Ce mini-vacanţe ne putem face în 2012. Zilele libere şi sărbătorile legale ale acestui an

Unde ne facem mini-vacantele anul acesta

Unde ne facem mini-vacantele anul acesta

Pot face pariu cu voi că majoritatea celor îndrăgostiţi de city break-uri îşi iau concediu pentru a plecat într-o vacanţă binemeritată. Ce presupune însă asta? Păi înseamnă complicaţii la locul de muncă de unde sunt necesare cereri şi învoiri şi semnături peste semnături, astfel încât ajungi să te întrebi dacă mai are rost să pleci în concediu ţinând cont de toată bătaia de cap rezultată din această procedură.

Cel mai simplu ar fi să pândeşti zilele libere din punct de vedere legal, aşa că atunci vei avea prilejul să pui la cale cele mai năstruşnice mini-vacanţe la care e puteai gândi vreodată. Care sunt însă zilele libere din punct de vedere legal? În total sunt vreo 11 pentru moment, răspândite pe tot parcursul anului. Din păcate însă, şapte au picat în cursul săptămânii, iar patru taman în weekend.

Prima sărbătoare legală din 2012 este:

  • 1-2 ianuarie
  • Sau Anul Nou, date care au picat duminică şi luni. La această sărbătoare de obicei tot românul chefuieşte printre rude sau vecini, prieteni sau amici, aşa că cel mai indicat este să petreceţi în familie. Totuşi, dacă vreţi să fiţi o leacă mai neconvenţionali puteţi să mergeţi într-o mini-vacanţă la Zurich, adicî într-unul dintre cele mai civilizate oraşe ale Europei.

  • 15-16 aprilie
  • Mergând mai departe ajungem la al doilea punct culminant din punct de vedere al mini-vacanţelor. Prima şi a doua zi de Paşte, care vor pica tot duminică şi luni. Sfatul meu este să vă luaţi inima în dinţi şi să mergeţi la Salonic. Grecia e aproape iar tarifele pentru o mini-vacanţă elenă sigur nu vă va lăsa portofelele goale. În plus veţi avea ocazia să cunoaşteţi o ţară foarte frumoasă.

    Amsterdam, unul dintre cele mai primitoare orase

    Amsterdam, unul dintre cele mai primitoare oraşe

  • 1 mai
  • Poate una dintre cele mai preferate zile libere la români este 1 mai, sau ziua internaţională a muncii, care anul acesta va pica într-o marţi. De 1 mai cea mai tare mini-vacanţă poate fi în Olanda la Amsterdam. Nimic nu se compară ca oraşul acesta nordic în soarele începutului de primăvară. Va fi destul de cald şi nu suficient de rece încât să vă strice planurile pentru plimbări sau bizitat obiective turistice. O altă mini-vacanţă, fie ea cât de scurtă, pentru 1 mai, ar merge şi pe plaiuri italieneşti, mai exact în Florenţa.

  • 3-4 iunie
  • Mergem mai departe cu datele care ne indică sărbătorile legale şi oportunităţile de mini-vacanţe şi ajungem la Rusalii. Prima şi a doua zi de Rusalii, între 3 şi 4 iunie, adică duminică şi luni avem liber. Fiind într-o perioadă călduroasă, adică un început promiţător de vară, cred că ne putem pune la cale o nouă mini-vacanţă. Ce ziceţi dacă am vizita Parisul, acasă la francezi? O altă destinaţie bună pentru aşa ceva este şi Porto. Orăşelul acesta cochet sigur vă va cuceri, iar farmecul şi felul portughezilor de a fi sunt doar bonusuri.

  • 15 august
  • Tot pe timp de vară, dar ceva mai la final vine Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august, anul acesta într-o miercuri. Mai greuţ aici să ne facem un mini-concediu, dar dacă avem şefi îngăduitori, ne luăm liber joi şi vineri şi mergem la Copenhaga. Capitala daneză promite multe şi oferă şi mai multe. Veţi vedea că scandinavii sunt oameni cu cine îi respectă, iar o vacanţă aici vă va demonstra asta.

    Prin Sankt-Petersburg

    Prin Sankt-Petersburg

  • 1 decembrie
  • Facem un salt de la cald la frig, pentru că revenim cu zilele legale calendaristic vorbind direct în iarnă. Pe 1 decembrie se sărbătoreşte ziua naţională a României, festivitate care pică sâmbăta. Ce mini-vacanţă putem facem cu această ocazie? Dacă tot vorbim de iarnă cel mai bine ar fi să o luăm ca atare. Aşa că un mini-concediu la Sankt-Petersburg nu ar fi rău. În Rusia poţi să fii cum vrei tu, doar să ai haine ceva mai grosuţe, temperaturile sunt ceva mai scăzute ca la noi.

  • 25-26 decembrie
  • Nimeni nu are cum să uite de una dintre cele mai importante zile libere, atât calendaristic şi religios. Desigur că vprbesc despre Crăciun. Anul acesta vor fi cinstite prima şi cea de-a doua zi a naşterii lui Hristos, respectiv pe 25 şi 26 decembrie. Fiind vorba de Crăciun v-aş recomanda pentru mini-vacanţă să petreceţi în această perioadă a anului în Ierusalim. Ar mai fi două zile, momentan în tratative pentru promulgare ca şi sărbători legale, dar nu vrem să cobim încă. Aşadar, vom vedea dacă 30 noiembrie, sau ziua Sfântului Andrei, şi 10 mai, sau Ziua Independenţei, vor fi integrate în acest calendar.

    Surse foto: Magharebia/ Flickr.com, Moyan_Brenn (I’m Back)/ Flickr.com şi c_pichler/ Flickr.com

Adauga un comentariu