Care credeţi că este cel mai vizitat loc din lume?

Cel mai vizitat oras din lume

Cel mai vizitat oraş din lume

Să vă dau câteva ponturi poate vă prindeţi, de fapt nu vă ofer decât unul singur: Jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii! V-aţi dat seama, da? E vorba despre Londra, iar acest lucru nu vine ca surpriză pentru multă lume, pentru că nu e nici pentru prima şi cu siguranţă nici pentru ultima dată când ne uităm în topuri şi vedem pe primul loc oraşul. 🙂

De data aceasta, Londra este prima în top potrivit studiului anual Global Destination Cities Index, comandat de MasterCard Worldwide.

Mulţi dintre turiştii care trec “pragul Londrei” o fac pentru atracţiile turistice de aici, dar şi pentru spectacolele de care se pot bucura numai în treatrele din Londra, alţii ajung în oraş în călătorii de afaceri, lucru dovedit şi prin faptul că Londra este pe cale de a deveni, de asemenea, o capitală a plăţilor fără numerar, în viitor. MasterCard estimează că, în Marea Britanie, tranzacţiile electronice ar putea detrona plăţile cu numerar până în anul 2025.

Şi pentru că este interesant de ştiut şi de unde vin turiştii care ajung în Londra, vă mai spun că cei mai mulţi sunt din Dublin, New York, Stockholm, Amsterdam şi Frankfurt. Şi chiar dacă cei mai mulţi oameni vin din Dublin, cei din New York sunt turişii care lasă cei mai mulţi bani în Londra.

Vă las cu toate informaţiile de care aveţi nevoie când plecaţi la Londra şi vă întreb care este următoarea călătorie pe care o veţi face? 😀

Citiţi mai multe despre studiul cu cele mai vizitate oraşe pe financiarul.ro.

Sursă foto: srboisvert/ Flickr.com.

Adauga un comentariu