Ce avem de vizitat în Rimini

Arcul lui Augustus

Arcul lui Augustus

Dacă ieri am povestit despre tot ce trebuie să ştii înainte de a pleca la Rimini, astăzi trecem la obiectivele turistice de neratat. Pare ciudat daptul că într-o staţiune turistică avem şi multe atracţii turistice, dar, dat fiind faptul că Rimini este un oraş cu o istorie importantă în spate, nu aveam cum să trecem peste capitolul acesta, mai ales că avem ce să vedem şi ce să ne impresioneze.

Nu am cum să nu încep chiar cu Podul Podul Tiberius sau Ponte Tiberio, aşa cum îl ştiu italienii care locuiesc în Rimini Podul traversează Râul Marecchia, numit în trecut Ariminus. Este o contrucţie inedită, imensă cu cinci arcade.

 1. Castelul Sismondo (Castel Sismondo)

  Trecând la monumente, cred că cel mai important obiectiv turistic este Castelul Sismondo. A fost ridicat în secolul XV-lea, la ordinul lui Sigismondo Pandolfo Malatesta, de unde şi numele acestui castel. Timpul şi-a lăsat amprenta şi peste acest monument, dar, din fericire, astăzi putem admira intrarea dinspre oraş, iar cei care ştiu latină poate ne traduc şi nouă ce scrie pe zidul exterior, căci avem un text sculptat în peretele castelului.

 2. Templul Malatesta (Templo Malatestiano)

  O altă atracţie turistică de neratat este Templul Malatesta. Edificiul este unul din marmură şi este de jur împrejurul Bisericii Gotice Sfântul Francisc. De admirat aici nu este doar stilul impresionant al clădirii, ci şi operele de artă din interiorul ei, precum fresca realizată de Piero della Francesca sau mai multe sculpturi sau basoreliefuri semnate de Agostino di Duccio, dar şi o pictură a lui Giorgio Vasari.

 3. Church of St. Agostino

  Church of St. Agostino

 4. Biserica Sfântul Augustin (Church of St. Agostino)

  Dacă tot suntem la capitolul biserici atunci nu pot să nu aduc aminte despre Biserica Sfântul Augustin, care se numea odată Biserica Sfântul Ioan. Este împodobită cu fresce ale lui Giovanni din Rimini.

  Această biserică a fost chiar catedrala oraşului între anii 1798 – 1809.

 5. Muzeul Goţilor (Gothic Museum)

  Peste 3.500 de obiecte din Al Doilea Război Mondial sunt păstrate pentru curioşii care trec pragul muzeului. De la arme, la uniforme, vedere, texte sau tot felul de obiecte care au fost aduse de localnici, toate aduc aminte de marile bătălii din timpul războiului.

  Dacă ideea de a păşi dintr-o parte în alta a unui muzeu nu este tocmai pe placul vostru, atunci puteţi alege filmele documentare care rulează aici pentru vizitatori.

 6. Arcul lui Augustus (Arch of Augustus)

  Arcul lui Augustus este cel mai vechi arc păstrat în Italia, unii spun că de fapt este chiar cel mai vechi din Europa. A fost ridicat în anul 27 Î.H.

  Este nelipsit din toate ghidurile turistice, iar localnicii îl consideră un adevărat simbol al oraşului. Are 17 metri în înălţime, a fost ridicat la cererile împăratului Augustus, de aici şi numele.

 7. Castelul Sismondo

  Castelul Sismondo

 8. Piaţa Trei Martiri (Piazza Tre Martiri)

  Ultimul obiectiv turistic pentru astăzi, dar cu siguranţă nu cel din urmă este Piaţa Trei Martiri. Este cea mai mare piaţă din Rimini. Aici se adună atât localnicii care vor să ia o gură de aer şi să se relaxeze, cât şi turiştii care se odihnesc după un drum lung petrecut între atracţiile turistice şi plajă. O statuie a lui Cezar este aşezată într-un colţ al pieţei şi, de asemenea, chiar în centrul ei se află Biserica Sfântul Antonio.

Sunt convinsă că am pierdut din vedere multe atracţii turistice interesante şi importante, aşa că vă rog pe voi să completaţi lista cu locuri de neratat din Rimini.

Surse foto: GeoSearch Italia/ Flickr.com, rimini.it şi riviera.rimini.it.

Resurse: visit-rimini.com şi riminiturismo.it.

Comentarii 5
 1. De la gara din Rimini, cu autobuzul 8 , se poate merge la Parcul ” Italia in miniatura ”. Mai puteti vedea Delfinariul, Parcul de distractii Fiabilandia, Parcul tematic al aviatiei, Muzeul National al Motocicletelor. De asemenea la Rimini, in baza tipului pe care il aveti sau vreti sa il dedicati vizitelor puteti lua Orange Ticket Park, cu reduceri pentru biletele de intrare, sau Orange Ticket Musei, cu reduceri la biletele de intrare in muzee, plus liber acces la transportul public. Sunt valabile 3 sau 7 zile.
  In afara orasului, dupa mine mai merita si Acvariul din Cattolica.

 2. Ups…nu era intentia mea :D..scuze 🙂

 3. Atunci m-am mai linistit 🙂

Adauga un comentariu

Rimini
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica