Călătoreşte în siguranţă pe timp de iarnă

sfaturi de calatorie iarna

Sfaturi de călătorie iarna

Dacă nu aţi plecat deja într-un loc cu multă zăpadă (nu de alta, dar noi încă o mai aşteptăm pe meleaguri mioritice şi mai avem câteva speranţe că poate se îndură fulgii să cadă şi pe la români) cu siguranţă aveţi de gând să vă planificaţi un city break la începutul acestui an.

Interesant este că deşi toată lumea cunoaşte chiar mai multe decât ar fi necesar cu privire la destinaţia aleasă, de drum nu ne interesăm decât în ceea ce priveşte biletul, clasa la care zburăm şi… păi cam atât.

De exemplu, ştiaţi că dacă avionul are o întârziere mai mare de cinci ore aveţi dreptul să cereţi banii înapoi sau să solicitaţi îmbarcarea către o cursă nouă? În cazul în care întârzierea este mai mare de o zi, atunci companie aeriană este obligată să vă asigure cazarea la un hotel, dar şi transportul către unitatea de cazare şi masa.

Potrivit UE, dacă vi se pierd bagajele, atunci veţi putea fi despăgubiţi chiar cu 1200 de euro, dar doar dacă mai aveţi facturi sau bonuri fiscale prin care puteţi demonstra că ceea ce aţi avut în bagaje este de valoare. În caz contrar, veţi primi 20 de euro pentru fiecare kilogram de bagaj pierdut.

Sunteţi despăgubiţi şi dacă primiţi bagajele mai târziu. Astfel, veţi putea cere până la 150 de euro pentru că se presupune că această suma de bani vă este necesară achiziţionării de produse de strictă necesitate.

Dacă v-am făcut curioşi… pardon ştim că v-am făcut curioşi, aşadar citiţi despre mai multe sfaturi de călătorie pe timp de iarnă pe tripsta.ro.

Sursă foto: mediafury/ Flickr.com.

Adauga un comentariu