Ce ai de văzut la Munchen

Munchen noaptea

Munchen pe timp de noapte

Aşa cum v-am obişnuit marţi, după ce luni luni vă povesteam despre informaţiile pe care trebuie să le ştiţi despre Munchen, astăzi vă aducem cele mai importante atracţii din oraş, ca atunci când veţi fi pe drum înspre city break-ul vostru de vis sau poate chiar ajunşi acolo, să nu care cumva să fiţi în pană de idei privitor la ce aveţi de vizitat!

În Munchen, nemţii s-au dat peste cap şi au creat un adevărat oraş cultural, care are muzee din plin, parcuri din belşug şi spaţii de agrement apetisante. Tot felul de locuri, unele mai interesante decât altele, păcat că timpul nu ne permite însă să le putem vizita pe toate într-o scurtă vacanţă. Am încercat astfel să facem o selecţie pentru voi, dar dacă voi sunteţi de părere că ar mai fi ceva de adăugat, vă aşteptăm cu mare drag comentariile cu privire la alte atracţii principale.

 • Muzeul „Deutsches”

  Cui nu îi plac tehnologiile sau invenţiile? Fac pariu cu voi că nu există om care să nu aibă la suflet locomotivele vechi cu abur, sau pe diesel, vasele cu pânze ori roboţii industriali. Tot felul de minuni ale tehnologiei omeneşti sunt adunate şi expuse pentru tot ochiul privitor la Muzeul „Deutsches” din Munchen.

  Locul aceasta este unul dintre primele muzee cu temă ştiinţifico-tehnologică, iar în fiecare an cam 1.3 milioane de persoane îi trec pragul. Ca şi suprafaţă, „Deutsches” are 50.000 de metri pătraţi şi este unul dintre cele mai „râvnite” situri din Germania.

 • Biserica Sfântul „Petru”

  Dacă eşti fan biserici pline de istorie, în Munchen multe dintre ele îţi taie pur şi simplu respiraţia, aşa că te sfătuiesc să respiri adânc şi să începi cu Biserica Sfântul „Petre” din oraş, fiind una dintre cele mai importante şi cele mai mari.

 • Palatul Nymphemburg

  Aşezământul este unul ca rupt din poveste, şi este recunoscut ca unul dintre punctele cele mai „iubite” de turişti. Palatul acesta este construit în stil baroc şi este amplasat în partea vestică a Munchenului. Pe timp de vară monarhii bavarezi îşi petreceau aici vacanţele.

 • Parcul Olimpic Munchen

  Parcul bavarez este în câteva cuvinte un centru internaţional de evenimente sportive şi nu numai. Aici vă puteţi încumeta la o promenadă pe cinste, alături de familie sau cu oricine sunteţi la drumeţie. Clădirile din cadrul parcului sunt unice, iar până acum destul de multă lume a vizitat zona. Cam 182 de milioane de oameni au fost pe aici, şi dacă vi se pare o cifră mică, să ştiţi că nu e chiar aşa, din moment ce spaţiul de agrement încă atrage oameni în fiecare an.

 • acvariu Munchen

  Acvariul din Munchen

 • Acvariul din Munchen

  Atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, acvariul din Munchen este o atracţie ce nu trebuie ratată! De ce? Păi unde mai vedeţi voi tot felul de vieţuitoare care mai de care mai stranii?

  Chiar dacă nu este un loc care să impresioneze prin dimensiunile lui, cel din Germania are un lucru pe care nu-l poţi găsi peste tot: toate acvariile sunt rotunde şi nu dreptunghiulare ca în alte ţări, iar dacă aveţi norocul sau ghinionul (depinde de ceea ce consideră fiecare) vă puteţi trezi că un angajat de aici deschide un astfel de bol chiar în faţa voastră şi vă pune în mână o scoică ori un melc sau orice altceva din interiorul acvariului care tocmai a fost deschis!

 • Pinacoteca Veche

  Pinacoteca Veche sau Alte Pinakothek, aşa cum este ea cunoscută printre localnici, a fost, în momentul lansării, una dintre cele mai mari clădiri din lume dedicate artelor! Colecţia de opera de artă pentru care a fost construită clădirea este una dintre cele mai valoroase din lume, ba chiar muzeul din interior are în prezent mai bine de 30.000 de opera de artă.

 • Aşa arată centrul oraşului

 • Muzeul BMW

  Nouă ne plac maşinile şi sunt convins că şi vouă vă plac, aşa că nu ar strica dacă, fan adevărat al autovehiculelor fiind, daţi o fugă pe la muzeul de maşini al celor de la BMW. Aici se odihnesc bolizi cu renume, vechi sau noi, adevărate bijuteriile pe patru roţi care îşi aşteaptă vizitatorii. Mai mult chiar, tot de aici poţi pleca cu informaţii complete despre istoria producătorului de autovehicule bavarez şi te poţi allege chiar şi cu suveniruri.

Păi cam aici ne vom opri pentru astăzi, dar e şi mâine o zi! Vă pregătim la foc mic atracţii mai puţin cunoscute din Munchen, aşa că nu “tastaţi” prea departe de noi dacă vă planificaţi un city break la Munchen.

Sursă foto: Artep ^_^/ Flickr.com, tanzia45/ Flickr.com, şi mihai dragan/ Flickr.com.

Resurse: bmw-welt.com wikipedia.org munchen.de

Adauga un comentariu
Munchen
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica