Ce atracţii inedite ai de văzut la Torino

Parco del Valentino

Parco del Valentino

V-am promis încă de ieri că astăzi vom povesti despre atracţiile inedite din Torino, adică despre acele locuri pe care nu toată lumea le ştie şi nici în toate ghidurile turistice nu apar, aşadar mă ţin de cuvânt şi am ales câteva dintre locaţiile speciale din oraş.

Adevărul este că mi-a fost un pic cam greu să le aleg pe cele de mai jos, pentru că sunt foarte multe obiective turistice în localitate, dar nu am cum să vă spun despre toate. Timpul e limitat şi cred că vreţi să aveţi câteva ore şi pentru somn şi altele de petrecut prin restaurantele sau barurile din Italia, asta ca să nu mai pomenesc despre evenimente care au loc aici an de an sau festivaluri tradiţionale pe care ar fi genial să le prindeţi în vacanţa voastră.

 1. Parcul Valentino (Parco del Valentino)

  Parcul este situat chiar pe malurile Râului Po sau Murazzi. Este unul dintre locurile de joacă cu cea mai lungă istorie în spate din Torino şi dacă vreţi să faceţi un picnic şi să uitaţi un pic de agitaţia din oraş, Parcul Valentino este locul perfect pentru asta.

  Este plin de păduri în miniatură, are chiar o grădină specială destinată rocilor şi o alta pentru trandafiri şi a fost deschisă pentru prima dată în secolul al XIX-lea, precum o “grădină romantică”.

  Dacă aveţi un pic de noroc, aici veţi găsi şi tot felul de spectacole în aer liber, ba chiar cinema în aer liber, care are loc mai ales pe timp de vară.

  Tot de aici puteţi să închiriaţi biciclete din mai multe centre ce sunt situate în parc.

 2. Piazza Castello

  Piazza Castello

 3. Grădina Botanică (Orto Botanico)

  Şi pentru că tot am început cu un spaţiu verde, nu pot să nu pomenesc nimic legat de Grădina Botanică din Torino. Este a Universităţii Torino din secolul XVIII-lea.

  E un loc plin de culoare, plante şi flori de tot felul sunt aduse în atenţia vizitatorilor, iar un loc special ce trebuie văzut este dealul artificial realizat în anul 1960, care este şi “casa” unei colecţii de plante care cresc pe roci.

 4. Piaţa Castello (Piazza Castello)

  Istoria pieţei începe în secolul al XIV-lea, când prinţesa Acaia a decis să demoleze construcţiile din zonă şi să realizeze acest loc pentru evenimentele “de soi”. În centrul pieţei este Palatul Madama, iar locul este unul care, în timp, a devenit cel mai important punct de întâlnire al localnicilor.

 5. Galeria Subalpina (Galleria Subalpina)

  Galeria Subalpina este unul dintre cele mai frumoase şi mai elegante locuri din oraş. Arcada leagă Piaţa Castello şi Piaţa Carlo Alberto, dar de departe nu acesta este cel mai important lucru, ci arhitectura sa şi faptul că aici descoperim, parcă departe de ochii curioşilor, tot felul de localuri incredibile.

  Celebrul filosof german Nietzsche a locuit aici, iar după o vizită, Mark Twain a rămas impresionat de loc. Localnicii spun că locul aduce noroc celui care-l vizitează, deci nu-l rataţi.

 6. Galleria Subalpina

  Galleria Subalpina

 7. Piaţa Statuto (Piazza Statuto)

  Aţi auzit de magia din Torino? Nici eu până să nu mă informez despre Piaţa Statuto,. Se spune că acest loc face parte din două triunghiuri de magie: unul de magie albă, cu alte două puncte din Praga şi Lyon, iar al doilea de magie neagră, cu Londra şi San Francisco.

  Piaţa este considerată a fi “inima neagră” a oraşului. Legendele vechi povestesc chiar că aici sunt porţile iadului. Nu ştiu de unde şi până unde au apărut aceste poveşti, dar ştiu sigur că e de văzut acest loc, fie că voi credeţi în toate aceste lucruri ori ba.

Gata şi cu obiectivele turistice inedite pentru că trebuie să aveţi timp de toate în city break-ul la Torino, unde mai pui că mai sunt şi multe alte lucruri de făcut, cum ar fi să ajungeţi la evenimente tradiţionale sau la festivaluri din zonă ori să gustaţi din mâncarea bună a bucătarilor italieni.

Vă invit mâine să povestim despre ce mâncăm şi ce bem în Italia şi în Torino, dar nu înainte să-mi spuneţi: am pierdut din vedere vreun loc interesant din oraş?

Surse foto: Eric Borda/ Flickr.com, singingbeagle/ Flickr.com şi Giorgio Brida/ Flickr.com.

Resurse: touristplace.info şi visitatorino.com.

Adauga un comentariu
Torino
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica