Care e naţionalitatea unui bebeluş născut în avion?

cetatenie copil nascut in avion

Care este cetăţenie unui bebeluş născut în avion?

V-aţi pus vreodată problema ce naţionalitate are un bebe născut în avion? Hmm, nici eu! 😀 Numai că se poate întâmpla, pentru că viitoarele mămici nu pot rămâne acasă dacă viitorii tătici pleacă în city break, iar dacă bebeluşul se încăpăţânează să vină pe lume, asta e! Unele companii aeriene îşi dau “măsuri de protecţie” şi au trecut în regulamentul intern ca graviduţele care sunt în ultima lună de sarcină să nu aibă voie să se urce în avion, numai că matematica nu este întotdeauna cea care salvează ziua, căci nu de puţine ori bebeluşii au venit pe lume mai devreme de termen, iar o călătorie cu avionul şi câteva palpitaţii deasupra norilor ar putea declanşa… “pofta de aer curat” pentru copil.

Nu acum mult timp o femeie din Filipine a plecat să-şi viziteze sora din Boston cu avionul, dar copilul a decis că vrea să vină pe lume chiar la patru ore distanţă de San Francisco. Un echipaj antrenat a ajutat mămica şi totul a ieşit cum nu se poate mai bine, numai că bebeluşul a fost născut chiar deasupra oceanului şi acum mama vrea să obţină, în instanţă, cetăţenie americană pentru bebeluşul său.

Cazul de mai sus nu este singurul, dar mai ameţitor este faptul că fiecare ţară din lume are cu totul alte proceduri şi recomandări legate de posibilitatea naşterii la bordul unui avion, iar dacă adunăm la acestea şi regulile impuse de companiile aeriene deja nu mai ştim de unde să începem şi la ce concluzie ajungem. Unele state spun că oraşul de destinaţie al avionului ar trebui considerat locul de naştere al bebeluşului, cetăţenia fiind aceeaşi cu oraşul cu pricina, altele merg după ideea cum că teritoriul statului deasupra căruia se află avionul este cel care ar trebui să “decidă” cetăţenia micuţilor.

Cam încurcat totul, nu?

Citiţi mai multe despre naţionalitatea copiilor născuţi la bordul unui avion pe tuktuk.ro.

Sursă foto: d:space/ Flickr.com.

Comentarii 4
Adauga un comentariu