Ce avem de vizitat la Lisabona

malul raului Tagus

Imagine de pe malul Râului Tagus

Vă spun încă de la bun început, ca nu care cumva să uit, să nu pierdeţi din vedere existenţa Lisabona Card, un card care oferă atât transport în comun gratuit în oraş, cât şi intrare gratuită la multe dintre atracţiile turistice din Lisabona şi multe reduceri pentru alte bilete de intrare. Despre acest card magic am povestit mai multe ieri, dar voiam doar să mă asigur că nu-l uitaţi.

Acestea fiind spuse, timp să aveţi, pentru că la Lisabona sunt multe de vizitat. Există, de asemenea, multe puncte de interes care nici măcar nu sunt pe hărţile cu atracţii turistice, precum Parcul Natural Monsanto, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din întreaga lume. Chiar e păcat să ajungeţi până la Lisabona şi să nu treceţi şi pe aici, lucru valabil şi dacă ne referim la o plimbare pe oricare dintre străzile cu pavele din oraş sau o altă plimbare la lăsarea serii pe malurile Râului Tagus. Cu toate că Lisabona are suprafaţa mult mai mică în comparaţie cu celelalte capitale din Europa, oraşul care se întinde pe vestitele dealuri abrupte are multe de oferit. Puteţi începe să aflaţi ce poate oferi oraşul cititind mai jos despre obiectivele turistice propuse de noi.

 1. Monumentul Descoperirilor (Padrão Dos Descobrimentos)

  Monumentul Descoperirilor a fost ridicat pentru comemorarea a nu mai puţin de 500 de aniversări de când Prinţul Henric Navigatorul a trecut în nefiinţă.

  De la depărtare, mai că poţi jura că nu este vorba despre un monument, ci despre un vas cu trei pânze gata, gata să plece pe apă, numai că odată ce te vei apropia vei vedea nu doar că este o construcţie, ci şi sculpturile unor figuri precum Vasco da Gama, Magellan sau alţi exploratori care au scris, prin poveştile lor, istoria.

  În interiorul clădirii au loc tot felul de expoziţii sau proiecţii de film despre Lisabona, iar pentru aceia dintre voi care vreţi să vedeţi oraşul de sus să ştiţi că puteţi ajunge în vârful “corabiei” cu ajutorul unui lift.

 2. Periscopul din Turnul lui Ulise

 3. Castelul Sfântul George (Castelo de Sao Jorge)

  De la o construcţie care seamănă, de la depărtare, uimitor de bine cu o corabie, trecem la un castel ce se poate vedea din orice punct al Lisabonei.

  La intrarea în Castelul Sfântul George se poate vedea o statuie a Regelui Alfonso Henriques, dar şi câteva dintre turnurile care amintesc de perioada de glorie a castelui, perioada în care nu mai puţin de 18 turnuri vegheau asupra oraşului.

  Dacă urcaţi aici, trebuei să ştiţi că aveţi voie să admiraţi îndeaproape turnurile, în sensul că puteţi chiar să vă urcaţi în ele pentru a admira mai bine zidurile cetăţii de apărare. Apropo, puteţi întreba care este turnul lui Ulise, pentru că aici se află un fel de periscop care, cu ajutorul unei oglinzi, proiectează imaginea întregului oraş pe o masă ce se află chiar în faţa voastră. Drăguţ, aşa-i?

 4. Mânăstirea Jeronimo (Jerónimos Monastery)

  Mânăstirea este impresionantă! Pe lângă faptul că aici se află mormântul lui Vasco da Gama, veţi rămâne surprinşi când veţi vedea cât de bine sunt puse la punct toate detaliile. De exemplu, fiecare coloană este sculptată diferit, cu multe motive marine sau corali ori monştri marini, iar decorul plin de sculpturi în relief din interior îşi taie răsuflarea.

 5. Podul Vasco da Gama (Torre Vasco da Gama)

  Este cel mai lung pod din întreaga lume, el măsurând 17.2 kilometri în lungime. Se pare că atunci când a fost ridicat podul, s-au luat mai multe măsuri speciale pentru protecţia unei specii rare de păsări. Cu alte cuvinte, sute de păsări au avut cuiburile relocate pentru a nu fi deranjate prea tare din cauza lucrărilor la pod. Asta aşa, doar ca să vă daţi seama de felul de a fi al localnicilor.

 6. Atractii Lisabona

  Atracţii turistice din Lisabona

 7. Turnul Belem (Belém Tour)

  Turnul îmbină multe motive gotice cu altele maure şi a fost ridicat pentru a apăra estuarul Râului Tagus.

  Şi aici ne lovim tot de minuţiozitatea cu care localnicii construiesc totul, pentru că o să vedeţi din prima zidurile exterioare care sunt împodobite cu sculpturi care reprezintă o frânghie, iar parapeţii au formă de scut. Interesant este şi faptul că în faţa turnului stă parcă de veghe un monument care îl comemorează pe Gaga Coutinho, primul portughez care a trecut Atlanticul în avion.

 8. Muzeum Calouste Gulbenkian (Fundacao Calouste Gulbenkian)

  Până acum nu am adus aminte deloc despre galeriile de artă din Lisabona sau de muzeele dedicate artelor, dar asta nu înseamnă că nu există şi astfel de locuri, ba dimpotrivă. Trebuie să vă faceţi timp pentru a vedea Muzeul Calouste Gulbenkian, care are una dintre cele mai mari şi impoatente colecţii particulare de artă din lume.

  Calouste Gulbenkian, aşa cum este numit şi muzeul, este proprietarul colecţiei de artă şi este de asemenea şi a fost şi unul dintre cei mai înstăriţi oameni ai secolului XX, spuneau revistele de specialitate.

 9. Muzeul Maritim (Museu da Marinha)

  Muzeul este un simbol al Portugaliei şi este, în acelaşi timp, şi unul dintre cele mai importante muzee de acest fel din Europa, căci are o colecţie de 17.000 de exponate, cea mai veche dintre acestea fiind o statuie din lemn care îl reprezintă pe Arhanghelul Mihail.

Acestea fiind spuse, voi ce credeţi că ar mai fi de văzut în Lisabona? Sau nu aţi ajuns încă şi abia acum vă documentaţi cu privire la atracţiile turistice al căror prag îl veţi trece? 🙂

Citiţi despre alte atracţii din Lisabona şi pe Travelgirls.ro.

Resurse: tripadvisor.com şi virtualtourist.com.

Citiţi despre alte atracţii din Lisabona şi pe Travelgirls.ro.

Adauga un comentariu