui să-l aflaţi chiar de la început, pentru a nu avea surprize neplăcute, este faptul că localnicii sunt foarte punctuali, deh… nu degeaba Geneva este “oraşul ceasurilor”. Am zis că veţi avea surprize neplăcute pentru că, de exemplu, dacă un muzeu are drept oră de închidere setată ora 17:30 şi voi aţi ajuns aici la şi 20, peste fix 10 minute, deci abia când aţi apucat să plătiţi biletul de intrare şi să păşiţi în muzeu, veţi afla că programul s-a terminat, veţi fi rugaţi să părăsiţi muzeul, fără alte explicaţii suplimentare, exceptând faptul că… acesta este programul.

Lăsăm toate aceste informaţii la o parte şi propun să trecem direct la atracţiile turistice pe care niciun vizitator nu trebuie să le rateze în Geneva.

    Fantana Jet dEau

    Fântâna Jet dEau

  1. Fântâna Jet d’eau (Fântâna Jet d’eau)

    Fântâna se află chiar în “mijlocul” Lacului Leman şi este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Geneva, pentru că aruncă apa până la o înălţime de 140 de metri. Mai mult decât atât, fiecare jet de apă are nu mai puţin de 7.000 litri. Este una dintre cele mai înalte fântâni din lume şi trebuie musai să ajungeţi să o vedeţi şi după ce se înserează, pentru că întregul spectacol este luminat.

    Are şi o istorie foarte interesantă în spate. Se spune că apa era folosită astfel în trecut pentru a elibera presiunea din instalaţia de pe Ron care producea energie eletrică, însă oamenilor le-a plăcut atât de mult spectacolul încât au dorit o astfel de fântână permanent.

  2. Palatul Naţiunilor (Palais des Nations)

    Palatul Naţiunilor din Geneva este cel mai mare centru diplomatic din întreaga lume. Ridicat în anul 1930 a fost construit pentru a fi “casa” Ligii Naţiunilor, ce a devenit apoi ONU sau Organizaţia Naţiunilor Unite.

    Instituţia este situată în Ariana Park, loc care merită de asemenea atenţia voastră odată ce aţi ajuns aici (mai ales că parcul a fost donat autorităţilor locale de către Gustave de Revilliod de la Rive cu 3 condiţii: ca acesta să-şi aibă locul de veci în parc, păunii să umble liber acolo în orice perioadă a anului şi ca parcul să fie accesibil publicului oricând)

    Un alt lucru interesant şi bine de ştiut este faptul că sub Palatul Naţiunilor se află şi acum un document pe care sunt inscripţionate numele Ligii Naţiunilor şi a statelor membre, o copie a Pactului Ligii şi de asemenea monede din toate statele din liga dina X-a Adunare. Un fel de capsulă a timpului care va rămâne acolo pe vecie.

  3. Catedrala St. Pierre (St. Pierre Cathedral)

    Atunci când ajungem într-un oraş nou nu avem cum să ratăm o catedrală sau o biserică. Nici Geneva nu face excepţie, însă la Catedrala St. Pierre nu intrăm, doar pentru faptul că lăcaşul este unul dintre cele mai frumoase din oraş prin arhitectura sa, ci şi din alte motive. Primul este că aici avem cel mai înalt punct din oraş: turnul din nordul catedralei care oferă o privelişte incredibilă asupra Genevei. Al doilea motiv este faptul că la subsol se află Muzeul de Arheologie, cu tot felul de obiecte de artă vechi descoperite sub Catedrala din Geneva.

  4. Ceasul cu flori

    Ceasul cu flori din Grădina Englezească

  5. Grădina Englezească (Jardin Anglais)

    Eu sunt de părere că în orice city break trebuie să vedem şi un parc. Şi asta nu doar datorită naturii, ci pentru că în astfel de locuri vedem de obicei localnicii şi felul lor de a fi. În Geneva nu aveam cum să aleg alt loc decât Grădina Engleză, care, pe lângă frumuseţea ei, are şi un alt punct de interes care adună toate privirile.

    Ceasul din flori este o adevărată emblemă a Genevei. Cu peste 6.500 de flori colorate dispuse pe opt cercuri concentrice, indiferent de anotimp, toţi cei care trec prin Grădina Englezează se vor opri aici. Nici nu au cum să nu o facă, mai ales că ceasul realizat din plante măsoară aproximativ 2 metri şi jumătate, ceea ce-l face destulde greu de ratat.

  6. Sera şi Grădina Botanică (Conservatory and Botanical Gardens)

    Şi dacă tot suntem la capitolul natură, atunci nu uit să vă spun câteva cuvinte şi despre Grădina Botanică din oraş.

    Este una dintre cele mai mari grădini de acest fel din Europa, sera are peste 16.000 de specii diferite de plante.

    Gradina Botanica

    Din Grădina Botanică din Geneva

    În plus, tot aici sunt mai multe spaţii amenajate pentru a atrage privirile, precum grădina cu roci sau parcul cu animale.
  7. Muzeul Patek Philippe (Patek Philippe Museum)

    Ultimul obiectiv turistic pe ziua de astăzi, dar cu siguranţă nu cel din urmă este Muzeul Patek Pilippe. Nu degeaba i se spune Genevei că este “oraşul ceasornicarilor”. Unele dintre cele mai cunoscute nume din lume din industria ceasurilor îşi au originile aici. Printre acestea se află şi faimosul brand Patek Philippe care are propriul muzeu, unde sunt adunate ceasuri din toate timpurile.

    Muzeul prezintă adevărate opere de artă, dacă ne gândim la faptul că unele datează din secolul al XVI-lea, dar şi cele mai noi piese semnate Patek Phillipe.

La final, nu-mi rămâne decât să vă promit că mâine voi reveni cu atracţii inedite din Geneva şi să vă rog pe voi să-mi completaţi lista de mai sus cu ce alte puncte de interes credeţi că ar mai trebui să fie cunoscute de un turist ce nu a păşit încă în Elveţia. 🙂

Surse foto: r-z/ Flickr.com, mou-ikkai/ Flickr.com, kathleena20/ Flickr.com şi jon gos/ Flickr.com.

Resurse: geneva.info şi geneve-tourisme.ch.

Adauga un comentariu