Ce mâncăm în Rimini: pizza şi paste la malul mării

piadina

Piadina

În Rimini toată lumea mănâncă la malul mării! 🙂

Odată ajunşi în Rimini nu aveţi cum să nu luaţi masa la unul dintre restaurantele de pe litoralul mării Adriatice. Puteţi să-i spuneţi moft, dar e clar că nu puteţi să bateţi atâta drum şi să nu aveţi parte măcar de o cină romantică. E adevărat, cele mai multe dintre localurile de la malul mării sunt unele de lux, însă repet: dacă tot ajungeţi aici măcar să aveţi ce povesti când vă întoarceţi în ţară. Şi pentru că e corect să vă spun şi câteva dintre cele mai bune şi mai lăudate restaurante vă sfătuiesc să alegeţi măcar unul dintre următoarele: Lo Squero, Il Lurido, Guido Da, Marinelli.

Parcă întregul oraş este unul gândit pentru turişti. E drept că şi mulţi italieni se “mută” pe timp de vară aici, aşa că probabil acesta este un alt motiv pentru care atât serviciile, cât şi restaurantele sunt unele ticsite de vizitatori mai ales în vârful de sezon. Cu greu veţi putea găsi un restaurant pentru localnici, mai toţi afaceriştii din oraş şi-au îndreptat atenţia către cei care vin aici câteva zile şi au buzunarele destul de pline încât să le majoreze profitul.

Programul pentru servit masa în restaurantele din Rimini este cam ca al nostru: micul dejun îl puteţi servi de la ora 7, apoi prânzul între 12 şi 15, iar cina de la 19:30. Cei care uită să mănânce seara şi vor să guste câte ceva după ora 23 vor trebui să caute localurile care sunt încă deschise, programul la cele mai multe restaurante se termină în jurul orei 23.

Ce găsim în meniuri

Pizza in forma de inima

Pizza în formă de inimă

Aşa cum era de aşteptat într-un oraş aflat la malul mării, în meniuri sunt multe preparate din peşte. Interesant este că la fiecare masă vom primi vestitele “piadina”, care îşi au istoria chiar în Rimini. Este vorba de nimic altceva decât nişte lipie făcută în casă. Apropo de asta, cel mai cunoscut “junk food” din Rimini este chiar piadina, umplută cu tot felul de lucruri. La restaurant se serveşte de obicei cu mezeluri sau o brânză dulce numită “squacquerone”.

În meniuri descoperim şi vestitele paste şi tipuri de pizza “de la mama lor”, dar mai multe despre acestea puteţi citi în articolul despre mâncare şi băutură tradiţionale din Veneţia, pentru că în mare sunt cam aceleaşi lucuri, deh… vorbim tot despre italieni.

Dacă vă grăbiţi veţi da la orice pas de chioşcuri sau tarabe unde se vând de la salate cu fructe de mare, la tot felul de alte snacksuri mai mult sau mai puţin sănătoase, iar preţurile sunt de cele mai multe ori foarte decente, de doar câţiva euro.

Pentru cei care preferă să mănânce specialităţi chinezeşti sau mai ştiu eu ce feluri din bucătăria internaţională nu vă faceţi griji: veţi avea de toate pentru toţi, deşi eu una cred că e un pic ciudat să ajungi într-o locaţie nouă şi să nu ai curiozitatea să guşti din toate preparatele tradiţionale.

Vegetarienii vor fi şi ei fericiţi în Rimini: toate localurile au meniuri speciale pentru ei, există pizza fără pic de carne, paste sau platouri cu tot felul de brânzeturi (pentru aceia care preferă stilul lacto-vegetarian)

Evenimentele speciale duc la restaurante speciale

Dacă ajungeţi în Rimini pentru a sărbători un eveniment special, atunci trebuie să vă îndreptaţi către cartierul Borgo San Giuliano. Aici este “casa” celor mai multe restaurante de top. Un lucru bine de ştiut este faptul că trebuie să vă faceţi şi o rezervare

La un pahar cu vin

La un pahar cu vin

înainte, pentru a fi siguri că nu bateţi drumul degeaba şi nu aveţi o masă la dispoziţie.

Ce avem de băut

Sau mai bine spus: unde bem un pahar cu vin? Căci de cele mai multe ori cina pentru italieni înseamnă clar şi un pahar mare cu vin. Tot la un local situat pe malul mării v-aş recomanda să beţi un pahar cu vin…

Sortimentele sunt de tot felul, numai să vă decideţi dacă vreţi un vin alt sau unul roşu. Recioto di Soave şi Renobilis sau Amarone, Bardolino, Bianco di Custoza, Rosso di Garda, Recioto di Valpolicella, Soave – acestea sunt doar câteva dintre vinurile care se află în mai toate meniurile din Rimini.

Am scăpat ceva din vedere? Voi ce aţi mâncat bun în Rimini?

Sursă foto: PedalAtlet/ Flickr.com, luca.sartoni/ Flickr.com şi Siri B.L./ Flickr.com.

Adauga un comentariu